نماد آخرین خبر

آيا آرد خراب مي شود؟

منبع
مجله دلگرم
بروزرسانی
آيا آرد خراب مي شود؟
مجله دلگرم/ آرد يکي از اصلي ترين موادي است که براي شيريني پزي استفاده مي شود. اين ماده با خرد کردن غلات مختلف يا مواد غذايي ديگر و تبديل کردن آنها به پودر ساخته مي شود. اگرچه آرد به طور سنتي از گندم تهيه مي شود. اما در حال حاضر انواع بيشمار و مختلفي از آرد از جمله آرد نارگيل، آرد بادام و ساير گونه هاي فاقد گلوتن در قفسه فروشگاه هاي مواد غذايي در دسترس است. بسياري از افراد آرد را به مدت طولاني در انبار نگه مي دارند. حتي اگر تاريخ انقضا آن نيز گذشته باشد. بنابراين سوال اينجاست که چه زماني آرد خراب مي شود؟ ماندگاري آرد چقدر است و چه زماني آرد خراب مي شود ؟ بسياري از عوامل در ماندگاري آرد يا مدت زمان ماندگاري آرد قبل از شروع به خراب شدن تأثير مي گذارند. بيشتر آردها ۳ الي ۸ ماه در دماي اتاق تازه باقي مي مانند. اين مدت معمولاً طولاني از تاريخ انقضاء آنهاست. با اين وجود ماندگاري دقيق به نوع آرد، مواد تشکيل دهنده آن و نحوه نگهداري آن بستگي دارد. انواع آرد آرد غالباً بر اساس سطح پردازشي که در مراحل توليد روي آن انجام مي شود طبقه بندي مي شود. ميزان پردازش آرد مي تواند بر روي ماندگاري آن تأثير بگذارد. عنصري که به عنوان منبع از آن آرد تهيه شده است؛ مانند گندم نيز بر روي ماندگاري آرد تأثير دارد. به عنوان مثال آرد همه منظوره سفيد يا همان آرد سه صفر به دليل روش هاي پردازشي که روي آن انجام مي شود، بيشتر از آرد گندم سبوس دار تازه مي ماند. آرد سفيد پالايش شده آرد سفيد بسيار پالايش شده به آردي اشاره دارد که براي تهيه اش دانه را از سبوس و جوانه جدا کرده اند و فقط آندوسپرم نشاسته اي آن باقي مانده است. آرد گندم آرد گندم کامل يا سبوس دار حاوي هر سه بخش دانه يعني سبوس، جوانه و آندوسپرم است. سبوس و جوانه سرشار از روغني هستند که باعث مي شود محصولات تهيه شده از گندم سبوس دار در برابر فساد آسيب پذير باشند. اين اتفاق زماني مي افتد که چربي ها در اثر قرار گرفتن در معرض نور، رطوبت يا هوا تخريب و تجزيه شده و به طور معمول باعث ايجاد طعم و بوي نامطلوب مي شوند. از آنجا که آردهاي فاقد گلوتن مانند آرد بادام يا آرد نارگيل غني از روغن هستند، ممکن است بيشتر از آرد سفيد مستعد فساد و خراب شدن باشند. آرد بدون گلوتن علاوه بر اين، آرد بدون گلوتن که معمولا براي تهيه آن چندين نوع آرد غلات يا آرد ريشه را با هم ترکيب مي کنند، به دليل داشتن رطوبت زياد ممکن است در برابر قارچ ها آسيب پذيرتر باشد. آرد برنج (آيا آرد برنج خراب ميشود) آرد برنج کلمه اي آشنا براي کدبانوها است. آن ها براي تهيه فرني، شيريني برنجي و غيره از آرد برنج استفاده مي کنند. براي تهيه آرد برنج بهتر است که از همان دانه هاي شکسته استفاده کنيم؛ ولي همه به اين دانه ها دسترسي ندارند و مي توانند به جاي آن، دانه هاي کامل را به کار ببرند. براي تهيه آرد برنج توصيه مي شود که از برنج هاي مرغوب ايراني استفاده کنيد که کيفيت بالايي دارند . شما مي توانيد آرد برنج را خودتان با طرز پختي که در بالا داده شده تهيه کنيد يا بسته هاي آماده آن را از فروشگاه ها خريداري نماييد. فقط در بيشتر اين بسته بندي ها، از برنج هاي نامرغوب براي تهيه آرد برنج استفاده شده است که ممکن است رنگ و بوي نامطبوعي داشته باشد. روش هاي نگهداري از آرد علاوه بر مواردي که ذکر کرديم؛ ماندگاري آرد به نحوه نگهداري از آن نيز بستگي دارد. طبق آمار وزارت کشاورزي ايالات متحده (USDA)، آرد ماده اي پايدار و ماندگار است. اين بدان معني است که مي توان آن را با خيال راحت در دماي اتاق نگهداري کرد. با اين حال براي نگهداري از آرد بايد از يک ظرف در دار استفاده کرد و ظرف را در مکاني خشک و خنک نگه داشت تا طراوت آن حفظ شود. نگهداري آرد در يخچال يا فريزر ممکن است عمر مفيد آن را افزايش دهد. به عنوان مثال آرد همه منظوره ۶ الي ۸ ماه در کابينت ماندگاري دارد. اما در صورتي که در يخچال بگذاريدش تا ۱ سال و اگر در فريزر بگذاريدش تا ۲ سال ماندگاري دارد. اگر آرد را در يخچال قرار داده ايد، براي جلوگيري از کپک زدن، حتما آن را از رطوبت و آبي که دور يخچال مي گذاريد دور نگه داريد. براي انجام اين کار مي توانيد ظرف آرد را درون يک کيسه پلاستيکي محکم قرار دهيد يا از ظروفي استفاده کنيد که درشان کاملا کيپ مي شود. به خاطر داشته باشيد که قبل از استفاده، اجازه دهيد دماي آرد سرد به دماي اتاق برسد. اگر آرد سرد را درون کيک و شيريني بريزيد از پف کردن آنها جلوگيري مي کند. چطور بفهميم که آرد خراب شده است ؟ اکثر آردهاي بسته بندي شده داراي تاريخ انقضا (به اين تاريخ بهترين زمان استفاده نيز گفته مي شود) بر روي بسته بندي هستند تا مشخص شود که چه مدت تازه مي مانند. با اين حال به تاريخ درج شده روي اين برچسب ها اعتمادي نيست و امنيت را نشان نمي دهد. بنابراين ممکن است آرد شما حتي پس از اين که به تاريخ انقضا برسد، قابل مصرف باشد. بهترين راه براي تشخيص اينکه آرد خراب شده است يا خير، بو کردن آن است. آرد تازه بوي خنثي دارد و آرد بد بو نشان دهنده خرابي و فساد است. آرد فاسد شده مي تواند بي رنگ، سمي و تقريباً ترش مزه باشد. همچنين ممکن است آرد بدون تغيير رنگ خراب شده باشد. علاوه بر اين اگر آرد با آب يا رطوبت تماس گرفته باشد، ممکن است توده هاي بزرگي از قارچ در ظرف نگهداري از آن ظاهر شوند. در اين حالت، بايد فوراً کل ظرف را دور ريخت. براي جلوگيري از هدر رفتن مواد غذايي، از روش هاي خلاقانه براي استفاده از آردهاي کهنه خود که نزديک به تاريخ انقضا هستند استفاده کنيد. آرد گذشته از اين که به طبخ غذاها و دسرهايي مانند نان و کيک کاربرد دارد، براي درست کردن وسايل غير غذايي مانند خمير بازي يا چسب خانگي نيز مفيد است. مضرات استفاده از آرد منقضي شده وقتي آرد سفت مي شود، ساختار مولکولي آن تغيير مي کند. در اين شرايط ممکن است ترکيبات مضري در آرد ايجاد شود. با اين حال هيچ مطالعه اي تا کنون نتوانسته است اثر مخرب خوردن آرد سفت را بر روي بدن نشان دهد. اگرچه غذاهاي پخته شده با آرد خراب ممکن است طعم ناخوشايندي داشته باشند، اما بعيد است که اگر مقدار کمي از اين غذاها مصرف شود؛ به سلامت بدن آسيب برسد. از طرف ديگر مصرف آرد کپک زده مي تواند خطرناک باشد و محصول تهيه شده با آن طعم بسيار بدي پيدا مي کند. درست است که مهم قارچ ها مضر نيستند؛ اما برخي از آنها مي توانند مواد شيميايي خطرناکي به نام مايکوتوکسين ها را توليد کرده و به بدن آسيب برسانند. اين ترکيبات مي توانند علائمي مانند استفراغ و اسهال را تحريک کنند. مايکوتوکسين ها بسته به ميزاني که خورده مي شوند و مدت زمان مواجهه بدن با آنها، با ساير بيماري هاي جدي از جمله سرطان و بيماري کبدي ارتباط دارند. بنابراين هميشه بهتر است آردي که بوي بدي گرفته است يا علائم قارچ در آن قابل مشاهده مي شود را دور بريزيد. نکته مورد توجه : آرد ماندگاري طولاني دارد اما به طور کلي بعد از ۳ تا ۸ ماه خراب مي شود. آرد سفيد به دليل روغن کمتري که دارد ممکن است ماندگاري طولاني تري نسبت به ساير آردها داشته باشد. اين در حالي است که گندم سبوس دار و فاقد گلوتن زودتر خراب مي شود. مي توانيد ماندگاري آرد را با آب بندي صحيح ظرف نگهداري يا قرار دادن اين ماده در يخچال يا فريز کردن آن تمديد کنيد. در صورت استشمام بوي نامطبوع از آرد، تغيير رنگ آن يا رشد کپک و قارچ، حتما آرد را دور بريزيد و هرگز آردي که چنين شرايطي دارد را براي پخت و پز استفاده نکنيد.
#باهم_شکستش_مي‌دهيم ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره