نماد آخرین خبر

طرز تهیه موساکا؛ غذایی خوشمزه از امپراطوری عثمانی 

منبع
فرارو
بروزرسانی
طرز تهیه موساکا؛ غذایی خوشمزه از امپراطوری عثمانی 

فرارو/ موساکا غذایی است که با بادمجان یا سیب‌زمینی درست می‌شود و معمولا دارای گوشت چرخ کرده است. پیشینه این غذا به کشور‌های امپراتوری سابق عثمانی برمی‌گردد که دارای تنوع منطقه‌ای و محلی فراوانی است. این غذا ترکیبی از گوشت پخته شده با بادمجان است که با یک لایه ضخیم سس بشامل (سفید) بطور کامل پوشانده می‌شود تا روی آن ترد و طلایی شود. می‌توان این غذا را با مواد دیگری مثل گوشت مرغ و سبزیجاتی مانند کدو و سیب زمینی نیز آماده کرد. موساکو یکی از غذا‌های محبوب کشور یونان است. اعراب موساکو را غذایی یونانی می‌دانند، اما مردم یونان عقیده دارند موساکا هنگامی که اعراب بادمجان را به کشور‌های دیگر صادر می‌کردند، به یونان آمده است. موساکو همچنین در ترکیه هم از محبوبیت بالایی برخوردار است. اگر دوست دارید با روشی آسان در منزل یک ظرف موساکای خوشمزه بپزید، در ادامه این مطلب با آموزش موساکا همراه ما باشید.

مواد لازم
سیب زمینی: ۳ عدد
بادمجان: ۵ عدد
پیاز: ۱ عدد

سیر: ۲ حبه
گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
گوجه فرنگی درشت: ۴ عدد
نمک، فلفل سیاه، پولبیبر، پاپریکا، دارچین و آویشن: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
مواد لازم برای سس موساکا
کره: ۴۰ گرم
آرد گندم: ۳ قاشق غذاخوری
شیر: ۲ پیمانه
نمک و فلفل: به میزان لازم
زرده تخم مرغ: ۲ عدد
طرز تهیه
برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا سیب زمینی و بادمجان‌ها را پوست کنید و به صورت حلقه‌ای برش بزنید. حلقه‌های سیب زمینی و بادمجان را با روغن کم سرخ کنید. نیازی به زیاد سرخ کردن و برشته شدن سیب زمینی و بادمجان نیست و فقط کمی سرخ شوند کافی است. اگر می‌خواهید موساکای شما سبک‌تر باشد، می‌توانید روی حلقه‌های بادمجان و سیب زمینی کمی روغن اسپری کنید و آنها را به مدت ۲۰ دقیقه داخل فر بگذارید. در مرحله بعد پیاز را پوست بگیرید و خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا پیاز کم کم نرم و طلایی شود. سیر رنده شده را اضافه کنید و وقتی عطر سیر بلند شد، گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و با سیر و پیاز تفت بدهید. کمی نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، پولبیبر، دارچین و آویشن روی گوشت بریزید و تفت بدهید. در مرحله بعد گوجه فرنگی‌ها را پوست و به صورت نگینی خرد و به گوشت اضافه کنید و درب ماهی تابه را ببندید تا گوجه آب بیندازد.

حرارت را کم کنید تا گوشت با آب گوجه بپزد. برای درست کردن سس موساکا ابتدا کره را داخل قابلمه بیندازید و روی حرارت کم اجاق گاز قرار بدهید تا آب شود، سپس آرد را همراه با نمک و فلفل اضافه کنید و چند ثانیه با کره تفت بدهید و بعد شیر را اضافه کنید و فوری هم بزنید. آنقدر هم بزنید تا سس به غلظت برسد، سپس اجاق گاز را خاموش کنید و زرده‌های تخم مرغ را اضافه کنید و فوری هم بزنید تا با سس مخلوط شود. کف ظرف موردنظر کمی سس بریزید و بعد یک لایه سیب زمینی بچنید. دوباره کمی سس بریزید و یک لایه بادمجان بچینید. حالا از مواد گوشتی بریزید و دوباره یک لایه سیب زمینی بچینید و بعد کمی سس و دوباره بادمجان. این کار را تا جایی که ظرف پر شود ادامه بدهید. در آخر بقیه سس را روی سطح موساکا بریزید و پخش کنید. ظرف موساکا را داخل فر ۱۸۰ درجه به مدت ۴۰ دقیقه قرار بدهید تا بپزد. در این مرحله موساکای خوشمزه ما آماده سرو است، نوش جان.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره