برترين ها/ ادويه در صنعت غذاي همه کشورهاي دنيا وجود دارد. هر کشوري با هر فرهنگ و شرايط آبوهوايي خاص خود، ادويه هاي متفاوتي دارد. کشورهايي همچون مراکش، تايلند يا هند جزو کشورهايي هستند که بيشترين ادويه ها را در غذاهاي روزمره خود استفاده مي کنند.
با آشنايي با انواع ادويه ها و دانستن اين که در چه غذاهايي چه طعم هايي به بهتر شدن آن کمک مي کنند، مي توانيد خوشطعم ترين خوراکي ها را براي عزيزان خود تهيه کنيد. به جاي اينکه چندين نوع مختلف ادويه در خانه خود داشته باشيد و تقريبا هرگز هم از آنها استفاده نکنيد، دو يا سه نوع ترکيبي تهيه کنيد و در آشپزي خود از آنها بهره بگيريد.
پودر کاري تايلندي
پودر کاري چهار نوع متفاوت دارد. بيشتر آنها از ترکيب پودر گشنيز خشک، زردچوبه، زيره سبز و فلفل چيلي تهيه مي شوند. اما مواد داخل کاري به کشوري که در آنجا تهيه شده بستگي دارد. به نظر ما بهترين پودر کاري براي کشور تايلند است.
گارام ماسالا
احتمالا مي دانيد که گارام ماسالا، ادويه هندي است و در غذاهاي هندي استفاده بسياري دارد. ترکيب استاندارد اين ادويه شامل پودر هل، فلفل، زيره سبز، دارچين، ميخک و جوزهندي است. همه اين ادويه ها طعم قوي دارند و در کنار هم ترکيبي از همه مزهها را تشکيل مي دهند.
تاندوري ماسالا
از ديگر ادويه هاي ترکيبي هندي که اتفاقا طعم قوي نيز دارد بايد به تاندوري ماسالا اشاره کرد. اين ادويه عموما به رنگ نارنجي روشن است. دليل اين رنگ نيز وجود پودر پاپريکا، زردچوبه، فلفل چيلي قرمز و ادويه هاي ديگر است.
پودر کلمبو
يکي ديگر از پودرهاي کاري مناسب براي آشپزي ملل به ادويه جزاير فرانسوي هندغربي تعلق دارد. اين ادويه از ترکيب پودر گشنيز خشک، دانه هاي فلفل، شنبليله و زردچوبه تشکيل شده است.
چهار ادويه
ادويه Quatre épices که در لغت به معناي «چهار ادويه» است، در اصل از 5 نوع ادويه تشکيل شده است. محتويات آن شامل فلفل سفيد، جوزهندي، ميخک کامل، دارچين و پودر زنجبيل است.
بربره
اين ادويه براي کشور اتيوپي است و از فلفل چيلي قرمز، زنجبيل بوداده، پودر هل، سير، شنبليله و پودر دارچين تشکيل شده است.
Za’atar
اگر اين ادويه را در خانه خود نداشته باشيد، سرتان کلاه مي رود. اين ادويه ترکيبات جالبي دارد و در بسياري از غذاها قابل استفاده است. za’atar از ترکيب سبزيجات خشک و معطر، کنجد، سماق و نمک تشکيل شده است. درصد ترکيب اين مواد با هم فرق دارد و به همين دليل برخي از آنها تند و خوشايند و برخي ديگر طعم کمتري دارند. اين ادويه ترش را مي توانيد به همه چيز از سالاد گرفته تا گوشت و برنج و حتي ذرت بوداده اضافه کنيد.
ادويه 5 رنگ
همان طور که از نام اين ادويه مشخص است از 5 ادويه مختلف تشکيل شده است: رازيانه ستاره اي، ميخک، دارچين، فلفل سيشوان و دانه هاي رازيانه. از اين ادويه مي توانيد براي گوشت يا ميگو استفاده کنيد.
نمک استوقدوس
در خانه براي آشپزي بهتر بايد انواع نمک ها را داشته باشيد. همان طور که از روغن زيتون براي تهيه دونات شکلاتي استفاده نمي شود، از يک نمک ثابت هم براي همه غذاها نبايد استفاده کرد. ترکيب نمک و استوقودوس بسيار خوب است.
بازار