برترين ها/ اين سس گوجه خانگي و سبزيجات براي اين است که بدون احتياج به سس و يا رب گوجههاي تجاري، خيلي راحت در خانه سس گوجه و سبزيجات مخصوص پاستا درست کنيم. اين سس را علاوه بر پاستا ميتوان با نان سير خانگي براي شام آخر هفته نيز سرو کرد.
براي درست کردن سس گوجه و سبزيجات خانگي کار سختي نداريد. مقداري پياز و سير و را در ماهيتابه تفت داده و گوجههاي نرم و سبزيهاي معطر تازه را به آن اضافه کنيد. اين سس گوجه خانگي فوقالعاده آسان براي پاستا و بسياري از غذاها عالي است. شما حتي ميتوانيد به عنوان ديپ همراه با سيب زميني برشته در فر و يا همراهي با نان سير خانگي استفاده کنيد.
چرا اين سس گوجه خانگي خوب است؟
اين سس با موادي ساده و به راحتي درست ميشود.
قل دادن آرام سس، آن را خيلي غليظ و خوش طعم ميکند بدون اينکه افزودنيهاي معمول در سسهاي صنعتي را به آن اضافه کنيد.
اين سس را ميتوان به پاستاهاي ساده بدون گوشت اضافه کنيد تا يک غذاي خوشمزه داشته باشيد.
چه نوع گوجهاي انتخاب کنيم؟
موقع خريد گوجه به دنبال گوجههاي کشيده و شيرين باشيد. همچنين گوجههاي نرم و بدون زدگي را انتخاب کنيد. گوجه کپک زده يا زده شده موجب ايجاد بوي بد در سس ميشود. کنسرو گوجه حاوي گوجه پوست گرفته به همراه مقداري آب است، اما استفاده از آن خيلي به صرفه نيست.
مواد لازم
پياز: ۱ عدد متوسط، پوست گرفته و چهار قاچ شده
ساقه کرفس: ۲ عدد، قطعه شده
هويج: ۲ عدد متوسط، پوست گرفته و قطعه شده
روغن زيتون: ۳ قاشق غذاخوري
سير: ۳ حبه، ريز شده
گوجه: ۲۰ عدد، پخته و پوست گرفته (کمتر از ۲ کيلو)
جعفري: ۱ مشت تازه
ريحان تازه: ۱ مشت
نمک و فلفل: کمي براي مزه
طرز تهيه
۱. پياز، هويج و کرفس را داخل غذاساز بريزيد و به قطعات کوچک خرد کنيد.
۲. ۲ قاشق غذاخوري روغن زيتون را داخل قابلمه روي شعله متوسط گرم کنيد و پياز، کرفس و هويج را تفت دهيد تا زماني که فقط نرم شوند و هيچ مايعي از آنها به بيرون نريزد.
۳. وسط سبزيجات نرم شده، يک چاله ايجاد کنيد، باقيمانده روغن زيتون را اضافه کنيد بعد هم سير را داخل قابلمه بريزيد. بگذاريد سير کمي قهوهاي شود (مراقب باشيد نسوزد).
۴. گوجه را هم خرد کرده و به آن اضافه کرده و همراه با سبزيهاي معطر مخلوط کنيد.
۵. ادويه را اضافه کنيد و محتويات را به جوش برسانيد، حرارت را کاهش داده و به مدت ۳۰ دقيقه بگذاريد آرام قل بخورد.
۶. اگر به نظر ميرسد خيلي غليظ است، کمي آب داخل آن بريزيد. اگر دوست داريد سس رقيقتر باشد ميتوانيد آن را داخل غذاساز ريخته و به غلظت دلخواهتان پوره کنيد يا اگر دوست داريد سس غليظ باشد، اين کار را انجام ندهيد.
نکات مهم
اگر گوجههاي مورد استفاده شما خيلي ترش و اسيدي هستند ميتوانيد ۱/۲ قاشق چايخوري شکر را داخل مخلوط بريزيد اين کار اسيديته آن را کاهش خواهد داد.
اين سس گوجه و سبزيجات را ميتوان به مدت ۲ روز در يخچال نگهداري کرد.
اگر سبزي معطر تازه در دسترس داريد آنها را چايگزين سبزي خشک کنيد. جعفري خشک هيچ طعمي ندارد بنابراين اينجا اورگانو جايگزين شده است.
ميتوانيد اين سس را به مقدار زياد درست کنيد و در ظرفي دردار در فريزر به مدت ۴ ماه نگهداري کرد.
منبع: errenskitchen
بازار