نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

خوراک های بقچه‌ای ویژه تابستان

منبع
برترين ها
بروزرسانی
خوراک های بقچه‌ای ویژه تابستان

برترین ها/تابستان که می‌شود دلمان دیگر خورش و خوراک و غذاهای آب‌دار نمی‌خواهد. همه ما در ماه رمضان از ترس گرسنه شدن در همان دو وعده افطار و سحر آنقدر غذاهای سنتی و مقوی خورده‌ایم که حالا دلمان تنوع می‌خواهد. در این مطلب روش تهیه چند مدل غذای سبک و متفاوت را پیشنهاد داده‌ایم که درتهیه همه‌شان یک فرمول واحد وجود دارد؛ اینکه قبل از مرحله پخت همه را اول باید بقچه‌پیچ کنید و بعد بپزید. تنوع این مدل غذاها کم هم نیست.

بورک
مواد لازم برای ۲ نفر:
  • ۱۲ برگ مثلثی خمیر یوفکا
  • ۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
  • ۲۵۰ گرم قارچ
  • ۲ عدد فلفل دلمه‌ای رنگی
  • ۱۰۰ گرم پنیر پیتزای رنده شده
  • ۱ عدد پیاز متوسط
  • ۱ عدد تخم مرغ
  • ۳ /۱ پیمانه شیر
  • ۳ /۱ پیمانه روغن
  • ۱ ق س رب گوجه فرنگی
  • ۲ /۱ ق م آویشن
  • ۱ ق م زیره آسیاب شده
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • مقداری تخم خرفه یا کنجد برای روی نان‌ها

خوراک های بقچه‌ای ویژه تابستان (1)

طرز تهیه:

۱. پیاز را پوست کنده، شسته و نگینی خرد کنید. داخل تابه مقداری روغن ریخته، روی حرارت بگذارید تا داغ شود. پیازها را در روغن داغ ریخته، تفت دهید. وقتی پیازها خوب طلایی و برشته شدند، گوشت چرخ کرده را به آنها افزوده و با قاشق از هم باز کرده، و سرخ کنید. ادویه‌جات (نمک، فلفل، آویشن و زیره) را هم به گوشت بیفزایید تا گوشت حین سرخ شدن مزه‌دار شود.

۲. قارچ‌ها را شسته، ورقه‌ای یا نگینی (به دلخواه) خرد کنید. وقتی گوشت سرخ شد، قارچ‌ها را هم اضافه کرده، تفت دهید. حالا نوبت رب گوجه فرنگی است که با مواد مخلوط شود. فلفل‌های دلمه‌ای را شسته، تخم‌های داخل‌شان را بیرون بیاورید و آنها را نگینی خرد کنید.

۳. تخم‌مرغ را شکسته، زرده و سفیده آن را از هم جدا کرده و در ظرف‌های جداگانه‌ بریزید. به سفیده تخم مرغ، شیر و روغن اضافه کرده و با چنگال خوب هم بزنید. خمیرهای مثلثی یوفکا را روی سطحی صافی بچینید.و این مخلوط را با قلم‌موی مخصوص آشپزی روی خمیرهای یوفکا بمالید.

۴. حالا با قاشق مقداری از مایه گوشت را برداشته، روی قسمت پهن خمیر (قاعده مثلث) بریزید. روی مایه گوشت کمی فلفل دلمه‌ای نگینی شده و مقداری پنیر پیتزای رنده شده بریزید. از همان قسمتی که مواد را ریخته‌اید (قسمت پهن یا قاعده مثلث) نان را از سطح جدا کرده و به آرامی به شکل لوله جمع کنید؛ طوری که قسمت نوک مثلث روی رول قرار بگیرد.

۵. زرده تخم‌مرغ را با چنگال خوب بزنید و بعد با قلم‌موی آشپزی روی نان‌های بورک آماده شده بمالید و روی این لایه چسبناک را کنجد یا تخم خرفه بپاشید. فر را هم روشن کنید تا با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم شود.

۶. بورک‌های آماده شده را در سینی‌ فر بچینید. بعد از گرم شدن فر، سینی را در طبقه وسط قرار دهید و به مدت حدود یک ربع تا ۲۰ دقیقه صبر کنید تا روی نان‌ها طلایی شود. البته اگر زودتر از این زمان هم روی نان‌ها طلایی و برشته شد می‌توانید فر را خاموش کنید.

پیراشکی خورجینی
مواد لازم برای داخل پیراشکی 10نفر:
  • 350 گرم گوشت
  • چرخ‌کرده شترمرغ
  • 3 ق‌س رب گوجه‌فرنگی
  • 1 عدد پیاز متوسط
  • 4 /1 پیمانه جعفری خردشده
  • 80 گرم پنیر گودای رنده شده
  • 1 عدد فلفل دلمه‌ای متوسط
  • 1 پیمانه آب
  • نمک و فلفل به میزان دلخواه
  • روغن مایع به میزان لازم
  • ادویه به مقدار لازم (پودر آویشن یا کاری به دلخواه)
  • 2 ق س آرد

خوراک های بقچه‌ای ویژه تابستان (1)

مواد لازم برای کرپ پیراشکی:
  • ۲ پیمانه آرد سفید
  • ۱ ق‌س شکر (به میزان دلخواه)
  • ۱/۳ ق‌چ نمک
  • ۲ ق‌س روغن مایع
  • ۴ عدد تخم‌مرغ
  • ۲ و ۲ /۱ پیمانه شیر
طرز تهیه داخل پیراشکی:
1. پیاز را به صورت خلال‌های نازک خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود.گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و سرخ کنید. رب گوجه‌فرنگی، نمک، فلفل و ادویه را به گوشت افزوده و بگذارید گوشت با مقداری آب پخته شود.
2. فلفل دلمه‌ای را به شکل نگینی خرد کرده و با جعفری خرد شده به مواد گوشت اضافه کنید. آب مایه گوشت را بهتر است کم بریزید تا مواد داخل پیراشکی آب‌دار نباشند. وقتی مایه خوب بدون آب شد، اجاق را خاموش کرده و بگذارید گوشت خنک شود.حالا کرپ را آماده کنید(دستور تهیه آن را در ستون کناری بخوانید.)
3. وقتی کرپ‌ها آماده و خنک شدند، نوبت درست کردن پیراشکی‌هاست. یک نان کرپ بردارید و مقداری از مایه گوشت در وسط کرپ بریزید. کمی پنیر گودا روی گوشت ریخته و نان پیراشکی را به شکل خورجین جمع کنید. شما می‌توانید برای چسبیدن لایه‌های نان (در بالای خورجین) از خمیر آرد و آب استفاده کنید. به این‌صورت که کمی آرد را با آب مخلوط کنید و به شکل خمیر در آوریدو به لبه‌های کرپ بمالید تا خوب به هم بچسبند.
4. وقتی همه پیراشکی‌هارا به همین ترتیب درست کردید، وقت سرخ کردن آنهاست.در قابلمه‌ای کوچک روغن بریزید؛ طوری‌که پیراشکی‌ها در آن غوطه‌ور شوند. روغن را داغ کنید و پیراشکی‌ها را یکی یکی یا حداکثر سه تا را با هم سرخ کنید، پس از طلایی شدن آنها را درآورده، روی حوله کاغذی آشپزخانه یا صافی بگذارید تا روغن اضافه آنها گرفته شود.
طرز تهیه کرپ پیراشکی:
1. مواد خشک (آرد، شکر و نمک) را در ظرفی مخلوط کرده و الک کنید.تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی شکسته، خوب هم بزنید، سپس شیر و روغن مایع را به آن اضافه کرده و باز هم بزنید.
2. به مخلوط تخم‌مرغ، مواد خشک را هم کم کم اضافه کنید و هم بزنید. در این مرحله باید دقت کنید که خمیر بدون گلوله و یکدست و به غلظت ماست باشد. برای اطمینان از یکدست شدن خمیر کرپ می‌توانید پس از هم زدن آن را از یک صافی رد کنید تا صاف و یکنواخت و بدون گلوله شود.
3 .ماهیتابه کوچکی را روی حرارت ملایم گرم کرده و کمی چرب کنید. اگر تابه‌تان نو و بدون خش است نیازتان به روغن کمتر می‌شود. وقتی مطمئن شدید که تابه خوب داغ شده، یک پیمانه از مایه کرپ را در آن بریزید و تابه را به آرامی بچرخانید تا مایه همه جای کف ماهیتابه را بپوشاند.
4. بعد از حدود هفت تا ده ثانیه وقتی مشاهده کردید که خمیر خودش را می‌گیرد و حباب‌هایی در نان ظاهر می‌شود، وقت برگرداندن کرپ است. روی دیگرکرپ را به مدت سه، چهار ثانیه حرارت داده و از ماهیتابه جدا کرده و کناری بگذارید.حالا کرپ دیگر را آماده کنید.
دلمه رنگارنگ سبزیجات
مواد لازم برای ۲تا۴ نفر
  • ۵۰۰ گرم برگ مو
  • ۲ عدد پیاز بزرگ
  • ۳ ق س رب گوجه فرنگی
  • ۱/۲ پیمانه روغن
  • نمک وفلفل به میزان لازم

خوراک های بقچه‌ای ویژه تابستان (1)

مواد لازم برای داخل دلمه‌ها
  • ۲ پیمانه برنج
  • ۴۵۰ گرم گوشت چرخ کرده
  • ۱ عدد پیاز(ریز خرد شود)
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • ۲ /۱ پیمانه روغن
  • ۲۰۰ گرم سبزی خردشده (شامل: ‌جعفری، پیازچه، نعنا، شوید و گشنیز)
1. برای آماده کردن مواد داخل دلمه‌ها در تابه‌ای مقداری روغن ریخته و پیاز را در روغن سرخ کنید،سپس زردچوبه را افزوده، گوشت چرخ کرده را هم اضافه کرده و به همراه پیاز خوب تفت دهید.
2. حالا سبزی خردشده را هم اضافه کرده، مواد را مخلوط خوب سرخ کنید. حرارت را خاموش کرده و گوشت را کنار بگذارید.برنج را شسته به همراه یک پیمانه آب با مقداری روغن و نمک و فلفل روی حرارت بگذارید. برنج را به صورت کته بپزید تا آب برنج کم شده و نیم‌پز شود. حالا برنج نیم‌پز را به گوشت اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. مایه داخل دلمه‌ها آماده است.
3. برگ‌های مو را شسته و در آب جوش بیندازید تا کمی نرم شود بعد بلافاصله آبکش کنید. در هر برگ مقداری مایه دلمه ریخته و به شکل لوله‌ای بپیچید.
4. برای درست کردن دلمه پیاز، آن را پوست کنده و از یک سمت، به صورت عرضی، یک شکاف عمیق بزنید و آن رادر مقداری آب جوش و نمک، پیاز را قرار دهید تا کمی نرم شود.سپس آن را از آب جوش خارج کنید و زیر آب سرد بگیرید.‌ پیاز خنک‌شده را از هم باز کرده، ورقه ورقه کنید. داخل هر ورقه را از مواد دلمه پر کرده و برگ پیاز را به شکل بقچه یا لوله‌ای بپیچید.
5. حالا که همه دلمه‌ها آماده شدند ته ظرف مورد نظر یک لایه برگ دلمه چیده و دلمه‌ها را در ظرف بچینید.‌ در تابه یا قابلمه‌ای جداگانه رب گوجه فرنگی را در کمی روغن تفت دهید و مقداری نمک و فلفل اضافه کنید. می‌توانید مقدار کمی هم آب اضافه کرده و آن را به شکل سس درآورید.
6. سس را روی دلمه‌ها ریخته و آنها را بپزید. به این صورت که ظرف را در فر ازپیش‌گرم‌شده با درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد به مدت دو ساعت حرارت دهید تا دلمه‌ها بپزند.بعد از پخت آنها را به آرامی و با دقت در ظرف مورد نظر چیده، کمی سس روی دلمه‌ها بریزید و سرو کنید.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره