خورش چغاله بادوم؛ طعم بهار در یک قاشق

تبیان/ چغاله بادام منبع غنی از آنتیاکسیدانهای طبیعی ست. چغاله را در مراحل پایانی به خورش اضافه کنید که خواص و ظاهر و طعمش حفظ شود.
مواد لازم برای ۴ نفر:
گوشت گوسفندی یا گوساله: ۳۰۰ گرم
چغاله بادام: ۳۰۰ گرم
سبزی (نعناع و جعفری) : ۳۵۰ گرم (نسبت ۱ به ۳ — یعنی نعناع کمتر از جعفری باشد)
پیاز: ۱ عدد بزرگ
آبلیمو یا آبغوره: ۲ قاشق غذاخوری (بسته به میزان ترشی چغاله)
زردچوبه، نمک، فلفل: به مقدار لازم
روغن: به میزان لازم
ارزش غذایی (هر وعده)
پروتئین: حدود ۲۵ گرم
فیبر: ۵ گرم
ویتامین C و E
منبع غنی از آنتیاکسیدانهای طبیعی (چغاله بادام و سبزیها)
چربی: متعادل، بسته به نوع گوشت و میزان روغن
طرز تهیه:
۱. پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود، سپس گوشت خردشده را اضافه کنید و با زردچوبه و فلفل تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
۲. چند لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم بپزد. (نکته: شعله کم باعث میشود گوشت نرم و خوشطعمتر شود.)
۳. در این فاصله، سبزی نعناع و جعفری را با نسبت گفتهشده پاک کرده و ریز خرد کنید. با حرارت ملایم و مقدار کمی روغن تفت دهید تا عطر سبزی آزاد شود، مراقب باشید نسوزد، چون نعناع در صورت حرارت زیاد تلخ میشود.
۴. چغاله بادامها را بشویید و در صورت درشت بودن، به دو نیم تقسیم کنید. بعد از پخت نسبی گوشت، چغالهها را اضافه کنید و اجازه دهید حدود ۲۰-۳۰ دقیقه همراه گوشت بجوشد تا کمی نرم شود ولی له نشود. (نکته: چغاله را در مراحل پایانی اضافه کنید که ظاهر و طعمش حفظ شود.)
۵. در آخر سبزی تفت دادهشده و آبلیمو یا آبغوره را به خورش اضافه کنید. پس از اضافهکردن این مواد، حدود ۲۰ دقیقه دیگر خورش را با شعله ملایم جا بیندازید.
۶. پس از جاافتادن، چاشنی نمک را اندازه کنید و خورش را با برنج سرو کنید.