آخرين خبر/ استانبولي با گوشت چرخ کرده يکي از غذاهاي خوشمزه در برنامه غذايي ما ايرانيان است، البته اين غذا با گوشت تکهاي رواج بيشتري دارد. از نظر طعم هر دو نوع استانبولي مشابه هستند، بنابراين اگر گوشت تکهاي در غذا را دوست نداريد، ميتوانيد با گوشت چرخ کرده نيز اين غذا را تهيه کرده و از ميل کردن آن لذت ببريد.
چي ازم دارم ( 6 الي 8 نفر):
برنج 1 کيلوگرم
گوجه فرنگي 3 کيلوگرم
گوشت چرخ کرده 500 گرم
پياز 3 عدد
رب گوجه فرنگي 1 قاشق سوپخوري
نمک به ميزان لازم
فلفل به ميزان لازم
زردچوبه به ميزان لازم
روغن به ميزان لازم
چند نکته:
ميتوانيد از برنج ايراني يا غيرايراني استفاده کنيد.
در صورت تمايل ميتوانيد کمي دارچين نيز به مواد اوليه اضافه کنيد.
طرز تهيه استانبولي با گوشت چرخ کرده
براي تهيه اين غذا، ابتدا بايد گوشت چرخ شده را حاضر کنيد، زيرا به محض آماده شدن برنج بايد آن را ميان پلو قرار دهيد. بنابراين ابتدا مراحل آماده کردن گوشت را شرح ميدهيم و سپس به سراغ تهيه پلو ميرويم.
پياز را کاملا خرد و سرخ نماييد.
چطور بپزم:
گوشت و پياز داغ را روي شعله گاز قرار دهيد تا آب آن کاملا تبخير شود.
سپس ۲ الي ۳ ليوان آب، فلفل، زردچوبه و در صورت تمايل دارچين را به گوشت اضافه کنيد و اجازه دهيد تا کاملا بپزد.
يک قاشق سوپخوري رب گوجه فرنگي و کمي نمک را به گوشت بيفزاييد و اجازه دهيد تا مابقي آب گوشت کاملا تبخير شود.
برنج را کاملا تميز کنيد و چند مرتبه با آب ولرم بشوريد.
سر و ته گوجهفرنگيها را بزنيد و آنها را با استفاده از مخلوط کن کاملا له کنيد.
گوجه فرنگي ميکس شده را با ۳ ليوان آب مخلوط نماييد.
اکنون مخلوط گوجه فرنگي و آب را به برنج اضافه کنيد، به طوريکه حدود ۴ انگشت از سطح برنج بالاتر قرار داشته باشد. چنانچه کمتر بود، مقداري آب به آن اضافه کنيد.
مقداري نمک و ۳ الي ۴ قاشق سوپخوري روغن را نيز به برنج ميافزاييم.
اجازه دهيد برنج حدود يک ساعت در مخلوط گوجه و فرنگي آب بماند.
پس از گذشت يک ساعت، برنج را روي شعله گاز با حرارت ملايم قرار دهيد و صبر کنيد تا آب برنج تبخير شود و کاملا بپزد.
کمي از برنج را بچشيد، اگر مغز آن خام بود، يک الي ۲ ليوان ديگر آب به آن اضافه کنيد تا برنج کاملا مغز پخت شود.
زماني که آب برنج تبخير شد و کاملا مغز پخت شده بود، وسط آن را باز کنيد و گوشت چرخ کرده را ميان برنج بريزيد و روي آن را با برنج بپوشانيد.
اکنون دم کني و درب قابلمه را بگذاريد و اجازه دهيد که برنج دم بکشد.
چند نکته:
اگر تمايل داريد که برنج را در فر دم کنيد، پس از آنکه آب برنج تبخير شد، قابلمه برنج را در فري با حرارت ۳۰۰ درجه سانتيگراد به مدت نيم ساعت قرار دهيد. اگر پس از اين مدت برنج دم نکشيده بود، زمان بيشتري آن را در فر بگذاريد. توجه داشته باشيد که اگر دستههاي قابلمه از جنس پلاستيک بود، آن را جدا کنيد و سپس قابلمه را در فر قرار دهيد، تا در اثر حرارت پلاستيک آب نشود.
اگر تمايل داريد از گوشت تکهاي براي تهيه استانبولي استفاده کنيد، طرز تهيه مشابه است و تنها کافي است گوشت تکهاي را جايگزين گوشت چرخ کرده کنيد.
به جاي گوجه فرنگي تازه ميکش شده از رب گوجه نيز ميتوانيد استفاده کنيد، اما گوجه تازه باعث خوشمزهتر شدن اين غذا ميشود. همچنين اگر گوجه فرنگي را پوست بگيريد و سپس ميکس کنيد، غذا لذيذتر خواهد شد، زيرا پوست گوجه در مخلوط کن به طور کاملا له نميشود.
در صورتي که از رب گوجه استفاده ميکنيد، به يک ليوان رب گوجه احتياج داريد و براي هر پيمانه برنج نيز (اگربرنج ايراني باشد) دو پيمانه آب اضافه کنيد. ساير مراحل مشابه شيوه ياد شده است.
استانبولي با گوشت چرخ کرده علاوه بر خوش طعم بودن، رنگ زيبايي نيز دارد و معمولا با سالاد شيرازي يا ترشي سرو ميشود. به علاوه ته ديگ اين غذا برنجي است و به خاطر گوجه فرنگي استفاده شده در آن طعم و رنگ فوق العادهاي دارد.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در آي گپ
https://igap.net/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار