سفره خونه/ بولامه : خوراکي است شبيه هليم يا حليم که در هفتمين روز تولد کودک و در طي جشني زنانه در استان گلستان پخته مي شود. در اين جشن فقط زن هاي فاميل، همسايه ها و دوستان بسيار نزديک، دعوت مي شوند و با تقديم هداياي خود، هم صدا با حاضرين، شادي مي کنند.
چي لازم داريم؟
2 ليوان برنج گرده يا نيمدانه
روغن حيواني يا مخلوط روغن و کره
شکر 4 پيمانه
بادام و پسته براي تزيين ( پودر يا پرک يا خلال )
چطوري بپزيم؟
1- برنج را به مدت يک روز در آب خيس مي کنند.
2- برنج خيس شده را در روغن، سرخ مي کنند.
3- برنج سرخ شده را به مدت تقريبي 8 ساعت با آب مي چوشانند تا کاملا خمير شود و روغن موجود در ديگ کاملا جذب شود.
4- پس از حدود 8 ساعت جوشاندن و جذب شدن آب موجود در برنج، روغن جذب نشده را خارج مي کنند.
5- خمير برنج را با مقداري شکر به هم مي زنند تا شکر نيز کاملا جذب شود.
بعد از مدتي که شکر جذب شد بولامه آماده خوردن است.