برترين ها/ خورش گوشت را شايد بتوان معروفترين خورش جهان ناميد و البته تصور اغلب ما نسبت به خورش يک غذاي مايع با مقداري گوشت و ساير مواد است. خورش گوشت بره يک خوراک خوشمزه و لذيذ است که به دليل استفاده از گوشت بره هم طعم خاصي دارد و هم گوشت خورشي شما بسيار لطيف است به طوري که به سرعت در دهان آب ميشود.
اين خورش علاوه بر گوشت حاوي سبزيجات مختلف است که هم خاصيت فراواني دارند و هم رنگ و شکل زيباي خود را به خوبي در خورش نشان ميدهند. مدت زمان طولاني پخت (بدون نياز به سر زدن مرتب به آن) خورش را بسيار لعابدار کرده وقوام خوبي به آن ميدهد. بنابراين اين خورش يک خورش مادربزرگي خوشمزه است که از لحاظ قوام هم شبيه به تاس کباب است و شما را به ياد گذشته مياندازد.
چي لازم دارم:
يک کيلو گوشت بره بدون استخوان از قسمت ران يا شانه بدون چربي، آن را به قطعات ۱ و نيم اينچي تقسيم کنيد.
۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوري نمک دريا براي بره به علاوه ۱ قاشق چايخوري براي خورش
۱ قاشق چايخوري فلفل سياه براي بره به علاوه ۱/۲ قاشق چايخوري براي خورش
۱/۴ آرد همه کاره يا آرد بدون گلوتن
۱ عدد پياز بزرگ زرد
۴ حبه سير ريز شده
۵ و ۱/۲ پيمانه آب گوشت
نيم کيلو قارچ، به صورت قطور اسلايس شود
۱ قاشق غذاخوري رب گوجه
۲ عدد برگ بو
۱/۲ قاشق چايخوري آويشن
۷۰۰ گرم سيب زميني زرد کوچک، دو نيم شده يا چهار قاچ شده به قطعات يک اينچي
۴ عدد هويج متوسط، پوست گرفته و به قطعاتي با ضخامت نيم اينچ برش بزنيد
۱۵ گرم جعفري خيلي ريز خرد شده براي تزئين
مقداري روغن زيتون سبک براي تفت دادن گوشت
چطور بپزم:
1. در يک قابلمه بزرگ سراميکي ضخيم (Dutch oven) روي حرارت متوسط مقداري روغن را گرم کنيد.
2. گوشت بره چربي گرفته و تکه تکه شده را با ۱/۲ قاشق غذاخوري نمک و ۱ قاشق چايخوري فلفل سياه مزه دار ميکنيم.
3. ۱/۴ پيمانه آرد روي آن ميپاشيم و بهم ميزنيم تا آرد روي گوشت را بپوشاند.
4. گوشت بره را در قابلمه و با روغن زيتون روي حرارت متوسط تفت ميدهيم (۳ تا ۴ دقيقه هر طرف را تفت ميدهيم) سپس گوشت را از داخل قابلمه در ميآوريم.
5. پياز ريز شده را اضافه کرده و ۲ دقيقه تفت دهيد.
6. سير را اضافه کرده و يک دقيقه ديگر تفت دهيد به طور مداوم بهم بزنيد تا نسوزد.
7. ۱ و ۱/۲ پيمانه آب گوشت را اضافه کرده و ته قابلمه را بساييد. قارچهاي درشت خرد شده را اضافه کنيد، دما را به حد جوش برسانيد و بدون گذاشتن در حدود ۱۰ دقيقه بپزيد. فر را تا دماي ۳۲۵ درجه فارنهايت يا ۱۷۵ درجه سانتي گراد روشن کنيد.
8. گوشت را به قابلمه برگردانيد و سپس ۴ پيمانه آب گوشت، ۱ قاشق غذاخوري رب گوجه، ۱ قاشق چايخوري نمک، ۱/۲ قاشق چايخوري فلفل، ۱/۲ قاشق چايخوري آويشن خشک و ۲ عدد برگ بو را اضافه کنيد.
9. سيب زميني و هويج را افزوده سپس بهم بزنيد تا ترکيب شوند (سيب زمينيها بايد در مايع غوطه ور باشند).
10. دما را به جوش برسانيد سپس درب آن را بگذاريد و با دقت در فر با حرارت ۱۷۵ درجه بگذاريد.
11. حدود ۱ ساعت و ۴۵ دقيقه بگذاريد در فر بماند. وقتي که خورش گوشت بره پخته شد سيب زميني به راحتي با چنگال سوراخ ميشود و گوشت بره لطيف خواهد شد. براي اينکه خورش کم چربي داشته باشيد چربي روي خورش را بگيريد.
حالا خورش گوشت بره شما آماده است شما ميتوانيد آن را با نان يا برنج سرو کنيد.
اين خورش با استفاده از گوشت بره پخته ميشود که گوشت آن لطيف است و به سرعت ميپزد شما ميتوانيد گوشت گوساله يا گوسفند را نيز جايگزين آن کنيد.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار