آلبالو با گوشت؛ ترکیبی لذیذ و ترش و شیرین که باید امتحان کنید!
آخرین خبر/مواد لازم:
• برنج ایرانی: ۴ پیمانه
• آلبالو: ۴ لیوان (بدون هسته)
• شکر: ۲ تا ۴ قاشق غذاخوری (بسته به سلیقه)
• گوشت چرخکرده: ۲۵۰ گرم
• پیاز رنده شده: ۱ عدد
• نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به میزان لازم
• روغن یا کره: به میزان لازم
• زعفران دمکرده: ۲ قاشق غذاخوری
• سیبزمینی برای تهدیگ: ۱ عدد
طرز تهیه مرحلهبهمرحله:
۱. هستهگیری آلبالو:
با کمک نی یا ابزار مخصوص، هسته آلبالوها رو دربیار. این روش هم راحته هم ظاهر آلبالو حفظ میشه.
۲. پخت آلبالو با شکر:
آلبالوهای بدون هسته رو داخل تابه بریز. به ازای هر لیوان آلبالو، ۱ قاشق شکر اضافه کن (من برای ۴ لیوان، ۲ قاشق شکر ریختم چون شیرینی کمتر رو دوست دارم). اجازه بده آلبالوها با شکر کمی بپزن و آب بندازن. کف روی اون رو بگیر و بذار با حرارت ملایم بجوشه تا کمی غلیظ بشه.
۳. گوشت قلقلی:
گوشت، پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه رو خوب ورز بده. قلقلیهای کوچیک درست کن و در کمی روغن سرخ کن. بعد از سرخ شدن، گوشتها رو داخل تابه آلبالو بریز تا ۱۰ دقیقه با هم بپزن و گوشتها کاملاً طعمدار بشن.
4. آبکش کردن برنج:
برنج رو از قبل خیس کن. بعد طبق روش معمول بجوشون و آبکش کن. چون ترکیب آلبالو و گوشت رقیقه، برنج رو خشکتر از حالت عادی آبکش کن.حین دم کشیدن با رطوبت مواد کاملا نرم و دانهدانه درمیاد
5. چیدن داخل قابلمه:
تهدیگ سیبزمینی بذار (تهدیگ نون بهخاطر شکر احتمال سوختگی داره).
اگه خواستی تهدیگ نون بذاری، لایه اول برنج رو با زعفران رنگی کن تا شکر به نون نرسه.
لایهبهلایه برنج، آلبالو وگوشت قلقلی بریز.
6. دم دادن:
روی برنج کمی کره یا روغن بریز، دمکنی بذار و با شعله کم حدود ۴۰ دقیقه دم کن
نکتهها:
• این غذا ذاتا شیرینه ولی با کم و زیاد کردن شکر، میتونی به سلیقهات تنظیمش کنی