طرز تهیه یک دسر شیک و خوشمزه برای شب یلدا
فرارو/جارکیک نوعی دسر لیوانی است که از ترکیب کیک با خامه تهیه میشود و برای پذیرایی در شب یلدا یک انتخاب زیبا و مناسب است.
همانطور که میدانیم شب یلدا یکی از سنتهای کهن ماست. در این شب بلند خانوادهها دور هم جمع میشوند و در کنار هم میوه و تنقلات مخصوص این شب را میل میکنند. همچنین خانمهای کدبانو در این شب سعی میکنند انواع و اقسام دسرهای زیبا و خوشمزه را برای تزیین میز یلدا آماده کنند. این دسرها معمولا بر پایه انار، هندوانه، کدو حلوایی و... هستند. جارکیک نوعی کیک خامهای لیوانی است که به صورت لایه به لایه با خامه تهیه میشود و، چون داخل لیوانهای تک نفره سرو میشود، به آن جارکیک میگویند. جارکیک یلدایی با کیک قرمز و خامه صورتی برای پذیرایی در شب یلدا یک گزینه شیک و مجلسی و خوشمزه است که میتوانید آن را با روشی مناسب و آسان در منزل تهیه کنید، پس در ادامه این مطلب با آموزش جارکیک یلدایی همراه ما باشید.
مواد لازم
تخم مرغ: ۶ عدد
شکر: یک و نیم پیمانه
شیر: یک و نیم پیمانه
روغن مایع: یک و نیم پیمانه
آرد سفید شیرینی: ۳ پیمانه
بکینگپودر: ۳ قاشق چایخوری
وانیل: ۱ قاشق چایخوری
رنگ خوراکی ژلهای قرمز: ۱ قاشق چایخوری
مواد لازم برای فیلینگ کیک
خامه قنادی: ۶۰۰ گرم
مربا یا مارمالاد توت فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
رنگ خوراکی صورتی: ۱ قطره
موز: ۲ عدد
گردوی خرد شده: ۱ پیاله
طرز تهیه
برای درست کردن این جارکیک یلدایی خوشمزه ابتدا تخم مرغها را همراه با وانیل و شکر داخل یک کاسه مناسب بریزید و با دور تند همزن برقی به مدت ۴ تا ۵ دقیقه هم بزنید تا تخم مرغ کرم رنگ و کشدار شود. حالا روغن و شیر را اضافه کنید و سی ثانیه دیگر در حد مخلوط شدن هم بزنید و بعد همزن را کنار بگذارید. حالا رنگ خوراکی را اضافه کنید و با لیسک هم بزنید. آرد شیرینی و بکینگپودر را با هم مخلوط و بعد از سه بار الک کردن کم کم به مایه کیک اضافه کنید و از یک جهت هم بزنید تا مواد کیک به صورت یکدست با هم مخلوط شوند. حالا مایه کیک را داخل قالب ۳۰ در ۳۰ یا قالب ۳۰ در ۴۰ بریزید و قالب را داخل فر ۱۷۰ درجه که از قبل گرم کردهاید، به مدت ۵۰ دقیقه قرار بدهید تا کیک بپزد. بعد از پخت، قالب را از کیک خارج کنید تا از حرارت بیفتد و خنک شود، سپس کیک را از قالب خارج کنید و با چاقو یا اره کیک را به اندازه لیوانهای دسر برش بزنید. میتوانید با لبه خود لیوان دسر، کیک را برش بزنید.
برای درست کردن مواد فیلینگ ابتدا خامه قنادی را با همزن بزنید تا فرم بگیرد که در انتهای مطلب روش فرم دادن خامه قنادی را به شما آموزش خواهیم داد. خامه فرم گرفته را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. یک قسمت را داخل قیف بریزید و به قسمت دوم مربای توت فرنگی و رنگ خوارکی اضافه کنید و هم بزنید، سپس داخل قیف بریزید. یک لایه کیک داخل لیوان بگذارید و از خامه سفید روی کیک بریزید. کمی موز خرد شده و گردو بریزید و لایه دوم کیک را داخل لیوان قرار بدهید. حالا از خامه رنگی روی کیک بریزید و دوباره روی خامه کمی موز و گردوی خرد شده بریزید و لایه سوم کیک را قرار بدهید. حالا خامه سفید بریزید و به همین ترتیب این کار را ادامه بدهید و یکی در میان از خامه سفید و صورتی استفاده کنید تا لیوان پر شود. سعی کنید از لیوان بلند و دیوارهدار برای تهیه جارکیک استفاده کنید. لایه روی جارکیک باید خامه صورتی باشد. روی لیوانها را میتوانید با دانه انار، لوکوم، مغزیجات یا استیکرهای دستهدار هندوانه و انار تزیین کنید، نوش جان.
روش فرم دادن خامه قنادی
معمولاً برای فرم دادن خامه قنادی گفته میشود که آن را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با همزن برقی هم بزنید؛ اما همانطور که میدانید، در قنادی خیلی نباید روی این زمانبندیها تمرکز کنید و مهمتر از زمانبندی این است که شما ابزاری را که در اختیار دارید، بشناسید. به عنوان مثال ممکن است که همزن شما یک همزن قوی یا متوسط باشد. مسلماً نتیجهای که در ۱۵ دقیقه با این دو همزن حاصل میشود، متفاوت است. ممکن است با همزن متوسط در ۱۵ دقیقه خامه آماده شود؛ اما همان نتیجه با یک همزن قوی در ۸ دقیقه به دست بیاید.
حالا اگر شما قدرت همزنتان را ندانید و با همزن قوی ۱۵ دقیقه خامه را هم بزنید، نهایتاً چیزی که به دست میآید، خامه فرم گرفته نیست. به زمانبندیها توجه کنید؛ اما معیار اصلی باید آشنایی و شناخت ابزار کارتان باشد. در این قسمت طریقه صحیح فرم دادن خامه قنادی را بیان میکنیم. همیشه وقتی خامه را از لوازم قنادیها تهیه میکنید، بسته به نیازتان آن را در بستههای نیم کیلویی یا یک کیلویی یا کمتر بستهبندی کنید تا وقتی که خواستید از آن استفاده کنید، فقط بسته مورد نیاز را از فریزر خارج کنید. برای شروع کار باید خامه یخ زده را از فریزر خارج کنید و در دمای محیط قرار بدهید تا یخزدایی شود و حالت بستنی پیدا کند.
بعد خامه را در کاسه بریزید و همزن را روی دور متوسط قرار بدهید. وقتی یکدست شد، آن را روی دور تند قرار بدهید. خامه وقتی زده شده نیست، براق است؛ اما وقتی شروع به آماده شدن میکند، کمکم رنگ آن مات میشود. وسط کار یک بار همزن را خاموش کنید و با لیسک آرام به صورت دورانی هم بزنید. خامه را زیر و رو کنید تا خامههای زیر ظرف هم زده شود. برای بهتر فرم گرفتن خامه کاسه حاوی خامه را در ظرف حاوی یخ قرار بدهید و بعد با همزن هم بزنید. علاوهبر مات شدن خامه یکی دیگر از نشانههای خامه فرم گرفته این است که رد پرههای همزن روی آن میافتد. وقتی سر همزن را از داخل ظرف خامه بیرون میآورید، باید خامه داخل آن گیر کرده باشد. وقتی خامه آماده شود، اگر ظرف را برعکس کنید، بیرون نمیریزد. وقتی خامه آماده شد، آن را زیاد هم نزنید. خامه را هربار به اندازه نیازتان فرم دهید، چون بعد از یک بار فرمدهی دیگر نمیتوانید برای تزیین کیک یا دسرها از آن استفاده کنید.