ايران کوک/
مواد لازم براي مربا گلابي
گلابي خرد شده 400 گرم
سيب رنده شده 150 گرم
شکر 400 گرم
دارچين 1/2 قاشق چايخوري
ليمو ترش 1 عدد
يکي از جذاب ترين ميوه هاي پاييزي گلابي است. من شخصاً اون قدر به اين ميوه علاقه دارم که دوست دارم علاوه بر خوردن گلابي تازه، خوردني هاي ديگه اي هم با اون تهيه کنم. طرز تهيه کيک گلابي و چيز کيک گلابي رو قبلاً براتون نوشتم. اما ميدونستيد مربا گلابي هم فوق العاده خوشمزه است. اصلاً گلابي يکي از بهترين ميوه ها براي تهيه مربا هم هست. البته گلابي پکتين کمي داره. پکتين همون ماده اي هست که باعث ميشه مربا حالت ژله اي پيدا کنه. براي همين هم لازمه يه مقدار سيب رنده شده به اين مربا اضافه بشه.
خود گلابي طعم دلنشيني داره. با اضافه کردن کمي دارچين مرباي شما خوش عطر و جذاب تر هم ميشه. آب ليمو ترش هم جلوي شکرک زدن مربا گلابي رو ميگيره و هم از تغيير رنگ و تيره شده گلابي جلوگيري ميکنه. اگه طرز تهيه مرباي گلابي رو خونديد و دوست داشتيد پيشنهاد ميکنم به دستور کمپوت گلابي هم سري بزنيد.
طرز تهيه مربا گلابي
مرحله اول:
قبل از شروع به تهيه مرباي گلابي يک نعلبکي را داخل فريزر قرار دهيد. گلابي ها را به خوبي بشوييد. شاخ و برگ آنها را جدا کنيد. سپس آنها را پوست بگيريد و از وسط نصف کنيد. هسته ها را خارج کنيد. حال، گلابي را به شکل مکعبي خرد کنيد و آن را داخل قابلمه سراميکي يا پيرکس بريزيد. از قابلمه فلزي براي تهيه مربا استفاده نکنيد چون در مجاورت مواد اسيدي اکسيد ميشود. (اگر از ظرف لعابدار استفاده ميکنيد مراقب باشيد خش نداشته باشد.)
مرحله دوم:
شکر را روي گلابي هاي خرد شده بريزيد. روي قابلمه را بپوشانيد و به مدت 4 ساعت آن را کنار بگذاريد. در اين مدت چند بار گلابي را زير و رو کنيد تا دانه هاي شکر در ظرف پخش شود.
مرحله سوم:
بعد از اين مدت گلابي آب مي اندازد. آن را روي شعله خيلي کم قرار دهيد. . سيب رنده شده را هم اضافه کنيد و بگذاريد به جوش بيايد (سيب به قوام آمدن مربا گلابي کمک ميکند). مواد را هم بزنيد تا مطمئن شويد چيزي از شکر به ته ظرف نچسبيده اس
مرحله چهارم:
اندکي پودر دارچين به مربا گلابي اضافه کنيد. يک ليمو ترش سبز را از وسط نصف کنيد. آب نيمو از ليمو را بگيريد و به مربا اضافه کنيد. 30-40 دقيقه روي شعله ملايم به پخت ادامه دهيد تا مربا به غلظت مناسب برسد. هر چند وقت يک بار هم بزنيد تا از سوختن مربا جلوگيري شود. براي تست قوام آمدن مربا کمي از آن را داخل نعلبکي يخ زده بريزيد. يک دقيقه در يخچال قرار دهيد. بعد انگشتتان را وسط مربا بکشيد. اگر رد انگشت شما وسط مربا باقي ماند يعني به اندازه کافي قوام آمده است.
مرحله پنجم:
5-10 دقيقه صبر کنيد تا مرباي داغ کمي خنک شود. آن را با ملاقه تميز داخل شيشه هاي استريل شده بريزيد. سپس درب شيشه را ببنديد. مربا گلابي آماده شده را در يخچال نگهداري کنيد.
نکته هاي کليدي تهيه مربا گلابي
– پکتين ماده اي است که در بعضي ميوه ها وجود دارد و به مربا حالت ژله اي ميدهد. گلابي پکتين خيلي کمي دارد. به همين علت راز قوام آمدن اين مربا اضافه کردن کمي سيب رنده شده است. بهتر است سيب را تا جاي ممکن ريز رنده کنيد.
– اگر ميخواهيد مربا را مدتي طولاني نگه داريد درب شيشه را محکم ببنديد. 10-20 دقيقه در آب در حال جوش قرار دهيد. سپس بگذاريد خنک شود.
– مربا را در جاي خنک و دور از تابش خورشيد نگهداري کنيد.
– مراقب باشيد ملاقه اي که با آن مربا گلابي را داخل شيشه ميريزد کاملاً تميز باشد.
– اگر بعد از خنک شدن مربا هنوز قوام نيامده بود و رقيق بود ميتوانيد آن را به قابلمه برگردانيد. کمي ديگر آب ليمو ترش اضافه کنيد و بگذاريد مجدداً کمي غل بزند.
– اگر مايل باشيد ميتوانيد به جاي دارچين از زنجبيل رنده شده استفاده کنيد.
بازار