کوروش/ «قليه ماهي» از جمله غذاهايي است که فصل گرما و سرما نميشناسد. اين غذاي لذيذ و پرخاصيت اهل جنوب هم به درد مهماني ميخورد و هم به عنوان يک وعده غذاي خانوادگي روزانه همواره مورد توجه خانمهاي کدبانو بوده است. در اين نوشتار با ما باشيد تا طرز تهيه خورش قليه ماهي با ادويههاي خوش عطر جنوب را به شما آموزش دهيم.
مواد لازم براي ۴ نفر
ماهي هامور، شير، زبيدي يا سنگسر: ۷۰۰ گرم
تمرهندي: ۱۰۰ گرم
سبزي قليه ماهي شامل: ۴۰۰ گرم گشنيز و ۵۰ گرم شنبليله
پياز: يک عدد بزرگ
سير: ۵ حبه بزرگ
نمک، فلفل قرمز، پودر دانه گشنيز و ادويه مخصوص قليه ماهي: به مقدار لازم
طرز تهيه قليه ماهي جنوبي
ابتدا ۱۰۰ گرم تمرهندي را در مقداري آب گرم به مدت يک ساعت خيس کنيد. بعد از يک ساعت با فشار پشت قاشق هسته و پوسته تمر هندي را جدا کنيد و عصاره تمر هندي را از صافي رد کنيد. بعد از اينکه تمر هندي را از صافي رد کرديد يک قاشق غذاخوري آرد به آن اضافه کنيد و آنقدر هم بزنيد تا يک مايه يکدست به دست بيايد.
در مرحله بعد ماهي مورد نظرتان را با مقدار کمي نمک، فلفل قرمز و پودر دانه گشنيز مزهدار کنيد، ۳۰ دقيقه براي مزهدار شدن ماهي کافي است. سبزي ماهي شامل گشنيز و شنبيليه را به صورت ساطوري و ريز خرد کنيد. پياز را ريز خرد کنيد و کمي تفت دهيد. به محض اينکه پياز سبک شد، سبزي قليه را به آن اضافه کنيد و با هم تفت دهيد. سبزي قليه ماهي بايد کاملا سرخ و رنگ آن تيره شود. در حين سرخ شدن سبزي کمي نمک و به مقدار دلخواه فلفل قرمز و ادويه مخصوص قليه ماهي را به سبزي در حال سرخ شدن اضافه کنيد.
حبههاي سير را ريز خرد کنيد يا رنده کنيد و به همراه يک قاشق غذاخوري زردچوبه کمي تفت دهيد. حالا سير تفت داده شده را به همراه ماهي مزهدار شده را به سبزي سرخ شده اضافه کنيد.
عصاره تمرهندي و آرد را هم به مواد بالا اضافه کنيد و اجازه دهيد تا قليه ماهي به مدت ۴۰ الي ۵۰ دقيقه روي شعله ملايم گاز جا بيفتد. حين پخت قليه ماهي به هيچوجه آن را هم نزنيد. اگر ميخواهيد مواد را با هم ترکيب کنيد فقط کمي قابلمه را کمي تکان بدهيد. به اين ترتيب قليه ماهي شما حسابي جا ميافتد و روغن مياندازد. بعد از آماده شدن قليه ماهي آن را با برنج سرو و همراه با ترشي بندري نوش جان کنيد.
نکات مهم براي طبخ قليه ماهي جنوبي
*در روش سنتي و اصيل طبخ قليه ماهي، ماهي را سرخ نميکنند و به صورت خام در خورش مياندازند. اگر تمايل داريد ميتوانيد کمي ماهي را سرخ کنيد اما مراقب باشيد گوشت ماهي خشک نشود و نرم و آبدار باقي بماند.
*در روش سنتي و اصلي پخت قليه ماهي، سبزي قليه را به همراه سير و پياز در يک هاون بزرگ حسابي ميکوبند و له ميکنند و سپس آنها را با هم تفت ميدهند.
*ميتوانيد بعد از درست شدن قليه ماهي و پايان زمان پخت خورش، به مدت ده دقيقه شعله گاز را بسيار ملايم کنيد تا خورشتان حسابي روغن بيندازد.
*سبزي قليه ماهي بايد آنقدر ريز شود که سبزي حالت خميري پيدا کند. براي اينکه سبزي قليه ماهي حسابي ريز و خرد شود ميتوانيد آن را به همراه پياز در غذاساز بريزيد و با هم ميکس کنيد تا سبزي به ريزترين حالت ممکن خرد شود و حالت خميري پيدا کند و پياز هم در خورش مشخص نباشد.
*در صورت تمايل ميتوانيد يک قاشق غذاخوري ربگوجه فرنگي را با روغن تفت دهيد و در اواسط پخت قليه به آن اضافه کنيد تا خوشرنگ شود.
*از هر نوع ماهي که طعم آن را ميپسنديد ميتوانيد براي تهيه اين خورش استفاده کنيد. نکته مهم اين است که ماهي مورد استفاده شما گوشتي باشد.
*ميتوانيد به جاي ماهي از ميگو براي تهيه قليه به همين سبک استفاده کنيد، در اين صورت خورش قليه ميگو خواهيد داشت.
*جنوبيها بلافاصله بعد ميل کردن قليه ماهي، خرماي کنجدي (خرمايي که روي آن کنجد پاشيدهاند) ميخورند تا سردي سير و ماهي را بگيرند.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار