نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
آشپزی من

8 دمنوش با طبع گرم براي روزهاي سرد پاييز

منبع
ستاره
بروزرسانی
8 دمنوش با طبع گرم براي روزهاي سرد پاييز
ستاره/ بسياري از افراد با شروع فصل سرما براي در امان ماندن از سرماخوردگي و آنفولانزا به سراغ واکسن آنفولانزا مي‌روند، اما استفاده از اين واکسن‌ها براي همه افراد مناسب نيست، به ويژه افرادي که سيستم ايمني ضعيفي دارند. يک روش طبيعي و بدون عارضه براي پيشگيري از سرماخوردگي در فصل پاييز دمنوش‌هاي پاييزي است. براي آشنايي با ۸ دمنوش پاييزي و طرز تهيه اين دمنوش‌ها با ما همراه باشيد. ۱. دمنوش نعناع نعناع را بيشتر به دليل خواص آن براي دستگاه گوارش مي‌شناسند، مصرف دمنوش يا جوشانده اين گياه به درمان نفخ، دل پيچه، اسهال، تهوع و معده درد کمک مي‌کند. اما خواص نعناع محدود به درمان مشکلات گوارشي نيست، اين سبزي معطر خاصيت ضدالتهابي و ضدباکتريايي دارد و مصرف آن در فصل سرد نقش موثري در درمان و پيشگيري از گلودرد، سرماخوردگي، سرفه و آبريزش بيني دارد. علاوه بر اين طبع گرم و خشک نعناع آن را به يک گزينه عالي براي تهيه دمنوش پاييزي تبديل کرده است. طرز تهيه دمنوش نعناع: دو قاشق غذاخوري نعناع خشک يا تازه را داخل قوري بريزيد و ۳ تا ۴ فنجان آب جوش به آن اضافه کنيد. در قوري را ببنديد و ۱۵ دقيقه صبر کنيد تا دم بکشد. سپس اين دمنوش را صاف کرده و همراه با عسل يا نبات ميل کنيد. موارد منع مصرف دمنوش نعناع: در صورت ابتلا به رفلاکس معده، قبل از مصرف اين دمنوش با پزشک مشورت کنيد. مصرف اين دمنوش به افرادي که دچار سنگ‌هاي صفراوي هستند توصيه نمي‌شود. زياده روي در مصرف دمنوش نعناع در دوران بارداري احتمال سقط جنين را افزايش مي‌دهد. در صورتيکه به بيماري خاصي مبتلا هستيد و يا داروي خاصي مصرف مي‌کنيد، قبل از مصرف اين دمنوش با پزشک مشورت کنيد. ۲. دمنوش زنجبيل زنجبيل بيشتر به عنوان يک ادويه و چاشني شناخته مي‌شود، اما در طب سنتي يک گياه دارويي به شمار مي‌آيد. شما مي‌توانيد با استفاده از اين گياه يک دمنوش پاييزي پرخاصيت و بدون کافئين درست کنيد. زنجبيل طبع گرم و خشکي دارد و نوشيدن دمنوش آن در فصل سرد بدن شما را گرم نگه مي‌دارد و با افزايش تعرق بدن به دفع ميکروب‌ها و سموم بدن کمک مي‌کند. همچنين اين گياه دارويي به دليل دارا بودن خواص ضدالتهابي، ضدويروسي و آنتي اکسيداني نقش موثري در درمان سرماخوردگي، آنفولانزا و سرفه دارد. طرز تهيه دمنوش زنجبيل: ابتدا زنجبيل تازه را پوست گرفته و آن را ورقه ورقه کنيد، سپس آن‌ها را داخل قوري ريخته و مقداري آب جوش به آن اضافه کنيد. در قوري را بسته و آن را روي حرارت قرار دهيد. ۱۰ دقيقه صبر کنيد تا دم بکشد. شما مي‌توانيد اين دمنوش را همراه با عسل و ليمو ترش ميل کنيد. موارد منع مصرف دمنوش زنجبيل: مصرف زنجبيل در دوران بارداري احتمال سقط جنين را افزايش مي‌دهد. افراد لاغري که قصد دارند وزنشان را افزايش دهند، از مصرف اين دمنوش بپرهيزند. مصرف دمنوش زنجبيل به بيماران مبتلا به اختلالات خوني مانند بيماران هموفيلي توصيه نمي‌شود. ۳. دمنوش چاي ريبوس چاي ريبوس بومي آفريقاي جنوبي است، اما امروزه به دليل خواص فراواني که دارد در تمام جهان به ويژه کشور ما شناخته شده است. ميزان تانن و کافئين در چاي ريبوس نسبت به چاي سبزو سياه کمتر است، تانن ترکيباتي هستند که مانع جذب مواد مغذي به ويژه آهن مي‌شوند؛ بنابراين در فصل سرما که تمايل بيشتري به مصرف نوشيدني‌هاي گرم داريد، مي‌توانيد با اين چاي يک دمنوش پاييزي فوق العاده درست کنيد و آن را به جاي چاي سياه و سبز بنوشيد. از خواص اين دمنوش مي‌توان به کاهش استرس، بهبود خواب، درمان اگزما، تب يونجه و آلرژي‌هاي مربوط به برونشيت اشاره کرد. طرز تهيه دمنوش چاي ريبوس: يک قاشق غذاخوري چاي ريبوس را داخل قوري بريزيد و يک ليوان آب جوش به آن اضافه کنيد، در قوري را ببنديد و ۵ دقيقه صبر کنيد تا دم بکشد. براي بهبود طعم اين دمنوش بر اساي ذائقه تان مقداري شير و عسل به آن اضافه کنيد. موارد منع مصرف دمنوش چاي ريبوس زياده روي در مصرف چاي ريبوس باعث افزايش سطح استروژن مي‌شود، از اينرو مصرف اين دمنوش به بيمارن مبتلا به سرطان سينه توصيه نمي‌شود. افراديکه تحت شيمي درماني هستند، از مصرف اين دمنوش بپرهيزند. ۴. دمنوش چاي سبز احتمالا تا کنون نام چاي سبز را شنيده‌ايد، چاي سبز و چاي سياه هر دو از يک گياه تهيه مي‌شوند، اما فرآيند تهيه آن‌ها متفاوت است. نوشيدن چاي سبز در فصل سرد بدن شما را گرم نگه مي‌دارد و خواص فراواني براي سلامتي دارد. چاي سبز خواص آنتي اکسيداني دارد و نقش موثري در پيشگيري از سرطان و ايجاد چين و چروک پوستي دارد. از ديگر خواص آن مي‌توان به رفع بوي بد دهان، کاهش کلسترول خون و تقويت حافظه اشاره کرد. اما آنچه چاي سبز را به يک دمنوش پاييزي تبديل کرده است، ويتامين ث موجود در آن است. اين ويتامين سيستم ايمني را تقويت کرده و به بدن در مبارزه با سرماخوردگي کمک مي‌کند. طرز تهيه دمنوش چاي سبز: يک قاشق مرباخوري چاي سبز را در قوري بريزيد و يک ليوان آب جوش به آن اضافه کنيد، ۸ تا ۱۰ دقيقه صبر کنيد تا دم بکشد. براي بهبود عطر و طعم بهتر اين دمنوش، مقداري شکر و آبليمو به آن اضافه کنيد. موارد منع مصرف دمنوش چاي سبز مصرف چاي سبز به افرادي که به فشارخون بالا، مشکلات کليه، کبد، زخم معده و بيماري‌هاي قلبي مبتلا هستند، توصيه نمي‌شود. اگر به ديابت، پوکي استخوان يا کم خوني مبتلا هستيد، قبل از مصرف اين دمنوش با پزشک مشورت کنيد. از مصرف چاي سبز در بارداري و شيردهي بپرهيزيد. چاي سبز با دارو‌هايي همچون وارفارين، آسپرين و کاوزاپين، دارو‌هاي ضدافسردگي و قرص ليتيم تداخل دارد. ۵. دمنوش چاي سفيد چاي سفيد يکي از ناآشناترين انواع چاي است، اين چاي از جوانه‌ها و برگ‌هاي درخت چاي تهيه مي‌شود و تندي کمتري نسبت به ساير چاي‌ها دارد. افزايش سوخت و ساز بدن، کاهش وزن، خاصيت آنتي اکسيداني و ضدپيري از خواص چاي سفيد هستند. همچنين چاي سفيد سيستم ايمني بدن را تقويت مي‌کند، بنابراين در فصل سرما با نوشيدن اين دمنوش پاييزي مي‌توانيد از سرماخوردگي در امان بمانيد. طرز تهيه دمنوش چاي سفيد: دو قاشق چايخوري چاي سفيد را داخل قوري بريزيد و مقداري آب جوش به آن اضافه کنيد. در قوري را ببنديد و ۵ دقيقه صبر کنيد تا دم بکشد. براي بهبود عطر و طعم اين دمنوش مي‌توانيد در هنگام دم کردن چاي مقداري برگ نعناع، آويشن يا چوب دارچين به آن اضافه کنيد. زمانيکه دمنوش آماده شد، آن را از صافي رد کنيد و همراه با عسل ميل کنيد. موارد منع مصرف و عوارض چاي سفيد اگرچه کافئين موجود در چاي سفيد کم است، اما زياده روي در مصرف اين چاي ممکن است باعث اختلال در خواب، اضطراب و افزايش ضربان قلب شود. از مصرف اين چاي در دوران بارداري بدون مشورت با پزشک بپرهيزيد. زياده روي در مصرف اين چاي احتمال ايجاد يبوست را افزايش مي‌دهد.
۶. دمنوش چاي اولانگ چاي اولانگ، چاي سبز و چاي سياه همگي از برگ‌هاي گياه کامليا سنسيس تهيه مي‌شوند، اما فرآيند تهيه و فرآوري آن‌ها اندکي متفاوت است. همين امر باعث مي‌شود تا عطر، طعم و خواص اين چاي‌ها با يکديگر متفاوت باشد. با چاي اولانگ مي‌توانيد يک دمنوش پاييزي عالي براي فصل سرما درست کنيد، نوشيدن اين چاي در فصل سرما بدن شما را گرم نگه مي‌دارد. همچنين اين چاي سرشار از ويتامين ها، مواد معدني و آنتي اکسيدان است، از اينرو فوايد فراواني براي سلامتي دارد. تقويت سيستم ايمني، افزايش سوخت و ساز بدن، کاهش وزن و پيشگيري از پوکي استخوان از خواص چاي اولانگ هستند. طرز تهيه دمنوش چاي اولانگ: ۳ گرم چاي اولانگ خشک شده را در قوري بريزيد و ۲۰۰ ميلي ليتر آب جوش به آن اضافه کنيد، ۵ تا ۱۰ دقيقه صبر کنيد تا دم بکشد. سپس چاي را صاف کرده و بنوشيد. در صورت تمايل مي‌توانيد چاي اولانگ را همراه با چاي سفيد، جنسينگ و گل رز دم کنيد، اينکار خواص اين دمنوش را افزايش داده و طعم و عطر آن را بهبود مي‌بخشد. موارد منع مصرف دمنوش چاي اولانگ زياده روي در مصرف چاي اولانگ در دوران بارداري مي‌تواند به جنين آسيب برساند. چاي اولانگ روي قند خون تاثير مي‌گذارد، بنابراين اگر به ديابت مبتلا هستيد، قبل از مصرف اين چاي با پزشک مشورت کنيد. زياده روي در مصرف اين دمنوش باعث اسهال مي‌شود. کافئين موجود در اين چاي مي‌تواند باعث بي خوابي، تپش قلب، اضطراب، سردرد و فشار خون بالا شود. ۷. دمنوش اسطوخدوس و نعناع متخصصان معتقدند اضطراب و افسردگي در فصل‌هاي سرد سال شايع‌تر است. براي پيشگيري از اضطراب و افسردگي در فصل سرما دمنوش اسطوخدوس بنوشيد. اسطوخدوس خاصيت آرامبخشي دارد و کيفيت خواب را بهبود مي‌بخشد، از ديگر خواص اسطوخدوس که آن را به يک دمنوش پاييزي فوق العاده تبديل کرده است مي‌توان به خاصيت ضدميکروبي و ضدالتهابي آن اشاره کرد. براي افزايش خواص و طعم و عطر دمنوش اسطوخدوس مي‌توانيد آن را همراه با نعناع دم کنيد. طرز تهيه دمنوش اسطوخدوس و نعناع: ۲ قاشق چايخوري اسطوخدوس خشک شده را همراه با ½ پيمانه نعناع تازه داخل قوري بريزيد و دو ليوان آب جوش به آن اضافه کنيد. ۱۰ دقيقه صبر کنيد تا اين دمنوش دم بکشد، سپس آن را همراه با عسل ميل کنيد. موارد منع مصرف و عوارض دمنوش اسطوخودوس از مصرف اين دمنوش در دوران بارداري و شيردهي بپرهيزيد. دو هفته قبل از جراحي مصرف اين دمنوش را متوقف کنيد. مصرف دمنوش اسطوخدوس تعادل هورموني در پسران را برهم زده و باعث رشد غير طبيعي سينه در آن‌ها مي‌شود.
۸. دمنوش جعفري کاهش وزن، درمان سنگ کليه، تصفيه خون، تقويت قواي جنسي، درمان نفخ و آرامش اعصاب برخي از خواص دمنوش جعفري هستند. اما آنچه اين گياه را به يک گزينه عالي براي تهيه دمنوش پاييزي تبديل کرده است، ميزان ويتامين ث موجود در آن است. جالب است بدانيد ميزان ويتامين ث در جعفري بيشتر از کلم، ليمو و پرتقال است، بنابراين نوشيدن روزانه يک ليوان دمنوش جعفري باعث تقويت سيستم ايمني شده و احتمال ابتلا به سرماخوردگي و آنفولانزا که از مشکلات شايع فصل‌هاي سرد هستند را کاهش مي‌دهد. طرز تهيه دمنوش جعفري: ۳۰ گرم برگ جعفري تازه يا خشک شده را داخل ظرف بريزيد و يک ليترآب جوش به آن اضافه کنيد. ۱۰ دقيقه صبر کنيد تا دم بکشد، سپس اين دمنوش را صاف کرده و همراه با عسل و ليموترش ميل کنيد. توجه داشته باشيد هرچه زمان دم کشيدن جعفري بيشتر باشد، طعم آن تلخ‌تر مي‌شود. موارد منع مصرف دمنوش جعفري دمنوش جعفري اسيداگزاليک بالايي دارد و مصرف آن به افرادي که مبتلا به التهاب کليه هستند، توصيه نمي‌شود. دمنوش جعفري قاعده آور است و مصرف آن در دوران بارداري ممکن است باعث سقط جنين شود. سخن آخر در صورتيکه سرد مزاج هستيد و در فصل سرما زياد بيمار مي‌شويد، مي‌توانيد با مصرف دمنوش با طبع گرم مزاجتان را اصلاح کنيد و از بيماري‌هاي پاييزي در امان بمانيد. اما اگر مزاج گرمي داريد، مصرف برخي از اين دمنوش‌ها باعث ايحاد آفت در دهان شما مي‌شود. براي پيشگيري از اين مشکل بهتر است اين دمنوش‌ها را با مصلح آن يعني ليموترش يا ليمو عماني ميل کنيد و از زياده روي در مصرف آن‌ها بپرهيزيد؛ قبل از مصرف هر دمنوشي ضروري است از نوع مزاج خود مطلع شويد.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره