نماد آخرین خبر

طرز تهيه دال عدس خوزستاني با گوشت

منبع
ستاره
بروزرسانی
 طرز تهيه دال عدس خوزستاني با گوشت
ستاره/ دال عدس، يک نوع حبوبات است که ظاهري شبيه عدس دارد با اين تفاوت که رنگ آن قرمز و دانه هاي آن نسبت به عدس کوچکتر است. اين ماده غذايي را مي توان در تهيه انواع سوپ مانند سوپ دال عدس استفاده کرد. مردم جنوب ايران با دال عدس يک نوع خورشت خوشمزه تهيه مي کنند که در تهيه آن علاوه بر دال عدس از سير، پياز، و سيب زميني هم استفاده مي شود. اين غذا اصولا داراي طعم تندي است ولي افراد، بسته به ذائقه خود مي توانند از فلفل کمتري در طبخ آن استفاده کنند. دال عدس در شهرهاي مختلف ايران به سبک هاي متنوعي طبخ مي شود و مي تواند يک غذاي کاملا گياهي باشد يا در طبخ آن از گوشت استفاده کرد. در اين مطلب با تهيه دال عدس خوزستاني با گوشت و خواص اين غذاي خوشمزه آشنا خواهيد شد. مواد لازم ارائه شده براي 4 نفر مناسب است. زمان آماده سازي مواد اوليه حدودا 15 دقيقه، و زمان پخت حدود 1 ساعت است. مواد لازم براي تهيه دال عدس خوزستاني با گوشت پياز 1 عدد متوسط و 1 عدد بزرگ سير 5 حبه گوشت چرخ کرده 200 گرم دال عدس 1 ليوان سيب زميني بزرگ 1 عدد رب 1 قاشق غذاخوري دارچين 1/4 قاشق چايخوري آبليمو به ميزان لازم نمک، فلفل، زردچوبه به ميزان لازم طرز تهيه دال عدس خوزستاني با گوشت پياز متوسط را با رنده ريز رنده کرده و با گوشت چرخ کرده مخلوط کنيد، کمي نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنيد و خوب ورز دهيد تا مواد مخلوط شوند. گوشت را به صورت کوفته قلقلي ريز درآورده و در يک ماهي تابه کمي روغن بريزيد، سپس گوشت را به آن اضافه کنيد و اجازه دهيد تا تفت بخورد، آب آن گرفته شده و رنگش تغيير کند. سپس حرارت را کم کنيد تا گوشت کمي سرخ شود. پياز بزرگ را به صورت خلالي ريز خرد کنيد و با کمي روغن سرخ کنيد. سيرها را پوست گرفته، له کنيد و در اواخر سرخ شدن پياز با کمي زردچوبه به پياز اضافه کرده و با هم تفت دهيد. دال عدس را بشوئيد و به پياز و سير اضافه کرده و کمي تفت دهيد. گوشت هاي قلقلي، دارچين، فلفل و رب را به مواد اضافه کنيد و در حد يک دقيقه تفت دهيد تا رب خوشرنگ شود. سپس 3 الي 4 ليوان آب جوش به مواد اضافه کنيد. سيب زميني را بشوييد، پوست بگيريد و آن را مکعبي خرد کرده و به مواد اضافه کنيد. بعد از حدود 15 دقيقه دال عدس آماده است و مي توانيد نمک و آبليمو را بسته به ذائقه خود به آن اضافه کنيد. دال عدس آب زيادي مي کشد مواظب باشيد تا در حين پخت خورشت کم آب نشود. اين غذا را مي توانيد به عنوان خورشت، با برنج سرو کنيد و يا با نان ميل کنيد. خواص دال عدس تقويت دستگاه گوارش و تحريک کننده اشتها بهبود گردش خون و جلوگيري از ايجاد لخته خون در بدن درمان درد مفاصل و مفيد براي افراد داراي آرتروز کاهش حرارت کبد و پيشگيري از مشکلات صفراوي درمان زخم ها، مخصوصا زخم هاي دهان و گلو درمان ناراحتي هاي چشمي و تقويت قدرت بينايي از طريق کاروتن موجود در آن حاوي ويتامين هاي گروه B، اسيدهاي آمينه، و املاحي چون آهن، کلسيم، فسفر، و پروتئين کاهش قند خون و مناسب براي افراد مبتلا به ديابت کاهش کلسترول بد خون و جلوگيري از يبوست درمان التهاب و سندروم روده انرژي زايي بالا، به طوري که دو فنجان دال عدس 70 کيلوکالري انرژي دارد. حاوي آهن بالايي است و مصرف آن توسط زنان باردار و شيرده از کم خوني جلوگيري مي کند. دال عدس، حاوي فيبر و منيزيم است که باعث تقويت و سلامت قلب مي شود و در پيشگيري از ناراحتي هاي قلبي موثر است.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره