آخرين خبر/
چي لازم دارم:
ماهي بدون تيغ (شير، سنگسر، سرخو، کُد، ...)
سبزي قليه (گشنيز و شنبليله): 300 گرم (250 گشنيز و 50 شنبليله)
پياز: 1 دونه متوسط
سير: 5 حبه
زرچوبه: 1 ق مرباخوري
تمر هندي: 1 بسته 250 گرم (البته من کمتر ريختم..حدود دو سومش)
نمک و فلفل قرمز
چطوري درست کنم:
ابتدا روغن را در قابلمه مناسب ريخته سپس پياز را با روغن تفت داده تا نرم و طلايي شود سپس سير و زردچوبه و سبزي را اضافه کرده و تا جايي که کمي رنک سبزي تغيير کند تفت ميدهيم بعد تمبر را داخل اب جوش ريخته و صاف ميکنيم ( کاملا با دست فشار ميدهيم تا عصاره تمبر خارج شود ) و عصاره و اب را به سبزي اضافه کرده و اجازه ميدهيم سبزي پخته شده و خورش جا بيفتد در يک ربع انتهايي پخت ماهي را که از قبل نمک زده ايم اضافه ميکنيم و حرارت را بسيار ملايم ميکنيم و در انتها فلفل قرمز را اضافه کرده و خورش را سرو ميکنيم ماهي در همين يکربع تا بيست دقيقه ميپزد و پخت بيشتر تنها باعث له شدن ماهي داخل خورش ميشود
ميتوان ماهي را هم از قبل يک تفت مختصر بدهيم ولي اگر زياد سرخ کنيم داخل خورش زود له ميشود ، اضافه کردن شنبليله بيشتر از مقدار ذکر شده باعث تلخ شدن خورش خواهد شد
من در حدود يک چهارم پيمانه اب گوجه فرنگي به خورشم همراه عصاره تمير هندي اضافه کردم
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد