آخرين خبر/ در مورد شله همين قدر بدونيد در مشهد ثروتمندترين آدم دنيا باشي يا فقيرترين براي شله حاضري تو صف به ايستي مخصوصا وقتي نذري هست.☺مشهديها درسته؟؟
روش پخت:
پختن شلهٔ مشهدي، به تجربهٔ بالا، دقت فراوان و حوصلهٔ زياد نياز دارد.
مواد لازم، براي ۱۵ نفر:
گوشت راستهٔ گوسفندي يک کيلوگرم+ ۲۰۰ گرم دنبه گوسفند چرخ شده
لوبيا قرمز يک پيمانه
لوبيا رشتي يک پيمانه
لوبيا چيتي يک پيمانه
نخود يک پيمانه
ماش يک پيمانه
بلغور گندم دو پيمانه
نمک، فلفل، دارچين، ميخگ و زنجبيل و نمک به ميزان لازم
جوز هندي رنده شده يک عدد
برنج نيمه ايراني دو پيمانه
طرز تهيه: ابتدا تمام حبوبات را شسته خيس کرده به مدت ۱۲ ساعت. بعد نخود و لوبياهاي خيس شده از شب قبل را به صورت جدا ميپزيم پس از پختن اب آنها رابا آبکش جدا ميکنيم وبيرون ميريزيم (به علت نفاخ بودن). گوشت و پياز خرد شده حرارت ميدهيم تا کاملاً پخته شود، بعد گوشتها را خارج کرده و آنها را صاف و ريشريش ميکنيم. بعد بقيه حبوبات را درون ديگ ريخته مرتب هم بزنيد تا مواد کاملاً له شود و به شکل حليم دربيايد. سپس در اواسط پخت، ادويهها و گوشتها و دنبههاي چرخ شده خام را اضافه کرده و دائم با کمچه (کفگير بزرگ) مواد را مخلوط ميکنيم تا له شود (چمبه زدن =اصطلاح مشهدي) و در نهايت آن را دم کنيد. غذا آماده سرو است و در آخر قيمه را روي شله ميريزيم. از گوشت گوسفندي استفاده شود. اين غذا در حدود شش تا هفت ساعت روي حرارت، هم زده ميشود. شله مشهدي يکي از اصيلترين غذاهاي مشهد است. پخت اين غذا به زمان زيادي نياز دارد. هرچه بيشتر هم زده شود کيفيت آن بالاتر ميرود و بهتر جا ميافتد. شله غذايي سنگين براي معده است
تهيه شله به مهارت خاصي نياز دارد. تنوع در پخت شله بسيار زياد است به طوري که تقريباً هيچ دو شلهاي کيفيت و طعم يکساني ندارد.
تاريخچه:
پيدايش شله به زمان حمله مغولها به ايران از سمت خراسان بر ميگردد که به دليل کمبود وقت ومواد غذايي هر نوع ماده غذايي که پيدا ميشدهاست و در دسترس بوده درون ديگهاي بزرگ ريخته و به هم ميزدند و ميپختند و اينکه گفته ميشود شله، غذايي مغولي است، اشتباه است و مقصود از مغولي بودن يعني از زمان مغول در ايران به وجود آمده است
منبع: صفحه مستر شف مشهد
بازار