نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
آشپزی من

سوپ‌های پاییزی که حتما باید امتحان کنید

منبع
فارس
بروزرسانی
سوپ‌های پاییزی که حتما باید امتحان کنید

فارس/ در روزهای سرد پاییزی، همیشه برگ برنده دست سوپ‌های گرم و مطبوعی است که با ترکیبی از محصولات پرخاصیت فصل، هم وعده‌ای کامل به شمار می‌رود و هم می‌توانند گزینه ایده‌آلی باشند برای مهمانی‌های رسمی و دورهمی‌های خودمانی.

وقتی پاییز خودی نشان می‌دهد و عطر باران مهمان‌خانه‌هایمان می‌شود، هیچ‌چیز دلچسب‌تر از طبخ انواع غذاهای گرم پاییزی با طعم بی‌نظیرشان نیست؛ مثلاً غذاهایی چون انواع سوپ‌ها که در این فصل سال، طرف‌داران بسیاری دارد و اگر با نوبرانه‌های خاص این فصل طبخ شود که دیگر نورعلی‌نور است؛ یعنی هم می‌توانید سفره‌هایتان را به غذاهایی متنوع مزین کنید و هم از خواص منحصر به فرد محصولات پاییزی بهره‌مند شوید. باتوجه‌به فرهنگ غذایی متنوع کشورمان، فصل پاییز پر از شگفتانه از غذاهای جذاب است اما در این گزارش می‌خواهیم اختصاصاً چند نمونه از سوپ‌های پرطرف‌دار فصل را معرفی کنیم که نه‌تنها خوراک دوست‌داشتنی روزهای بارانی هستند، بلکه می‌توانند پای ثابت سفره‌های ایرانی برای پیش‌غذای مهمانی‌های رسمی و یا حتی غذای اصلی دورهمی‌های خودمانی باشند.
 
سوپ اسفناج؛ یک سبز پرخاصیت
احتمالاً اسفناج را بیشتر با شهرت آهن آن بشناسید اما جالب است بدانید که این سبزی بیشتر از آهن دارای انواع ویتامین‌ها مانند آ، کا، سی و همچنین پتاسیم، فیبر و ید است که می‌تواند به تقویت استخوان‌ها، افزایش قوه بینایی، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، دفع سموم بدن، تقویت سیستم ایمنی و… کمک کند، بنابراین حالا که فصل اسفناج‌های تازه است می‌توانید به شکل‌های مختلف از فواید این سبزی پرخاصیت بهره‌مند شوید. مثلاً یکی از بهترین شیوه‌های مصرف به شکل پخته و در ترکیب سوپ است. سوپی که معمولاً به‌صورت پوره‌ای سبزرنگ سرو می‌شود و اتفاقاً دستور پخت بسیار آسانی دارد، اما الزاماً نباید این سوپ را به‌صورت پوره سرو کرد، به‌هرحال شما آشپزید و اختیاردار! برای تهیه این سوپ خوش‌رنگ و متفاوت به یک کیلو اسفناج، ۴ قاشق جو پرک، یک عدد هویج، یک عدد سیب‌زمینی، یک لیوان شیر، دو قاشق خامه، دو لیوان آب مرغ، یک عدد پیاز، دو حبه سیر و نمک، فلفل و زردچوبه نیاز دارید. اسفناج را به شکل درشت خردکرده و با یک‌سوم لیوان آب به طور جداگانه به مدت ۱۵ دقیقه بپزید. در همین حین در قابلمه‌ای جداگانه پیاز نگینی شده را کمی تفت دهید و بعد از آنکه سبک شد، سیر، ادویه‌ها و سپس هویج و سیب‌زمینی نگینی، جو پرک و آب مرغ را اضافه کرده و اجازه دهید که مواد با شعله ملایم پخته شوند. بعد از حدود نیم ساعت باید اسفناج‌ها را به سوپ اضافه کنید و چنددقیقه‌ای که غل خورد، شیر و خامه و مقداری نمک را نیز بیفزایید. همین که سوپ به غلظت بیفتد، غذای شما آماده سرو است که هم به همین شکل و هم به شکل پوره و با تزیین مقداری خامه می‌توانید آن را سرو کنید.
 
سوپ کدوحلوایی، نمایی از پاییز پای سفره‌های دورهمی
گرچه در مورد سوپ اسفناج، اختیار با خودتان بود اما سوپ کدوحلوایی اساساً باید به شکل پوره سرو شود. یک پوره نارنجی خوش‌رنگ و اشتهاآور که اگر به‌درستی طبخ شود، حتماً طرف‌داران بسیاری پیدا خواهد کرد و دیگرکسی به خودش اجازه نمی‌دهد از کدوحلوایی به‌عنوان تنبلی دوست‌نداشتنی یاد کند. تازه اگر بدانید که کدوحلوایی بمب ویتامین آ است و همچنین با انواع ویتامین‌های ای، بی، سی و مواد معدنی مختلف و آنتی‌اکسیدان‌ها چطور می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند و گلودرد را تسکین دهد که دیگر ابداً برای پخت سوپ کدوحلوایی دست‌دست نخواهید کرد. یک کیلو کدوحلوایی، یک عدد سیب‌زمینی، یک عدد هویج، یک عدد پیاز، یک عدد سینه مرغ، ۴ لیوان آب مرغ، نصف لیوان شیر، ۵ قاشق خامه، مقداری قارچ در صورت دلخواه، مقداری جعفری برای تزیین و نمک و مقداری نمک و فلفل، همه موادی است که باید از قبل تهیه کنید. ابتدا باید پیاز را کمی تفت دهید و سپس کدو، سیب‌زمینی و هویج خرد شده را با آب مرغ و نمک و فلفل به آن اضافه کرده و بگذارید تا کاملاً بپزند. بعد از پخته‌شدن این مواد باید همه آن‌ها را پوره کرده و روی شعله ملایم قرار دهید. حالا وقت آن است که سینه مرغ پخته شده را ریش‌ریش کرده و همراه با قارچ تفت خورده به سوپ اضافه کنید. حالا می‌ماند شیر و خامه که وقت اضافه‌کردن آن نیز همین حالاست؛ دیگر کاری ندارید تا اینکه سوپتان حسابی جاافتاده و به غلظت لازم برسد. در پایان نیز می‌توانید برای سرو با مقداری جعفری خردشده و خامه، یک اثر هنری جذاب خلق کنید.
 
سوپ انار، غریب اما دوست‌داشتنی
شاید عجیب به نظر برسد اما سوپی به نام انار هم در لیست سوپ‌های پاییزی به چشم می‌خورد و اتفاقاً طرف‌داران بسیاری دارد، چون با ترکیبی خاص و متفاوت نه‌تنها می‌تواند تنوع را به سفره بیاورد، بلکه از خواص معجزه‌آسایی برخوردار است که فقط در انار پیدا می‌شود. میوه‌ای سرشار از فیبر، پتاسیم، فولات، ویتامین سی، کا، بی، ای، آنتی‌اکسیدان و… که هم به‌عنوان میوه تصفیه خون شناخته می‌شود و هم برای حفظ سلامت قلب و عروق، کاهش التهاب‌ها، بهبود عملکرد گوارش و کبد، تقویت سیستم ایمنی، مبارزه با عفونت گلو و… معجزه می‌کند. و اما برسیم به سوپ انار؛ این سوپ با یک پیمانه برنج، نصف پیمانه عدس، یک عدد پیاز بزرگ، یک پیمانه ترکیب پیازچه و جعفری خردشده، یک قاشق غذاخوری نعناع خشک، یک لیوان آب انار تازه، نمک و فلفل و زردچوبه و در صورت دلخواه، ۲۰۰ گرم گوشت چرخ‌کرده تهیه می‌شود. در اولین قدم باید عدس و برنج را داخل قابلمه بریزید تا با مقداری آب بپزد، بعد از حدود نیم ساعت، سبزی خردشده را به مواد اضافه کنید و سپس بروید سراغ پیازها. پیازها را کمی تفت‌داده، زردچوبه، نعناع خشک و نمک و فلفل را اضافه کنید و اگر قصد دارید از گوشت استفاده کنید، گوشت قلقلی شده را نیز کمی تفت دهید؛ حالا تمام این مواد را داخل سوپ ریخته و نیم ساعت دیگر اجازه دهید تا سوپ به‌خوبی جا بیفتد و غلیظ شود. در این مرحله باید آب انار را به سوپ اضافه و حدوداً ده دقیقه صبر کنید تا سوپ به غلظت مناسب برسد. این سوپ را می‌توانید با دانه‌های انار و مقداری نعناع داغ تزیین و سرو کنید. مطمئن باشید از طعم این سوپ خوش‌رنگ‌ و رو، شگفت‌زده خواهید شد.
 
سوپ شلغم، ساده و نوستالژیک
همه ما شلغم را آنتی‌بیوتیک طبیعی و درمان سرماخوردگی می‌دانیم. از سبزیجات منحصربه‌فردی که فقط در فصل سرما شانس استفاده از آن نصیبمان می‌شود و با انواع ویتامین‌های چون کا، آ، سی، بی‌و میزان قابل‌توجهی کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، فولات، آهن، فیبر و… نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی، تحکیم استخوان‌ها، درمان بیماری‌های تنفسی، کاهش التهاب و… ایفا می‌کند، اما خیلی‌ها با طعم این سبزی که معمولاً به‌صورت پخته مصرف می‌شود، مشکل دارند که البته استفاده از آن داخل سوپ، به‌هیچ‌عنوان طعم مشخصی ندارد و با خیال راحت می‌توانید اعضای خانواده را از خواص آن بهره‌مند کنید. دستور پخت سوپ شلغم دقیقاً شبیه به سوپ‌های نوستالژیکی است که همه ما از قدیم‌الایام می‌پختیم و هنوز هم به آن وفاداریم. برای طبخ سوپ شلغم به دو عدد هویج، یک عدد سیب‌زمینی، یک پیاز درشت، چند حبه سیر، ۴ عدد شلغم، نصف لیوان جو پرک، یک لیوان رشته‌فرنگی، مقداری گشنیز و جعفری، یک سینه مرغ پخته شده، ۳ قاشق رب، مقداری نمک، فلفل، زردچوبه نیاز است. در ابتدا مرغ را با پیاز، سیر و ادویه‌جات را با مقداری آب داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید نیم ساعتی بپزد، حالا مرغ را برای ریش‌ریش کردن از قابلمه خارج کرده و سپس هویج و شلغم رنده شده، جو پرک و مرغ ریش شده را به قابلمه اضافه کنید و بعد از نیم ساعت نیز سیب‌زمینی نگینی، رب و سبزی را به آن بیفزایید. وقتی همه مواد به‌خوبی پخته شد و سوپتان تقریباً جا افتاد، وقت اضافه‌کردن رشته‌فرنگی است. رشته‌ها هم حدوداً ۱۰ دقیقه‌ای می‌پزند و پس از آن می‌توانید این بمب ویتامین را با مقداری جعفری خردشده تزیین کرده و نوش‌جان کنید.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره