نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

آموزش تهيه ژامبون مرغ ساده و دودي در خانه

منبع
بروزرسانی
آموزش تهيه ژامبون مرغ ساده و دودي در خانه
روزانه/ ژامبون مرغ غذايي بسيار خوشمزه و محبوب است که کودکان هم عاشق طعم آن هستند و البته کارشناسان تغذيه توصيه مي کنند که اين غذا بايد به صورت خانگي تهيه شود. ژامبون Jambon غذايي فرانسوي است و از گوشت فرآوري شده ران حيوانات که به صورت ساده و يا دودي پخته شده است و به آن مواد نگهدارنده و نمک اضافه مي شود. نکته قابل توجه اين است که در کشورمان به کالباس مرغ و گوشت هم ژامبون مي گويند. کالباس در اصل ماده اي از ترکيب گوشت، آزد و ادويه است و باتکه هاي نمايشي مانند گوشت فراوري شده، قارچ، پسته و هويج در آن تزيين مي شود. تهيه کالباس مرغ با تکه هاي نمايشي خيلي آسان است و در اين مطلب روش تهيه آن را مي خوانيد. روش تهيه ژامبون مرغ خانگي ساده براي تهيه ژامبون مرغ ساده خانگي شما نياز به اين مواد داريد. مواد لازم ران مرغ بدون استخوان ۳۷۵ گرم تخم مرغ ۱ عدد آب و يخ پودر شده ۶۰ ميلي‌ليتر شکر ۱/۲ قاشق چاي‌خوري نمک ۲ قاشق چاي‌خوري سرخالي آرد نشاسته ۱٫۵ قاشق غذاخوري شير خشک ۱/۲ قاشق سوپ‌خوري فلفل سياه ۱/۳ قاشق چاي‌خوري پودر سير ۱ قاشق چاي‌خوري پودر موسير ۱ قاشق چاي‌خوري پودر تخم رازيانه ۱/۴ قاشق چاي‌خوري پودر زنجبيل ۱/۴ قاشق چاي‌خوري پودر تخم شنبليله ۱/۴ قاشق چاي‌خوري روغن مايع ۲ قاشق سوپ‌خوري پسته، قارچ و هويج خرد شده به ميزان لازم فلفل قرمز به ميزان دلخواه طرز تهيه در ابتدا ران مرغ بدون استخوان را ۲ بار چرخ کنيد. سپس ان را در پلاستيک فريزر بگذاريد و به مدت ۱ ساعت در فريزر بگذاريد تا يخ بزند. مرغ يخ زده را از فريزر خارج کنيد و در کاسه اي بگذاريد. نمک را به آن اضافه کنيد و خوب ورز دهيد. نصفي از مخلوط آب و يخ را به مرغ اضافه کنيد و خوب آن را ورز دهيدف سپس تخم مرغ را اضافه کنيد و باز هم ورز دهيد. روغن باقيمانده اب و يخ را اضافه کنيد و مواد را ورز دهيد تا يکدست شوند. مواد خشک و ادويه ها را به گوشت اضافه کنيد و مواد را خوب با هم مخلوط کنيد. براي اين منظور مي توانيد از غذاساز هم استفاده کنيد تا مواد يکدست شوند. مايه ژامبون ررا در کاسه اي بريزيد و بسته به ذائقه اي که داريد، مغز پسته خرد شده، قارچ و هويج خرد شده و فلفل قرمز را هم به آن اضافه کنيد، سپس با قاشق هم بزنيد تا مواد يکدست شوند. مواد را درون رول کالباس (در لوازم قنادي موجود است) بريزيد و محکم آن را ببنديد. رول را در بخارپز بگذاريد و ۶۰ دقيقه صبر کيد تا ژامبون پخته شود. بعد از پخته شدنف آن را در رف حاوي آب و يخ قرار دهيد تا به آن شوک وارد شود. بعد از يک دقيقه، ژامبون را از آب و يخ خارج کنيد و به مدت ۱ روز کامل در يخچال قرار دهيد تا آاده سرو شود و پس از طي شدن اين مدت ژامبون را برش بزنيد و مصرف کنيد. نکته: در صورت عدم دسترسي به دستگاه بخارپز، يک قابلمه را تا نيمه آب کنيد و روي حرارت قرار دهيد تا به جوش آيد؛ سپس يک آبکش فلزي روي دهانه قابلمه قرار دهيد، به‌طوري که کف آبکش بالاتر از سطح آب جوش قرار گيرد. رول را در آبکش بگذاريد و درب قابلمه را ببنديد. آموزش طرز تهيه ژامبون مرغ دودي براي تهيه ژامبون مرغ دودي شما نياز به اين مواد داريد. مواد لازم براي دودي کردن ژامبون مرغ زغال ۲-۳ تکه کوچک روغن مايع ۲ قاشق غذاخوري کاغذ فويل ۱ تکه ژامبون مرغ را به همان روش فوق درست کرده و براي دودي کردن آن مطابق دستور زير عمل کنيد. روش تهيه اطراف يک تکه کاغذ فويل را جمع کنيد تا شبيه به کاسه شود. روغن مايع را در کاسه اي که با فويل کرده ايد بريزيد. زغال را سرخ کنيد تا قرمز شود. ژامبون را از رول خارج کنيد و در قابلمه بگذاريد. کاسه فويلي روغن را در قابلمه و در کنار ژامبون بگذاريد. زغال سرخ شده را در روغن موجود در کاسه فويلي بگذاريد و خيلي سريع درب قابلمه را ببنديد. قرار دادن زغال افروخته درون روغن باعث ايجد دود مي شود و اين دود روي سطح ژامبون مي نشيند. بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقيقه ژامبون را از قابلمه درآوريد. درون کيسه فريزر بگذاريد و شب تا صبح درون يخچال بگذاريد تا خنک شود و سپس آماده سرو است. نکته: بهترين زغال براي تهيه ژامبون دودي مرغ، زغال تهيه شده از چوب درخت زردآلو است که دود آن بوي فوق‌العاده خوبي دارد.ژامبون مرغ قابل سرخ کردن است؟ بيشتر مردم فکر مي کنند سوسيس به صورت فرآورده اي خام به بازار عرضه مي شود، ولي کالباس فرآورده اي پخته شده است. به همين دليل سوسيس را قبل از مصرف سرخ مي کنند. ولي کالباس را معمولا به صورت خام مورد استفاده قرار مي دهند. کالباس و سوسيس تهيه شده در کارخانه هاي ايران هر دو محصولات پخته شده هستند که بسته به قطري که دارند به مدت ۱ تا ۲ ساعت در حرارت ۷۵ تا ۸۵ درجه سانتي گراد، حرارت مي بينند. اما ژامبون قابل سرخ کردن است؟ سوسيس و کالباس در کارخانه داراي ماده اي به نام نيتريت مي شود که نگهدارنده شيميايي است و براي جلوگيي از بوتوليسم به آن اضافه مي شود. نيتريت در اثر حرارت به مواد سرطان زايي مانند نيتروزامين تبديل مي شود و حرارت خيلي زياد و سرخ کردن سوسيس و کالباس تا حدي که رنگ آنها به قهوه اي در مي آيد مي تواند خطرناک باشد. اما سوسيس و کالباس خانگي مواد نگهارنده شيمايي ندارند و سرخ کردن آن مشکل ايجاد نمي کند.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره