سوران/ نان سير و گوجه فرنگي
چي لازم دارم:
آرد سفيد 400 گرم
آرد سبوسدار 200 گرم
بهبوددهنده سه قاشق چايخوري
مايه خمير فوري 15 گرم
نمک 10 گرم
روغن زيتون بدون بو 50 گرم
آب ولرم (40 درجه سانتيگراد) 320 ميليليتر
گوجه گيلاسي خشک 100 گرم
سير ترشي يک ساله 20 حبه
ريحان ايتاليايي تازه به ميزان لازم
پودر قند يک قاشق چايخوري
چطور بپزم:
در کاسهاي آرد سفيد، آرد سبوسدار و بهبوددهنده را مخلوط ميکنيم سپس وسط مواد را گود کرده و مايه خمير فوري و پودر قند را درون آن ميريزيم. در ظرف ديگري نمک، روغن زيتون و آب ولرم را مخلوط کرده و اين مواد را هم درون فضاي وسط آردها ريخته و با قاشق چوبي کمي هم ميزنيم تا پيش خمير آماده شود. سپس روي کاسه را پوشانده و به مدت 10 دقيقه در محل گرمي ميگذاريم تا خمير حجيم شود. بعد پيش خمير آماده شده را کاملا با آردها مخلوط ميکنيم تا تقريبا يک خمير شل به دست آيد. حالا روي سطح صاف کمي آرد پاشيده و به مدت 15 دقيقه خمير را ورز ميدهيم و کمکم آرد اضافه ميکنيم تا خمير به دست آمده به دست تميز نچسبد. (توجه داشته باشيد که اگر بيش از اندازه آرد به خورد خمير بدهيد، نانها سفت ميشوند.) دوباره خمير را در ظرفي قرار داده و روي آن را پوشانده و به مدت يک ساعت در محيط گرمي استراحت ميدهيم تا حجم خمير دو برابر شود. سپس خمير را با انگشتان دست روي سطح آردپاشي شده به قطر يک سانتيمتر و اندازه 35×25 سانتيمتر باز نموده، روي آن کمي روغن زيتون برس زده و گوجه گيلاسي، سير ترشي و برگ ريحان خرد شده را روي آن ميريزيم. خمير را از عرض سه لايه کرده، سر و انتهاي خمير را به داخل فشار ميدهيم تا بسته شود. بعد آرد اضافي را با برس از روي خمير پاک کرده و از عرض برشهاي هشت سانتيمتري از خمير جدا ميکنيم. حالا هر تکه از خمير را از پهلو باز کرده تا داخل خمير پيدا شود. سپس چانهها را روي سيني فر چيده و روي آنها را با يک دستمال ميپوشانيم و براي بار سوم در محيط گرم به مدت 30 دقيقه استراحت ميدهيم تا نانها حجيم شوند. فر را با حرارت 220 درجه سانتيگراد روشن نموده و نانها را به مدت 20 الي 25 دقيقه در فر داغ ميپزيم تا روي آنها طلايي شود. پس از اين که نانها کمي خنک شدند مجددا روي آنها را با برس روغن زيتون ميماليم.
بازار