ترفندهای تهیه لواشک خانگی

خراسان/ این روزها با آمدن میوههایی مانند آلبالو و انواع آلو بساط لواشک درست کردن در خیلی از خانهها راه میافتد. اگر قصد دارید لواشک درست کنید، این نکات را درنظر بگیرید.
* برای جلوگیری از کپک زدن، میوهها را به اندازه کافی بپزید و آب آنها را تبخیر کنید.
*از نمک به مقدار کم در پوره میوه استفاده کنید تا از کپک زدن جلوگیری شود.
*غلظت نهایی لواشک باید به اندازهای باشد که وقتی خشک شد، حالت چرمی داشته باشد و به دست نچسبد.
طرز تهیه لواشک آلو خانگی مرحله به مرحله
مرحله اول: شستن و تکه کردن آلو
در ابتدا آلوها را به خوبی با آب سرد بشویید و چمبه آن ها را بگیرید. داخل آبکش بریزید و اجازه دهید خشک شوند. سپس آلوها را از وسط نصف کنید و هسته آن ها را در بیاورید و دور بریزید.
مرحله دوم: پخت آلوها
قابلمه ای آماده کنید و آلوهای خرد شده را به همراه 1 لیوان آب جوش داخل آن بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار دهید. نمک را (البته اگر دوست دارید لواشک شما طعم ملس به خود بگیرد) به همراه شکر به آلوها اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا میوه ها به خوبی نرم شوند. کف روی مواد را مدام بگیرید و اجازه ندهید کفی باقی بماند تا رنگ مواد شفاف شود. مواد را زود به زود هم بزنید تا ته نگیرد و نسوزد.
مرحله سوم: رد کردن از صافی
پس از پخت آلوها و غلیظ شدن مایع آن، حرارت زیر قابلمه را خاموش کنید و اجازه دهید تا خنک شود. اگر گوشتکوب برقی داشتید که با آن مواد را به صورت پوره در بیاورید در غیر این صورت قابلمه دیگری را آماده کنید و صافی یا آبکش را روی قابلمه بگذارید. از آلوهای پخته شده داخل سبد بریزید و از صافی رد کنید تا پوست آلوها کاملا از گوشت آن ها جدا شوند. اگر مواد غلیظ نبود می توانید دوباره روی حرارت قرار دهید تا غلیظ تر شود.
مرحله چهارم: ریختن مواد در سینی و درست کردن لواشک آلو
داخل سینی هایی که در نظر گرفته اید کیسه پلاستیک بیندازد یا کف سینی را کمی چرب کنید. از مواد، داخل سینی بریزید و به صورت یکنواخت پخش کنید. ضخامت لواشک را می توانید بسته به سلیقه خود انتخاب کنید فقط مواد را ضخیم نریزید چون ممکن است کپک بزند و خیلی هم نازک نریزید که لواشک خشک نشود.
مرحله پنجم: قرار دادن سینی ها در آفتاب
در این مرحله سینی ها را جلوی نور آفتاب و محلی که کمتر گرد و خاک باشد به مدت 2 الی 3 روز قرار دهید تا به خوبی خشک شوند.
نکات کلیدی در تهیه لواشک آلو ترش و شیرین
سعی کنید از میوه های نرم و بدون شکل و ظاهر برای پخت لواشک استفاده کنید.
می توانید از مخلوط میوه هایی مثل زردآلو، هلو، آلو و آلبالو نیز برای تهیه لواشک استفاده کنید.
اگر می خواهید کمی ترش شود از جوهر لیمو استفاده کنید.
به جای قرار دادن در آفتاب می توانید از باد پنکه برای خشک کردن لواشک استفاده کنید.