نازخاتون/ در موقع خريد يا چيدن از زمين کشاورزي، گوجه فرنگي را انتخاب کنيد که بيضي شکل، داراي گوشت بيشتر و آب دار باشد. گوجه فرنگي بايستي کاملا قرمز و رسيده باشد و بخشهايي از گوجه زرد يا سبز يا سفيد نباشد.
چي لازم دارم:
گوجه فرنگي ۱۰۰ کيلوگرم
آب ۱۲ کيلوگرم
روغن ۱ کيلوگرم
نمک ۱بسته ۴۰۰ گرمي
توري سيمي با خانه هاي خيلي ريز
چطور بپزم:
۱) ابتدا گوجه فرنگي را بشوييد. از وسط به ۲ قاچ تقسيم کنيد و در ديگ بيندازيد. رويش را آب بگيرد و بگذاريد به جوش بيايد. گوجه به حدي بجوشد که پوست آن کنده شود.
۲) گوجه ها را در حالي که قل قل مي جوشد روي توري سيمي بريزيد و گوجه ها را روي توري حرکت دهيد تا پوست و دانه آن جدا شود. برخي از چلو صافي براي جدا کردن پوست و دانه گوجه استفاده مي کنند که اين کار باعث ترش شدن و کپک زدن رب مي شود چون خانه هاي چلو صافي درشت است و دانه را رد مي کند.
۳) در بازار دستگاههايي موجود است که آب گوجه را مي گيرند و تحويل مشتري مي دهند اين کار جوشانيدن رب در منزل را راحت تر مي کند و تهيه رب بعد از آب گرفتن، شروع مي شود.
۴) آب گوجه فرنگي بايد آنقدر بجوشد تا غليظ شده و رب چلپ چلپ به هوا پرت شود. در اين مرحله نمک را اضافه کنيد تا از خرابي زودهنگام رب جلوگيري شود. ميزان غليظ شدن رب بسيار مهم است اگر شل و آبدار باشد سريع کپک مي زند و اگر خيلي سفت باشد طعم سوختگي مي دهد و استفاده از آن به علت سفت بودن مشکل است.
۵) روش تشخيص زمان آماده شدن رب اين است که وقتي با کفگير در کف قابلمه خطي مي کشيم شکاف ايجاد شده بر جاي مي ماند و خيلي دير پر مي شود. رب را بايد هر چند دقيقه هم بزنيد و خصوصا در اواخر پخت آن دقت کنيد چون ممکن است ته بگيرد و طعم سوختگي در رب مشخص شود.
۶) بعد از غليظ شدن رب در مرحله آخر روغن را اضافه کنيد هم بزنيد تا رب تف بخورد ميزان روغن به دلخواه شماست و براي خوش رنگ شدن رب و عدم يخ زدگي در يخچال يا فريزر است.
۷) رب را در تشت بزرگي بريزيد و اجازه دهيد تا کاملا سرد شده و آماده بسته بندي شود.
نکات:
اول: دو نوع گوجه فرنگي محلي و گلخانه اي در بازار موجود است که از هر دو نوع گوجه فرنگي محلي و گلخانه اي مي توانيد استفاده کنيد که هر يک مزايا و کاستي هايي دارد. گوجه فرنگي محلي رب کمتري مي دهد اما باعث مي شود رب کپک نزند و ديرتر خراب شود.
گوجه فرنگي گلخانه اي گران تر است اما رب بيشتري از آن حاصل مي شود. معمولا به ازاي هر ۱۰۰کيلوگرم گوجه فرنگي گوشتي و آبدار بين ۱۰ تا ۱۵ کيلوگرم رب بدست مي آيد.
دوم: در موقع خريد يا چيدن از زمين کشاورزي، گوجه فرنگي را انتخاب کنيد که بيضي شکل، داراي گوشت بيشتر و آب دار باشد. گوجه فرنگي بايستي کاملا قرمز و رسيده باشد و بخشهايي از گوجه زرد يا سبز يا سفيد نباشد. از انتخاب گوجه هاي لهيده، خراب و کپک زده جدا خودداري کنيد چرا که سالم نيست و طعم رب را تغيير مي دهد.
سوم: اضافه کردن نمک براي جلوگيري از کپک زدن و خرابي رب است و افزودن روغن براي يخ نزدن در فريزر و خوش رنگ شدن رب است.
چهارم: در بيشتر خانه هاي روستايي رب در فضاي باز و بر روي آتش پخته مي شود چون جوشانيدن رب زمان زيادي مي برد و مصرف گاز خانگي بالا مي رود.
پنجم : توري هاي سيمي همان توري هاي خانه ريزي است که بر روي پنجره هاي منزل براي جلوگيري از ورود حشرات نصب مي شود. البته در بازار توري هاي مخصوص جوشاندن رب نيز به فروش مي رسد.
ششم : بهترين جنس ديگي که براي جوشاندن رب بکار مي رود ديگ مسي است.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار