ايران کوک/
مواد لازم براي لوبيا پلو شيرازي
برنج 2 پيمانه
لوبيا چشم بلبلي 1 پيمانه
شويد تازه يا خشک به ميزان دلخواه
مرغ به ميزان مصرف
پياز 1 عدد
زعفران به ميزان دلخواه
ادويه پلويي به ميزان دلخواه
لوبيا پلو يکي از غذاهاي سنتي ما ايراني هاست که همراه با سالاد شيرازي و ماست و خيار محبوبيت زيادي داره. لوبيا پلو به دو شيوه ي دمي و آبکش درست ميشه. علاوه بر اين طرز تهيه لوبيا پلو سليقه ايه و هم با گوشت تکه اي و هم با گوشت چرخ کرده درست ميشه. جالبه بدونيد که تو بعضي شهرهاي ايران لوبيا پلو رو به روش خاص خودشون درست مي کنن که کاملا با لوبيا پلوي رايجي که درست ميشه متفاوته. لوبيا پلو شيرازي مواد اوليه متفاوتي داره و اين باعث ميشه که شکل ظاهري اون هم با لوبيا پلو معمولي فرق کنه. شايد براي شما هم جالب باشه که بدونيد طرز تهيه لوبيا پلو شيرازي چجوري درست ميشه. در اين مطلب روش درست کردن لوبيا پلو با لوبيا چشم بلبلي رو به شما ياد ميديم تا از اين به بعد اين غذاي خوشمزه رو به روش جديد درست کنيد و از خوردنش لذت ببريد.
طرز تهيه لوبيا پلو شيرازي
مرحله اول: پختن مرغ
پياز را نگيني کرده و در روغن تفت مي دهيم. بعد از آن که کمي سبک و نرم شد، فلفل، زردچوبه و ادويه هاي دلخواه را به آن اضافه مي کنيم، هم مي زنيم و همراه با پياز تفت مي دهيم. مرغ را به مواد اضافه کرده و هر طرف آن را حدود ۱۵ دقيقه تفت مي دهيم تا دو طرف آن سرخ شود. سپس سير رنده شده را به آن اضافه مي کنيم. بعد مقداري آب جوش و کمي نمک به همراه زعفران آب کرده به آن مي افزاييم و در قابلمه را مي بنديم تا مرغ کاملا بپزد.
مرحله دوم: دم کردن برنج لوبيا پلو شيرازي
برنج و لوبيا رو شسته و ۳ ساعت در آب ولرم خيس مي کنيم (آب لوبيا را ۲ بار عوض کنيد). لوبيا چشم بلبلي را از قبل مي پزيم و آبش را خالي مي کنيم. سپس آن را به برنج در حال جوشيدن اضافه کرده و سريع آب کش مي کنيم. آب برنج را حتما خالي کنيد که برنج کدر نشود.
طرز تهيه کلم پلو با گوشت قلقلي
ته ديگ دلخواه را در کف قابلمه مي گذاريم. ابتدا مخلوط برنج و لوبيا رو روي ته ديگ مي ريزيم و بعد کمي ادويه پلويي، زعفران آب کرده و شويد خشک روي آن مي پاشيم. در نهايت مخلوط آب و روغن را به روي برنج مي ريزيم و به آن زمان مي دهيم تا دم بکشد. بعد از آن که برنج آماده شد، آن را همراه مرغ سرو کنيد و از خوردن اين غذاي خوشمزه لذت ببريد.
نکات کليدي طرز تهيه لوبيا پلو دمي
– معمولا از لوبياهاي ريز براي درست کردن اين غذا استفاده مي کنند.
– مي توانيد برنج را آبکش کرده و شويد و لوبيا را لا به لاي برنج بدهيد تا و بعد دم کنيد. هر بار بعد از يک لايه برنج روي آن ادويه پلو بپاشيد.
– اگر شويد تازه داشته باشيد غذا خوشمزه تر خواهد بود. مي توانيد نصف مقدار را شويد خشک و نصف آن را شويد تازه بريزيد.
– مي توانيد مرغ لوبيا پلو شيرازي را به روش هاي ديگر نيز درست کنيد.
– ادويه پلويي سليقه اي است اما معمولا شامل دارچين، زيره سياه و پودر گل محمدي مي شود.
– در صورت تمايل مي توانيد از گوشت قلقلي هم استفاده کنيد. کافي است ۳۰۰ گرم گوشت چرخ شده را با ۱ عدد پياز متوسط رنده شده و کمي نمک و ادويه مخلوط کنيد و به صورت قلقلي هاي خيلي ريز درآوريد و در کمي روغن تفت دهيد.
بازار