کیک پختن به سبک آنشرلی
آخرین خبر/ مواد لازم:
تخم مرغ چهار عدد
شکر یک پیمانه (۲۰۰ گرم)
آرد یک و نیم پیمانه (۱۹۰ گرم)
برای کیک کاکائویی: پودر کاکائو ۲ قاشق غذاخوری، برای کیک ساده: ۲ قاشق غذاخوری آرد اضافه جایگزین پودر کاکائو
روغن مایع یک چهارم پیمانه (۵۰ گرم)
شیر ولرم یا آب ولرم یک چهارم پیمانه (۵۰ گرم)
بکینگ پودر یک قاشق چایخوری
وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
۱.تخم مرغ ها رو با شکر و وانیل با دور تند همزن برقی هم میزنیم تا کرمی و کشدار بشن.
۲.شیر و روغن رو به مواد تخم مرغ اضافه میکنیم و با دور متوسط همزن برقی یک دقیقه هم میزنیم.
۳.آرد و بکینگ پودر (به اضافه پودر کاکائو در صورتیکه کیک کاکائویی باشه) رو مخلوط میکنیم و الک میکنیم و طی سه مرحله به مواد اضافه کرده و با لیسک یا همزن دستی مخلوط میکنیم.
۴.مواد رو داخل قالب ریخته و توی فر از قبل گرم شده به مدت ۴۵ دقیقه قرار میدیم. بعد از ۳۰ دقیقه کیک رو با خلال دندون تست میکنیم. اگر خلال دندون از داخل کیک تمیز اومد بیرون، کیک پخته. در غیر این صورت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه دیگه هم برای پخت زمان میذاریم.
نکات:
کلیه مواد مورد استفاده باید هم دمای محیط باشند.
مدت زمان هم زدن تخم مرغ و شکر و وانیل در حدود ۳ تا ۵ دقیقه است.
قالب مورد استفاده برای این کیک و این میزان مواد، قالب گرد با قطر ۲۰ سانتیمتر و ارتفاع ۱۰ سانتیمتر و یا قالب گرد سوراخدار با قطر ۲۵ سانتیمتر است.
به قالب ضربه نمیزنیم، چون باعث فشرده شدن کیک میشه.
در صورتیکه قالب مورد استفاده از جنس آلومینیوم باشه و نخوایم از کاغذ روغنی استفاده کنیم، باید قبل از ریختن مواد در داخل قالب، قالب رو چرب کرد و سپس آرد پاشی کرد. دقت کنیم که باید آرد اضافی از قالب خارج بشه و بعد مواد توی قالب ریخته بشه.
دمای فر برای پخت کیک شیفون با این مواد، برای فرهای گازی ۱۸۵ درجه سانتیگراد یا ۳۶۵ درجه فارنهایت و برای فرهای برقی یا توستر با فن خاموش ۱۷۰ درجه سانتیگراد یا ۳۳۸ درجه فارنهایت است (در کل بستگی به نوع فر شما داره و دمای مناسب با سعی و خطا به دست میاد.)
بعد از پخت کیک، اجازه میدیم حدود ۱۵ دقیقه در دمای محیط خنک بشه، سپس از قالب خارج میکنیم.
.