نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

گوشتابه؛ غذایی که اراکی‌ها برای شب عید آماده می‌کنند

منبع
ايرنا
بروزرسانی
گوشتابه؛ غذایی که اراکی‌ها برای شب عید آماده می‌کنند

ایرنا/ گوشتابه اراکی یکی از قدیمی‌ترین و سنتی‌ترین غذاهای اراکی است. این خوراک لذیذ با گوشت چرخ کرده را بیشتر در ایام خاص مانند شام عید نوروز تهیه و سرو می‌کنند.

گوشتابه اراکی یکی از قدیمی‌ترین و سنتی‌ترین غذاهای اراکی است. این خوراک لذیذ با گوشت چرخ کرده را بیشتر در ایام خاص مانند شام عید نوروز تهیه و سرو می‌کنند. برای مطالعه جزییات و مراحل طرز تهیه گوشتابه اراک در این مقاله از سرویس آشپزی با ما همراه باشید.

روش طرز تهیه گوشتابه اراک در یک نگاه
برای تهیه گوشتابه به روش اراکی ابتدا باید پیاز داغ آماده کنید. سپس به پیاز داغ آرد، سبزیجات معطر خشک و ادویه‌های لازم را اضافه کنید. بعد از آنکه خامی آرد گرفته شد و عطر سبزی‌های معطر بلند شد، گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و حسابی با بقیه مواد تفت دهید تا رنگ گوشت برگردد و سرخ شود.
حالا مقداری آب به ترکیب گوشتابه اضافه کنید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید. سپس دو عدد تخم مرغ در آن بشکنید. زمانی که تخم مرغ‌ها بستند گوشتابه اراکی شما آماده است. رسپی کامل این غذای اراکی را در ادامه مطلب بخوانید.

مواد لازم برای تهیه گوشتابه اراکی
گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
پیاز (برای پیاز داغ): ۲ عدد متوسط
آرد سفید: ۱۰۰ گرم
سبزیجات معطر خشک دلخواه: نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار
تخم مرغ: ۲ عدد
آب جوش: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
روغن سرخ کردنی: به مقدار کافی
نان و سبزی خوردن: برای سرو خوراک گوشتابه
مدت زمان آماده‌سازی مواد اولیه: ۱۰ دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت گوشتابه اراکی: ۲۰ دقیقه


مراحل طرز تهیه گوشتابه به روش اراکی
گوشتابه اراکی به مواد اولیه بسیار ساده‌ای نیاز دارد. علاوه بر این، این غذای گوشتی لذیذ را در مدت زمان بسیار کوتاهی می‌توانید تهیه کنید.

مرحله اول: پیاز داغ را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه گوشتابه اراکی، دو عدد پیاز را پوست بگیرید و بشویید. پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. یک تابه با سایز مناسب انتخاب کنید و داخل آن مقدار کافی از روغن بریزید. تابه را به همراه روغن روی حرارت قرار دهید تا کاملا داغ شود. سپس پیازهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید. تفت دادن پیاز را تا جایی ادامه دهید که پیازها سبک و طلایی شوند.
مرحله دوم: آرد را اضافه کنید
زمانی که پیازها سبک و طلایی شدند ۱۰۰ گرم آرد سفید را به آنها اضافه کنید. حرارت را کم کنید تا آرد نسوزد. سپس آن را در روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. آرد را در نهایت با پیاز داغ مخلوط کنید تا یکدست شوند.
مرحله سوم: ادویه‌ها و سبزی معطر را اضافه کنید

در ادامه درست کردن این گوشتابه اراکی لذیذ، ادویه شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را در گوشه‌ای از تابه و در روغن تفت دهید تا خامی آنها گرفته شود. سپس سبزی خشک معطر را اضافه کنید و هم بزنید تا عطر آنها بلند شود.
از آنجایی که سبزی خشک سریع می‌سوزد حواستان باشد که آنها را روی حرارت ملایم تفت دهید. سپس همه مواد را با هم مخلوط کنید تا به یک ترکیب یکدست برسید.
مرحله چهارم: گوشت چرخ کرده را اضافه کنید
در ادامه گوشت چرخ کرده را به تابه روی حرارت اضافه کنید. گوشت را با یک کفگیر چوبی یا قاشق چوبی کاملا باز کنید تا هنگام پخت گوله گوله نشود. گوشت چرخ کرده را در روغن تفت دهید تا رنگ آن برگردد و به تیرگی متمایل شود. سپس آن را با پیاز داغ هم بزنید تا به صورت یکدست مخلوط شوند.
مرحله پنجم: آب را اضافه کنید و مایه گوشتابه را بپزید
برای تهیه گوشتابه اراک نیاز است تا به مایه آن حدود یک لیوان دسته‌دار فرانسوی آب اضافه کنید. اجازه دهید تا محتویات تابه به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و درب تابه را ببندید تا گوشتابه کاملا بپزد. حدود ده دقیقه زمان نیاز است تا مایه گوشتابه کاملا بپزد.
مرحله ششم: تخم مرغ را به گوشتابه اضافه کنید
دو عدد تخم مرغ را در ظرف دیگری بشکنید و زمانی که از سالم بودن آن مطمئن شدید به تابه حاوی گوشتابه اضافه کنید. حرارت را کم کنید. درب تابه را نیز بگذارید و اجازه دهید حدود ده دقیقه دیگر گوشتابه اراکی روی حرارت بماند تا تخم مرغ‌ها بپزند و خوراک به غلظت مناسب برسد.
مرحله هفتم: گوشتابه اراک را سرو کنید
بعد از گذشت ۱۰ دقیقه و زمانی که گوشتابه غلیظ شد و تخم مرغ کاملا پخت می‌توانید آن را از روی حرارت بردارید. گوشتابه را در یک ظرف مناسب سرو کنید و با نان و سبزی خوردن تازه آن را نوش جان کنید.

نکات مهم در طرز تهیه گوشتابه اراکی به روش سنتی
اگر از گوشت چرخ کرده فریزری استفاده می‌کنید، حتما صبر کنید تا یخ آن کاملا باز شود سپس آن را در تهیه گوشت آبه به کار ببرید.
از هر نوع سبزی معطری که به آن دسترسی دارید و مطابق با ذائقه شماست می‌توانید استفاده کنید؛ سبزی‌هایی مانند نعنا خشک، شوید خشک، شنبلیله خشک، سبزی‌های محلی معطر و … .
تخم مرغ را می‌توانید به صورت درسته به گوشتابه اضافه کنید یا آن را هم بزنید و به صورت همزده استفاده کنید.
این غذا با گوشت چرخ کرده شباهت زیادی به واویشکای شمالی با گوشت چرخ کرده دارد با این تفاوت که در خوراک واویشکا از آرد و سبزی معطر استفاده نمی‌شود.
آرد را در حدی تفت دهید که بوی خامی آن گرفته شود. نیازی به تغییر رنگ آن نیست.
آرد و سبزی معطر را حتما روی حرارت ملایم تفت دهید. حرارت بالا باعث می‌شود که این دو ماده غذایی به سرعت بسوزند و گوشتابه طعم تلخی به خود بگیرد.
گوشتابه اراک یک غذای نونی است برای همین باید به صورت غلیظ و کم آب آماده و سرو شود.
استفاده از رب گوجه فرنگی و زعفران در دستور پخت گوشتابه وجود ندارد؛ اما شما می‌توانید مطابق با ذائقه خود و برای اینکه غذا رنگ بهتری داشته باشد از زعفران یا رب گوجه فرنگی استفاده کنید.
بهتر است آرد سفید را پیش از اضافه کردن به غذا الک کنید تا دانه‌های درشت آن وارد غذا نشوند.
گوشتابه در شهرهای دیگری مانند ملایر و بروجرد با اندکی تفاوت در جزییات طبخ می‌شود.

فوت و فن‌ خوشمزه شدن گوشتابه مخصوص اراکی
چرا گوشتابه طعم سوختگی می‌دهد؟
اگر خوراک گوشتابه شما مزه سوختگی می‌دهد چند دلیل مهم ممکن است داشته باشد:
آرد را زیاد و روی حرارت بالا تفت داده‌اید.
سبزی خشک را زیاد و روی حرارت بالا تفت داده‌اید.
آب خوراک گوشتابه روی شعله زیاد گاز کاملا کشیده شده و مایه گوشتابه ته گرفته است.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره