نماد آخرین خبر

تفاوت کباب سلطاني و بختياري و طرز تهيه آنها

منبع
بروزرسانی
ستاره/ اگر نمي‌توانيد تصميم بگيريد که کدام يک از دو کباب بختياري يا سلطاني را تهيه کنيد، بهتر است ابتدا تفاوت کباب سلطاني و بختياري را بدانيد. اگرچه اين دو نوع کباب از محبوب‌ترين غذا‌هاي ايراني هستند، اما تفاوت‌هايي نيز با يکديگر دارند، در ادامه تفاوت اين دو غذا و طرز تهيه هر يک شرح داده مي‌شود تا بتوانيد بهترين انتخاب را داشته باشيد. تفاوت کباب سلطاني و بختياري کباب سلطاني همانطور که از نام آن مشخص است، يک غذايي اعياني محسوب مي‌شده است. اين غذا شامل يک سيخ کباب کوبيده و يک سيخ کباب برگ است که در کنار پلو زعفراني سرو مي‌شود. کباب بختياري ترکيبي از گوشت تيکه مرغ و گوسفند است که مابين آن‌ها پياز و فلفل دلمه‌اي قرار داده مي‌شود. به علاوه شيوه مزه دار کردن گوشت در هر کدام از اين غذاها نيز متفاوت است، از اينرو هر يک طعم خاص خود را دارند. هر دوي اين غذا‌ها بسيار لذيذ هستند و در ايران محبوبيت فراواني دارند. همانطور که گفته شد، کباب سلطاني ترکيبي از کباب برگ و کوبيده است، ابتدا به طرز تهيه کباب کوبيده مي‌پردازيم. طرز تهيه کباب کوبيده به منظور تهيه کباب کوبيده براي سه الي چهار نفر، به سه الي چهار ساعت زمان و مواد اوليه‌اي که در جدول زير مشاهده مي‌کنيد، نياز خواهيد داشت. مواد لازم گوشت مغزران گوساله 250 گرم گوشت پشت بازو گوسفند 250 گرم پياز 2 عدد روغن مايع و نمک به ميزان لازم دستور تهيه: ابتدا گوشت‌ها را خرد کرده و کاملا بشوييد. سپس در آبکش بريزيد و صبر کنيد تا تمام آب اضافي آن گرفته شود. سپس گوشت را چرخ کنيد و براي حدود 10 الي 15 دقيقه ورز دهيد. گوشت را در يخچال قرار دهيد تا سرد شود. پياز‌ها را رنده کرده و آب آن را کاملا بگيريد. اگر پياز آب داشته باشد، کباب روي منقل از يکديگر مي‌پاشند. پياز و گوشت را با يکديگر مخلوط کرده و ورز دهيد. در صورت تمايل اندکي پودر سير نيز اضافه کنيد. اگر گوشت گرم شده بود، مجددا مدتي آن را در يخچال قرار دهيد. کباب را سيخ گرفته و روي منقل کباب کنيد. در مرحله آخر پخت مقداري نمک روي کباب‌ها بپاشيد. طرز تهيه کباب برگ اکنون نوبت به تهيه کباب برگ رسيده است. به منظور تهيه اين غذا براي سه الي چهار نفر، به دو ساعت زمان (اين مدت شامل زماني که گوشت بايد در سس بماند تا مزده دار شود، نيست) و مواد اوليه زير نياز خواهيد داشت. مواد لازم گوشت راسته گوساله يا گوسفند 750 گرم پياز 2 عدد روغن زيتون نصف استکان فلفل و نمک به ميزان لازم شيوه طبخ: پهناي کباب به سليقه شما بستگي دارد، اما حدود چهار انگشت ايده آل است. گوشت را روي تخته قرار دهيد و به اين اندازه برش بزنيد. پس از آنکه تمام گوشت‌ها را به اين شکل برش زديد، سپس آن‌ها را از ارتفاع به گونه‌اي برش بزنيد که بيش از نيم سانتيمتر قطر نداشته باشند. پيازها را رنده کنيد. سپس روغن زيتون، فلفل و پياز را با يکديگر مخلوط کرده و گوشت ها را در اين سس استراحت دهيد تا مزه دار شوند. براي اين منظور يک شب کافي است. گوشت را به سيخ کشيده و با چاقو روي آن ضربه بزنيد. براي اينکار ابتدا چند مرتبه با پشت چاقو ضربه بزنيد و سپس چند بار هم با تيغه چاقو ضربه وارد کنيد. اکنون روي منقل گوشت‌ها را کباب کنيد. البته چند عدد گوجه فرنگي کبابي نيز بايد تهيه کنيد. براي اين منظور گوجه را از وسط به دو نيم تقسيم کنيد و به سيخ بکشيد. زمان کباب کردن گوجه اندک است، بنابراين در اواخر پخت گوشت‌ها، گوجه فرنگي‌ها را روي منقل قرار دهيد. هنگام سرو يک سيخ کباب کوبيده، يک سيخ کباب برگ، گوجه کبابي و مقداري برنج را در کنار يکديگر قرار دهيد و سرو کنيد. در صورت تمايل مي‌توانيد مقداري کره نيز در کنار بشقاب قرار دهيد. طرز تهيه کباب بختياري کباب بختياري ميکسي از جوجه و کباب برگ است، کباب برگ را به طريقي که ذکر شد، درست کنيد، از اينرو تنها ميزان گوشت مورد نياز در جدول ذکر شده است و شيوه مزه دار کردن و مواد لازم براي مزه دار کردن آن، به همان شرح ذکر شده، است. به منظور تهيه اين کباب براي دو نفر، به دو ساعت زمان (اين مدت شامل زماني که گوشت بايد در سس بماند تا مزده دار شود، نيست) و مواد اوليه‌اي که در ادامه مشاهده مي‌کنيد، نياز خواهيد داشت. مواد لازم سينه مرغ 150 گرم گوشت راسته گوساله يا گوسفند 150 گرم پياز يک عدد بزرگ آبليمو تازه يک قاشق سوپخوري زعفران دم کرده يک قاشق غذاخوري نمک و فلفل سياه به ميزان لازم دستور تهيه: گوشت راسته همانند کباب برگ آماده کنيد. سينه مرغ را بشوييد و خرد کنيد، تکه‌هاي آن بايداز جوجه کباب معمولي نازک‌تر باشد. تکه‌هاي مرغ را در آبکش قرار دهيد تا آب اضافه آن‌ها گرفته شود. پياز را خرد کنيد و با آبليمو، زعفران دم کرده و ففل سياه مخلوط کنيد و تکه‌هاي مرغ را به اين سس آغشته کرده، در ظرف درب بسته‌اي قرار دهيد. ظرف را براي يک شب در يخچال بگذاريد تا مرغ کاملا مزه دار شود. براي به سيخ کشيدن کباب بختياري، ابتدا يک تکه کباب برگ و سپس يک تکه مرغ در سيخ قرار دهيد. سپس روي منقل کباب کنيد و در آخر طبخ مقداري نمک روي آن بپاشيد. اکنون که تفاوت کباب سلطاني و بختياري را مي‌دانيد، مي‌توانيد با توجه به سليقه خود، بهترين انتخاب را داشته باشيد. حتي به راحتي مي‌توانيد اين غذا‌ها را در منزل تهيه کنيد و از ميل کردن آن لذت ببريد. هر دوي اين غذا‌ها بسيار لذيذ بوده و جزو پرطرفداراترين غذا‌هاي سنتي هستند، بنابراين اکر براي ميهماني‌ها يا مجالس قصد داريد يکي از آن‌ها را تهيه کنيد، ترديد نداشته باشيد. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد