مجله کوروش/ اگر براي خوردن گوشت قرمز محدوديت داريد يا ميخواهيد يک آلبالو پلو مجلسيتر داشته باشيد ميتوانيد از گوشت فيله، سينه يا ران مرغ براي تهيه آلبالو پلو استفاده کنيد.
مواد لازم
برنج: ۴ ليوان
آلبالو: ۷۰۰ گرم
فيله مرغ: نيم کيلوگرم
شکر: ۲۵۰ گرم (اگر آلبالو پلو را شيرين ميپسنديد مقدار شکر را بيشتر کنيد)
پياز: دو عدد متوسط
زعفران دم کرده: به ميزان لازم
نمک و فلفل و زردچوبه: به ميزان لازم
روغن مايع: به ميزان لازم
خلال پسته و بادام به ميزان دلخواه
طرز تهيه
براي درست کردن آلبالو پلو مجلسي با مرغ ريش ريش ابتدا برنج را به مدت چند ساعت در آب و نمک بخيسانيد. در اين فاصله فيلههاي مرغ را با زعفران و نمک مزهدار و در روغن يا مقداري کره سرخ کنيد. بعد از اينکه هر دو طرف فيلهها سرخ شد، در يک قابلمه پيازها را به صورت حلقهاي برش بزنيد و کمي تفت دهيد. حالا تکههاي مرغ را روي پيازها بگذاريد و ۲ ليوان آب روي آنها بريزيد. اجازه بدهيد تکههاي مرغ روي شعله متوسط گاز بپزد.
در يک ظرف جداگانه دو قاشق رب گوجهفرنگي را با مقداري روغن و فلفل تفت دهيد و روي مرغ در حال پخت بريزيد. بعد از پخته شدن فيلهها و باقي ماندن حدود نصف ليوان سس، مقداري زعفران آب کرده به محتويات قابلمه اضافه کنيد. تا دو دقيقه زمان بدهيد و سپس شعله گاز را خاموش کنيد. فيله مرغ پخته شده را ريش ريش کنيد و کنار بگذاريد. در صورت تمايل فيله مرغ را به همان صورت درسته در کنار آلبالو پلو سرو کنيد.
آلبالوها را به همان روشي که در بالا گفتيم با شکر بپزيد و آب آلبالو را به عنوان شربت کنار بگذاريد. اگر آب آلبالوي به دست آمده رقيق است کمي ديگر روي حرارت ملايم بگذاريد تا قوام پيدا کند و غليظتر شود.
در يک قابلمه آب را جوش بياوريد و برنج را بپزيد. وقتي که دانههاي برنج کمي ترک خورد، برنج را آبکش کنيد. کف قابلمه مقداري روغن بريزيد و وقتي که روغن داغ شد ورقههاي سيبزميني يا نان لواش را ته قابلمه بگذاريد. حالا به صورت لايه لايه برنج و آلبالو را در قابلمه بريزيد. بعد از حدود نيم ساعت که آلبالو پلو دم کشيد آن را در ظرف مورد نظر سرو کنيد. در صورت تمايل ميتوانيد زماني که پلو در حال دم کشيدن است مقداري کره روي آن بگذاريد تا آب شود يا در پايان پخت مقداري روغن مايع روي آن بريزيد. به اين نکته
مهم توجه کنيد: آلبالو پلو را روي شعله ملايم گاز دم کنيد تا به دليل شيريني شيره آلبالوها که به کف قابلمه ميرسد تهديگ پلو نسوزد.
روي آلبالو پلو مجلسي با مرغ را با برنج زعفراني و خلال پسته و بادام تزيين کنيد و تکههاي مرغ درسته يا ريش ريش را روي آن بچينيد. ميتوانيد به جاي فيله مرغ از ران يا تکههاي سينه مرغ هم استفاده کنيد.
نکات مهم براي تهيه آلبالو پلو مجلسي با مرغ ريش ريش يا گوشت
*اگر ميخواهيد آلبالوها حين دم کردن پلو به هم نچسبند، مقداري کره آب کنيد و قبل از دم کردن پلو، آلبالوها را حسابي به کره آغشته کنيد.
*ميتوانيد خلالهاي بادام را کمي خيس کنيد و حين دم کردن يک گوشه کنار آلبالوها دم بگذاريد.
*اگر ميخواهيد يک آلبالو پلو چند رنگ و مجلسي با مرغ يا گوشت داشته باشيد، يک گوشه ديگر قابلمه مقداري شربت آلبالو ( در حد سه يا چهار قاشق غذاخوري) و يک گوشه ديگر مقداري زعفران آب کرده بريزيد. يادتان باشد لايه آخر آلبالو پلو فقط بايد برنج سفيد باشد. موقع سرو برنج تمام اين قسمتها را با مقداري برنج مخلوط کنيد و هر کدام را به صورت جداگانه روي ديس آلبالو پلو بکشيد.
بازار