ساناز سانيا/ معمولاً نام کشور انگلستان که به ميان مي آيد، ناخودآگاه به ياد فوتبال حرفه اي و غذاي معروف آن ها «فيش اند چيپس» مي افتيم که از ماهي و سيب زميني سرخ شده، تهيه شده و انگليسي ها براي داشتن اين غذا به خود مي بالند. فوتبال که در تخصص ما نيست، اما مي توانيم يک دستور خوشمزه و منحصربه فرد براي «فيش اند چيپس» به شما عزيزان آموزش دهيم که از خوردن و سرو آن لذت برده و به آشپزيتان افتخار کنيد.
چي لازم داريم؟
فيله ماهي 500 گرم
سرکه سفيد 2 قاشق چاي خوري
نمک به مقدار لازم
ماءالشعير 300 ميلي ليتر
عسل 1 قاشق سوپ خوري
آرد برنج (الک شده) 200 گرم
روغن مايع به مقدار لازم
سيب زميني (خلالي خردشده) 700 گرم
چطوري بپزيم؟
1. در ظرفي، فيله هاي ماهي را با سرکه و يک قاشق چاي خوري نمک مخلوط کرده، روي ظرف را با سلفون بپوشانيد و به مدت 10 دقيقه در يخچال قرار دهيد تا ماهي کاملاً مزه دار شود؛
2. در اين فاصله، ماءالشعير و عسل را در ظرفي ريخته و با يکديگر مخلوط کنيد؛
3. فيله هاي ماهي مزه دارشده را در آرد برنج غلتانده، به مخلوط ماءالشعير آغشته کرده و سپس در آرد برنج بغلتانيد، در قابلمه اي کوچک، حاوي روغن داغِ فراوان سرخ کنيد (روغن جوش)، فيله ها را روي حوله کاغذي قرار دهيد تا روغن اضافي آن ها گرفته شود؛
4. سيب زميني ها را به مدت پنج دقيقه در ظرف شيشه اي حاوي آب و يخ به صورت درباز بريزيد، سپس آن ها را آبکش کرده و به مدت 3 دقيقه، در قابلمه اي حاوي آبِ جوش و نمک روي حرارت ملايم قرار دهيد تا بافتِ سطح خارجي آن ها کمي شکسته شود؛
5. پس از اين مدت، سيب زميني ها را آبکش کرده، در ظرفي حاوي آب و يخ ريخته مجدد آبکش کنيد؛
6. پس از اين مدت، سيب زميني ها را به مدت پنج دقيقه در قابلمه اي کوچک، حاوي روغن داغِ فراوان سرخ کنيد (روغن جوش)، سپس آن ها را آبکش کرده و روي حوله کاغذي بريزيد تا روغن اضافي آن ها کاملاً گرفته شود. ماهي و سيب زميني سرخ شده را در ظرف موردنظر ريخته و سرو کنيد.