نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

عصرانه/ تي تاپ، پيشنهاد نوستالژيک براي دهه شصتي ها

منبع
ايران کوک
بروزرسانی
عصرانه/ تي تاپ، پيشنهاد نوستالژيک براي دهه شصتي ها
ايران کوک/ چي لازم دارم: آرد شيريني پزي 1 و 1/2 پيمانه شير 1/2 پيمانه تخم مرغ 4 عدد روغن مايع 1/2 پيمانه بيکينگ پودر 1 قاشق چايخوري شکر 1 پيمانه وانيل 1/4 قاشق چايخوري مواد مياني تي تاپ: شکر 1 قاشق غذاخوري پودر کاکائو 2 قاشق غذاخوري دارچين 1/2 قاشق چايخوري (اختياري) چطور بپزم: نمي دونم چند تا از شما با تي تاپ خاطره خوب دارين؛ ولي فکر نمي کنم تعدادتون هم کم باشه. چون تي تاپ هميشه تو بچگي ها و زنگ تفريح هاي مدرسه همراهمون بوده. و البته هنوزم توي عصرونه ها، صبحونه ها و ميان وعده هامون هست. امروز ميخوايم به همه خاطرات خوشمون يه رنگ تازه ببخشيم و اين بار تي تاپ خانگي تهيه کنيم. خيلي عالي ميشه اگه خوراکي هاي زنگ تفريح مدرسه بچه ها يا ميان وعده هاشون رو خودمون تو خونه درست کنيم. و چي بهتر از تهيه تي تاپ براي خوشحال کردن تمام اعضاي خانواده؟ تي تاپ خانگي مراحل خيلي سختي نداره. درسته که از تهيه کيک ساده يکم بيشتر وقت ميبره اما مثل کيک دو رنگ و کيک باتنبرگ خوشمزگي و جذابيت خاص خودش رو داره که به وقت گذاشتن مي ارزه. توي اين دستور تي تاپ خانگي تمام نکات لازم رو ميگيم و بعد به روش تهيه اين کيک جذاب بدون فر هم اشاره مي 1- فر را روشن کنيد و آن را روي 180 درجه سانتي گراد قرار دهيد تا گرم شود. بيکينگ پودر را به آرد اضافه کنيد. سپس مخلوط آرد شيريني پزي و بيکينگ پودر را سه بار الک کنيد و در کناري قرار دهيد. 2- يک کاسه متوسط برداريد و تخم مرغ ها را در آن بشکنيد. اسانس وانيل و شکر را به تخم مرغ اضافه کرده و با همزن برقي آن قدر بزنيد تا يک دست و منسجم شود. مخلوط تخم مرغ بايد رنگي کرم و بافتي چسبنده و کشدار پيدا کند. 3- حالا کم کم شير را به مخلوط تخم مرغي اضافه کنيد و به طور مداوم هم زدن آن را ادامه دهيد. سپس روغن را در کاسه ريخته و بهم بزنيد. 4- در اين مرحله از تهيه تي تاپ خانگي نوبت به اضافه کردن مخلوط آرد شيريني پزي و بيکينگ پودر مي رسد. اين کار بايد در حداقل دو يا سه مرحله انجام شود. مواد را به کمک يک کفگير يا ليسک بهم بزنيد تا آرد کاملا در آن حل شود. 5- وقتي مواد به طور کامل با هم مخلوط شدند، يک قالب کيک مستطيلي برداريد. مي توانيد از ظرف پيرکس هم استفاده کنيد فقط بايد مستطيلي شکل باشد. کف قالب کيک را با کاغذ روغني بپوشانيد يا آن را چرب کنيد. 6- مواد تيتاپ را به دو قسمت مساوي تقسيم کنيد. نصف مواد کيک تي تاپ را در قالب بريزيد. حدود 15 الي 20 دقيقه زمان لازم است تا کيک پخته شود. اين زمان بستگي به نوع فر شما دارد. قالب را تکان دهيد اگر مواد کيک تکان نمي خورد، يعني لايه اول تيتاب شما پخته است. 7- در همين حين که تي تاب خانگي در فر قرار دارد و در حال پخت است؛ کرم داخل تي تاپ را تهيه کنيد. براي اين کار در يک کاسه متوسط، شکر و پودر کاکائو را با هم مخلوط کنيد. در صورت تمايل ميتوانيد کمي دارچين هم به آن اضافه کنيد. اگر نياز است پودر کاکائو و دارچين را الک کرده و بعد با شکر مخلوط کنيد. 8- وقتي لايه اول کيک پخته شده بود، آن را از فر خارج کنيد. مخلوط شکر و پودر کاکائو را روي لايه اول کيک بپاشيد. دقت داشته باشيد که به طور يکنواخت در همه سطح کيک پخش شود. حالا تيتاب را داخل فر بگذاريد. فر را طوري تنظيم کنيد که فقط حرارت از بالا به آن وارد شود. با اين کار زير تي تاپ خانگي شما نمي سوزد و مواد مياني هم ذوب خواهد شد. حدودا ده دقيقه زمان براي اين کار کافي است. 9- وقتي شکر و پودر کاکائو ذوب شد، قالب کيک را از فر خارج کنيد. مابقي مايه کيک را روي آن بريزيد و دوباره قالب را در فر بگذاريد. براي پخت اين لايه حدود 15 تا 20 دقيقه زمان و حرارت ملايم نياز است. 10- کمي شکلات تخته اي را ذوب کنيد. وقتي کيک آماده شد آن را از فر بيرون آوريد. به کمک قيف و ماسوره و شکلات ذوب شده روي تي تاب طرح ايجاد کنيد. سپس کيک را به شکل مستطيل هاي هم اندازه برش دهيد. تي تاپ خانگي شما حاضر است. آن را ميتوانيد با انواع نوشيدني هاي گرم نوش جان کنيد. نکات کليدي تهيه تي تاپ خانگي در تهيه تي تاپ با فر ميتوانيد شکلات ذوب شده يا سس شکلات را قبل از پخت لايه دوم، روي آن بريزيد. با اين روش شکلات به همراه کيک پخته شده و به درون لايه هم نفوذ خواهد کرد. اما در روش گفته شده در دستور، سس شکلاتي شما روي کيک مي ماند. انتخاب هر کدام از اين روش ها کاملا سليقه اي است. مواد لاي تي تاپ ميتواند انواع مربا و مارمالاد يا مخلوط خامه اي باشد. اگر تي تاپ شکلاتي تهيه مي کنيد توصيه مي شود از مخلوط خامه اي براي لايه هاي آن استفاده کنيد. چون سفيد رنگ است و جلوه بيشتري به کيک خواهد داد. براي تهيه اين مخلوط ميتوانيد دو قاشق غذاخوري خامه صبحانه را به همراه نصف قاشق غذاخوري پنير خامه اي مخلوط کنيد. سپس يک قاشق غذاخوري پودر قند و کمي وانيل به آن اضافه کنيد و بعد ميان لايه هاي کيک آن را قرار دهيد. طرز تهيه تي تاپ خانگي در ماهيتابه رژيمي هم آسان است و با دستور گفته شده در بالا تفاوت زيادي ندارد. در روش تهيه تي تاپ خانگي بدون فر شما مايه کيک را در ماهيتابه دو طرفه ريخته، تزيين کرده و بعد مي پزيد. سپس آن را برميگردانيد تا طرف ديگرش هم پخته شود. در اين روش حتما از شعله پخش کن که از قبل گرم شده است، استفاده کنيد. اگر به ماهيتابه دو طرفه دسترسي نداريد، ميتوانيد دم کني و درب مناسب روي ماهيتابه قرار دهيد. کيک تي تاپ قديمي و سنتي معمولا چهار لايه است. براي تهيه آن ميتوانيد نصف مواد کيک را با پودر کاکائو مخلوط کنيد. لايه اول بايد کاکائويي و خيلي نازک باشد. وقتي لايه پخته شد، لايه ي وانيلي کيک را بريزيد. پس از پخت اين لايه مواد مياني تي تاب را اضافه کنيد و بعد لايه ي وانيلي و در آخر هم مجددا لايه کاکائويي قرار مي گيرد. در اين روش، بايد قبل از پخت لايه کاکائويي آخر، طرح روي تيتاب را روي آن بکشيد تا با کيک پخته شود.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره