نماد آخرین خبر

طرز تهیه شامی منجیلی؛ غذای اصیل و خوشمزه شمالی

منبع
مجله دلگرم
بروزرسانی
طرز تهیه شامی منجیلی؛ غذای اصیل و خوشمزه شمالی

مجله دلگرم/ شامی منجیلی نوعی شامی خوشمزه و آبدار شمالی است که از ترکیب شامی گوشت با سسی از رب انار، گردو، روغن زیتون و... تهیه می‌شود.

مواد لازم برای شامی منجیلی:
گوشت چرخ کرده: 500 گرم
پیاز رنده شده: 1 عدد متوسط
سبزی معطر محلی (چوچاق، خالواش، پلنگ مش): مقداری (در صورت عدم دسترسی از سبزی های معطر دیگر مانند نعنا، گشنیز و جعفری استفاده کنید)

رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
آب انار یا آب نارنج: 1/2 پیمانه
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، گلپر: به مقدار لازم
روغن زیتون: به مقدار لازم

طرز تهیه شامی منجیلی:
 
آماده‌سازی مواد: پیاز را رنده کرده و آب آن را بگیرید. سبزی‌های معطر را ریز خرد کنید.

مخلوط کردن مواد: گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، سبزی‌های معطر، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و گلپر را در یک کاسه مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا مواد کاملاً با هم ترکیب شوند.

شکل دادن شامی‌ها: از مخلوط گوشت به اندازه یک گردو بردارید و در کف دست به شکل دلخواه (گرد یا بیضی) فرم دهید.


سرخ کردن شامی‌ها: در یک تابه مقداری روغن زیتون بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود. شامی‌ها را در روغن سرخ کنید تا هر دو طرف آن‌ها طلایی رنگ شود.

تهیه سس: در یک تابه دیگر، رب گوجه فرنگی را با مقداری روغن تفت دهید تا رنگ آن باز شود. سپس آب انار یا آب نارنج را اضافه کنید و کمی نمک و فلفل بزنید. اجازه دهید سس کمی غلیظ شود.

پخت نهایی: شامی‌های سرخ شده را به سس اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 15-20 دقیقه با حرارت ملایم بپزند تا سس به خورد شامی‌ها برود و طعم‌ها با هم ترکیب شوند.

سرو: شامی منجیلی را با برنج یا نان سرو کنید. می‌توانید از سیب زمینی و گوجه فرنگی سرخ شده به عنوان دورچین استفاده کنید.

نکات مهم جهت تهیه شامی منجیلی:
استفاده از سبزی‌های معطر محلی، طعم و عطر بی‌نظیری به شامی می‌دهد.
میزان ترشی سس را می‌توانید با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید.
برای داشتن شامی خوشمزه حتما گوشت را خوب ورز بدهید.
برای تهیه سس شامی منجیلی می توانید از رب انار نیز استفاده کنید.


به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره