يامي شف/ شويد پلو با مرغ زعفراني يک غذاي سنتي ايراني که مي توانيد با چند غذاي جانبي مختلف آن را سرو کنيد. اين غذاي خوشمزه با زعفران طلايي تهيه شده در کشورهاي مختلف طرفدارن زيادي پيدا کرده است.
فقط يک ادويه وجود دارد که مي تواند غذا را به طلا تبديل کند: زعفران.
کمي زعفران طعم و رنگ هر غذايي را درخشان مي کند مرغ با زعفران مانند آفتاب در بشقاب مي درخشد. ران مرغ آبدار که در سس زعفران، پياز خرد شده خوابانده شده و يک غذاي ساده اما پر از طعم را آماده ساخته است.
مرغ به روش هاي مختلفي طبخ مي شود مانند: زرشک پلو و مرغ(با سس گوجه فرنگي) ، مرغ با رب انار، فيله مرغ با آرد سوخاري، فيله مرغ زعفراني و…
براي تهيه اين دستور پخت، ران مرغ را در يک قابلمه سرخ کرده تا پوست آن طلايي شود.
در يک قابلمه مقداري روغن زيتون را گرم کرده و پياز و فلفل ها را افزوده ادويه و ران مرغ اضافه کنيد.
آب ريخته و حدود ۴۰ دقيقه بپزيد تا مرغ کاملاً پخته شود.
از قبل مرغ را با زعفران بپوشانيد در آخر، کمي زعفران دمکرده اضافه کرده و ده دقيقه ديگر بپزيد.
مرغ زعفراني را با چه برنجي سرو کنم؟
اين مرغ را در کنار شويد پلو با نخود فرنگي، ته چين، برنج دمي با ته ديگ زعفراني سرو کنيد.
چي لازم دارم:
ران مرغ ۴ عدد
نمک ۱ قاشق غذاخوري
زعفران دمکرده ۱/۳ ليوان
روغن زيتون ۲ قاشق غذاخوري
پياز بزرگ (ريز خرد شده) ۱ عدد
فلفل دلمه اي ۱ عدد
زردچوبه ۱/۲ قاشق غذاخوري
فلفل سياه ۱/۴ قاشق چاي خوري
دارچين ۱/۲ قاشق غذاخوري
آب ۱ فنجان
چطور بپزم:
مرغ را خشک کنيد و از هر دو طرف نمک بپاشيد.
دو طرف مرغ را با زعفران طلايي کنيد.
در قايلمه کمي روغن ريخته و مرغ را از هر طرف براي هشت دقيقه سرخ کنيد.
در قابلمه دوم کمي روغن زيتون ريخته، فلفل و پياز را افزوده و براي ۲ دقيقه تفت دهيد.
ادويه ها را افزوده و تکه هاي مرغ را در قابلمه قرار دهيد آب را اضافه کرده ابتدا حرارت را زياد و پس از جوشيدن کم کنيد.
مرغ را به مدت ۴۰ دقيقه بپزيد.
بقيه زعفران را اضافه کنيد. ۱۰ تا ۱۵ دقيقه ديگر بپزيد تا مرغ کاملاً پخته شود.
با برنج ايراني يا همان شويد و برنج نخود سبز سرو کنيد.
بازار