نماد آخرین خبر

غذاهاي محلي استان مازندران

منبع
کجارو
بروزرسانی
کجارو/ استان مازندران يکي از گردشگرپذيرترين استان‌هاي ايران است که وجود غذاهاي محلي متعدد و بسيار خوشمزه، بر جذابيت‌هاي طبيعي و تاريخي آن افزوده است. طعم اشتهاآور و بي‌نظير غذاهاي استان‌هاي شمالي کشور بر هيچ ايراني پوشيده نيست. غذاهايي فوق‌العاده و بسيار لذيذ که در کنار انواع چاشني‌هاي بومي، بسيار وسوسه‌انگيز است. استان مازندارن با غذاهاي محلي و سنتي‌ همچون خورشت سير انار، بشته واش، مالابيج، بيج بيج، ترش سماق، ناز خاتون، باقلا وابيج، کدو بره، آغوز مسما، ترش ترشو، دوپتي، اسپناساک، اسفناج مرجي، خورشت آلو، کئي پلا و آش کدو جز استان‌هايي است که تجربه‌ي لذت خوردن را در حال و هوايش نبايد از دست داد. مالابيج مالابيج يا مالاتا از غذاهاي محلي گيلان و مازندران است. محلي‌ها اين غذا را که از ترکيب ماهي سفيد، سبزي‌هاي معطر، مغزگردو، رب انار، نمک و فلفل و گلپر مهيا مي‌شود، با حرارت آتش و زغال آماده مي‌کنند. امروزه با وجود فر و ماکرويوها پخت اين غذا راحت‌تر و سريع‌تر شده است. محلي‌ها اغلب اين غذا را با ماهي سفيد نر درست مي‌کنند، زيرا بر اين باور هستند که ماهي سفيد نر از نوع ماده‌ي آن خوشمزه‌تر، لذيذتر و گوشت آن سفت‌تر است. بعد از پاک‌ کردن ماهي، شکم آن را با محتويات حاوي رب انار و گردو و ادويه‌ها پر مي‌کنند و با نخ و سوزن مي‌دوزند، سپس آن‌ را با حرارت آتش يا فر مي‌پزند. علاقه‌مندان به غذاهاي دريايي طبخ اين خوراک خوشمزه را از دست ندهيد. ناز خاتون رب انار پايه‌ي ثابت بسياري از غذاهاي شمالي و مازندراني است. غذاي ديگر مازندراني که مشتاقان بسياري بين طرفداران بادمجان دارد، ناز خاتون است. مواد اوليه‌ي مورد نياز براي اين غذا گوجه فرنگي، پياز رنده شده، آبغوره، نعناي خشک، گلپر و رب انار يا آب انار و البته بادمجان است. اين غذا به دليل داشتن بادمجان کبابي کالري کمي دارد؛ بنابراين اگر مي‌خواهيد وزن کم کنيد، ناز خاتون را در فهرست غذايي خود جاي دهيد. شايد بتوان گفت جز کبابي کردن بادمجان‌ها براي آماده کردن اين غذا دردسري نخواهيد داشت. کدوبره مازندران يک غذاي مناسب براي گياه‌خواران و افرادي است که در رژيم کاهش وزن هستند. کدوبره از ترکيب سيب زميني، کدوي سبز، گوجه فرنگي، پياز، سير و تخم مرغ و ادويه (نمک، فلفل و زردچوبه) آماده مي‌شود. تمام مواد اوليه‌ي اين خوراک پخت سريعي دارند، اگر گرسنه هستيد و وقت‌تان کم است، کدوبره را فراموش نکنيد. باقلا وابيج يک ناهار کامل! باقالاي مازندراني يا همان باقلاي پلويي را در اکثر غذاهاي مازندارني مي‌بينيم. اين غذاي خوشمزه که از ترکيب باقلا، شويد خشک، تخم‌مرغ، سير، کره و روغن، ادويه (نمک، فلفل، زردچوبه، دارچين) تهيه مي‌شود، اغلب با برنج شمالي و زيتون پرورده، ماهي شور و ماست سرو مي‌شود. آغوز مسما حتي اگر رسيدن به وزن ايده‌آل مهم‌ترين اولويت شما باشد، از اين غذا نخواهيد گذشت. آغوز مسما به دليل داشتن گوشت اردک و گردو در ترکيب خود پروتئين، مواد معدني و ويتامين‌هاي قابل توجهي را به بدن شما خواهد رساند. اين خوراک خوشمزه که در ترکيب خود گوشت اردک، گردو، پياز سرخ شده، رب انار، آب، شکر، دانه‌ي ساييده شده‌ي انار و ادويه (نمک، زرچوبه و فلفل) دارد، با برنج يا نان و انواع ترشي‌هاي محلي سرو مي‌شود. در آماده شدن آغوز مسما بايد کمي صبور باشيد، زيرا براي جا افتادن اين خورشت به ۲ ساعت زمان نياز داريد. خورشت آلو طرفداران غذاي ملس خوراک مورد علاقه‌ي شما اينجا است! خورشت آلو يا همان مرغ و آلوي مازندارني را حرفه‌اي‌هاي آشپزي محلي مازندارني با طعم ملس مقبول مي‌دانند. مواد اوليه براي تهيه‌ي اين خورشت مرغ تکه‌شده، دانه‌ي انار ملس، آب نارنج، زعفران، پياز، آلو و مغز گردوي خرد شده است. اگر دانه‌هاي انار شما ترش باشد براي متعادل‌سازي طعم خورشت‌تان مي‌توانيد از کمي شکر کمک بگيريد. خوراک مرغ و آلو اسم بهتري است، زيرا در نهايت غذايي غليظ و بدون آب خواهيد داشت! اسپناساک مواد اوليه‌ي اين خوراک مازندراني از گوشت گوسفند يا گاو، اسفناج تازه، سبزيجات معطر، برگ سير ونعناع، پياز، هويج، آب و ادويه‌جات تشکيل شده است. خورشت اسفناج مازندراني‌ها با بو و طعم مطبوع روي ديگر اسفناج را به شما نشان خواهد داد! بيج بيج بيج بيج را معمولا با کته سرو مي‌کنند، اما اگر غذا را براي شام‌تان تدارک ديده‌ايد، براي اين که سبک‌تر به رختخواب برويد، نان را جايگزين کته کنيد. بيج بيج را از ترکيب گوشت چرخ‌کرده، گوجه فرنگي، سيب زميني، پياز داغ، زردچوبه، نمک و فلفل تهيه مي‌کنند. اگر به گوجه فرنگي حساسيت داريد آن‌ را حذف کنيد. خورشت سير انار باز هم انار! مواد اوليه براي تهيه‌ي خورشت پرطرفدار و لذيذ مازندراني پودر موسير، پودر سير، نمک، انار، سير، رب انار، مرغ، پياز، روغن کنجد و زعفران است. براي جا افتادن اين خورشت ۵۰ دقيقه وقت لازم است. اگر طعم مرغ را دوست نداريد مي‌توانيد گوشت بلدرچين را جايگزين کنيد. اسفناج مرجي طعم ترش انار در کنار مزه‌ي خاص اسفناج شايد به نظرتان جالب نباشد، اما ارزش يک بار امتحان را دارد. اسفناج پخته، عدسي، سير و انار ترش ترکيب اصلي اسفناج مرجي است. بهتر است افراد مبتلا به فقر آهن اسفناج مرجي را در فهرست غذاهاي هفتگي خود جاي دهند، زيرا عدس و اسفناج هر دو حاوي مقادير قابل توجهي آهن هستند. بشته واش دوستداران آش توجه کنند! افرادي که به فقر آهن، يبوست و هموروئيد مبتلا هستند، حتما اين آش را امتحان کنند. اسفناج، عدس، سير، پياز، زيره‌ي سبز و ادويه (نمک، فلفل، زردچوبه) مواد اوليه‌ي بشته واش است. تقريبا ۲ ساعت زمان نياز داريد تا بتوانيد اين آش خوشمزه را سرو کنيد. اغلب بشته واش را با نارنج و زيره‌ي فراوان ميل مي‌کنند. کئي پلا کئي پلا يا کدوپلو يک غذاي ديگر مازندراني است که اندکي در ترکيبات‌اش مي‌توانيد خلاقيت به خرج دهيد. مواد اوليه براي آماده کردن آن کدوي رنده شده، پياز، زيره، زردچوبه، گوشت چرخ کرده، برنج و کره‌ي محلي است. آش کدو کدو، پياز داغ، عدس، برنج، آب ليمو ترش، شکر و کمي نمک مواد اوليه براي تهيه‌ي يک پيش غذاي خوشمزه به سبک مازندراني هستند. آش کدو از آش‌هاي لذيذ مازندران است که مثل اغلب آش‌ها با نعناع داغ تزئين مي‌شود. مي‌توانيد به اين آش کوفته ريزه هم اضافه کنيد. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره