ترفندهای دم کردن کته دانشجویی
خراسان/ الان که زمان امتحانات است اگر در خوابگاه هستید و میخواهید یک غذای سهسوته بپزید کته یکی از گزینههای خوب روی میز است. برای درست کردن کته ترفندهایی وجود دارد که میتوانید با استفاده از آن کته خوشمزهای بپزید.
مرحله اول: در ابتدا برنج را سه الی چهار بار بدون چنگ زدن بشویید و آب آن را عوض کنید تا آب آن شفاف شود. بهتر است برنج را ۵ساعت قبل در آب و نمک بخیسانید. برای پخت کته به ازای هر ۲پیمانه برنج یک قاشق مرباخوری سرخالی نمک نیاز است. بهتر است قابلمهای را انتخاب کنید که وقتی برنج داخل آن ریخته میشود دو سوم آن خالی باشد و گرنه برنج جای کافی برای پخت ندارد و شفته میشود.
مرحله دوم: یکی از مهمترین نکاتی که برای درست کردن برنج کته باید رعایت کنید مقدار آبی هست که باید به برنج اضافه کنید و آن را روی حرارت قرار بدهید. برای این کار آب برنج خیسخورده را دور بریزید، برنج را ته قابلمه صاف کنید تا همه جا یک سطح داشته باشد. انگشت خود را روی سطح برنج قرار دهید. باید آب به اندازه یک بند انگشت برای برنج ایرانی و یکونیم بند انگشت برای برنج پاکستانی روی سطح برنج را بگیرد.
مرحله سوم: چیزی تا آماده شدن کته نمانده است. کافی است به آن به ازای هر پیمانه برنج نصف قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید. حالا برنج را روی شعله متناسب با اندازه قابلمهتان، یعنی نه شعله خیلی بزرگتر نه کوچکتر از اندازه قابلمه قرار بدهید و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. وقتی شروع به جوشیدن کرد شعله را روی متوسط رو به پایین قرار دهید. در قابلمه را بگذارید تا آب برنج تمام و کته آماده شود.
نکته۱: نشانه تمام شدن آب برنج این است که حفرههایی در برنج ایجاد میشود.
نکته۲: درحین جوشیدن، برنج را خیلی کم هم بزنید یا اصلا هم نزنید. زیاد هم زدن برنج باعث میشود برنج وا رفته یا شفته شود.
نکته ۳: اگربعد از اینکه آب کته تمام شد، دانههای برنج خیلی سفت و خشک است حدود یک چهارم فنجان آب جوش به آن اضافه کنید تا بیشتر جوش بخورد. اما حواستان باشد برنج کته نباید خیلی هم نرم شود و گرنه موقع دمکشیدن وا میرود و شفته میشود.