نازخاتون/ در اين جا به شما طريقه ي درست کردن ته چين مرغ در فر را آموزش ميدهيم ، اميدواريم که مورد توجه شما قرار گيرد.
چي لازم دارم:
سينه مرغ خرد شده ۲ عدد
زرده تخم مرغ ۲ عدد
ماست ترش و کمي سفت و کمي پرچرب دو پيمانه
برنج دو و نيم پيمانه
زعفران به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
روغن مايع نصف پيمانه
کره آب شده ۲ قاشق غذاخوري در صورت تمايل
آب مرغ نصف پيمانه
چطور بپزم:
1. من خودم هميشه مرغ را از شب قبل مي پختم و در نصفي از ماست و زعفران مي خواباندم و هنگامي که مي خواستم داخل ظرفم برنج و بعد مرغها را بگذارم، مرغها را از داخل موادشان در مي آوردم و دوباره ماست داخل مرغ را با برنج مخلوط مي کردم و بعد آنها را روي برنج مي چيدم، ولي اين دفعه ۱ ساعت قبل پختم و بعد خردش کردم و ديگر در ماست و زعفران نخواباندم و خيلي خوب شدش، ولي جفت آن راه خوبي است.
2. برنج را از چند ساعت قبل در مقداري آب ولرم و نمک خيس مي کنيم.
3. قابلمه مناسبي را آب کرده و مي گذاريم جوش بيايد و بعد آب و نمک برنج را خالي مي کنيم و برنج را در آب جوش مي ريزيم.
4. در فاصله جوشيدن گاهي کف آن را بر مي داريم.
5. مقداري روغن هنگام جوشيدن داخل برنجمان مي ريزيم، زمان آبکش کردن برنج زماني هست در ته چين که کمي بيشتر از برنجي که ساده مي خواهيد آبکش کنيد نرم تر شود و بعد برنج را با ماست و زعفران و کره و روغن و نمک و زرده تخم مرغ خوب مخلوط کنيد. در اين مرحله مي توانيد کمي دارچين هم استفاده کنيد.
6. مرغ را هم که از ۱ ساعت قبل با ۲ حبه سير و پياز و نمک و زردچوبه و زعفران و آب مي پزيم و خردشان مي کنيم و کنار مي گذاريم.
7. اگر مي خواهيد در فر بپزيد و طوري باشد که وقتي پخته شد بتوانيد ته چين را برگردانيد، بايد از ظرفهاي نچسبي که براي فر هست و ته چين در آن برمي گردد استفاده کنيد. مي توانيد از ظرف هاي پيرکس هم استفاده کنيد.
8. اگر مي خواهيد در قابلمه درست کنيد، قابلمه بايد نچسب باشد و خيلي هم نازک نباشد چون زود ته آن مي سوزد و حرارت هم خيلي بايد کم باشد.
9. اگر مي خواهيد داخل فر بگذاريد، ظرفتان را چرب کنيد و يک لايه از مخلوط برنجي بريزد طوري که در تمام سطح ظرف بطور يکنواخت باشد و با پشت قاشق روي آن فشار دهيد و بعد يک لايه مرغ و دوباره برنج و دوباره با قاشق روي آن را فشار دهيد تا کمي فشرده شود و روي ظرف را با فويل کاملا بپوشانيد تا مثل يک دمکني عمل کند.
10. بعد از ۴۵ دقيقه که از داخل فر گذشتنتان گذشت روي فويل را برداريد و با قاشق کمي دوباره روي برنج را فشار دهيد و دوباره روي فويل را بگذاريد و در طبقه وسط به مدت ۱ ساعت تا ۱ ساعت و نيم با درجه حرارت ۱۷۰ تا ۱۷۵ درجه سانتيگراد بگذاريد تا بپزد (مي توانيد يک ساعت با درجه ۱۸۰ درجه بپزيد) و در آخر فويل را برداشته و بگذاريد روي ته چين طلايي شود و فر هم از قبل روشن کرده باشيد که گرم باشد.
11. اگر مي خواهيد داخل قابلمه بپزيد، وقتي که قابلمه گرم شد، مقداري روغن بريزيد و يک لايه از مخلوط برنجي بريزد طوري که در تمام سطح ظرف بطور يکنواخت باشد و با پشت قاشق روي آن فشار دهيد و بعد يک لايه مرغ و دوباره برنج و دوباره با قاشق روي آن فشار دهيد تا کمي فشرده شود و در قابلمه را مي گذاريد و وقتي دم برنج بالا آمد آن را دم مي کنيد تا ته چين بپزد.
12. اگر ته چيني که در فر درست کرديد قالبي درنيامد، آن را برش دهيد و در ديس بچينيد.
نکته براي پخت ته چين مرغ :
از موادتان (ماست و زرده تخم مرغ و روغن و زعفران و در صورت تمايل دارچين) قبل از اينکه برنج اضافه کنيد مقداري نگه داريد و در آخر اطراف برنجتان در ظرف بريزيد تا ته چين تان قالبي در بيايد.
اضافه کردن دارچين بوي زخم مرغ و تخم مرغ را مي گيرد.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار