ستاره/ طرز تهيه مرجو خورش يا خورشت عدس از طالقان ميآيد. اين خورشت لذيذ و مقوي به خاطر داشتن عدس و گوشت و آلو برقان بسيار مفيد و سرشار از انواع ويتامين هاست. اين خورشت با توجه به خواص عدس و بقيه مواد آن، آنقدر غني است که نه تنها ميتوانيد آن را همراه با برنج براي وعده ي نهار ميل کنيد، بلکه ميتوان آن را به تنهايي و با نان براي شام نوش جان کرد. در ادامه اين مطلب با هم مواد اوليه و طرز تهيه ي خورش مرجو يا همان مرجو خورشت را ميبينيم.
مواد اوليه براي تهيه خورشت عدس طالقان يا مرجو خورش
مناسب براي ۴ نفر
عدس 1 ليوان
سيب زميني 1 عدد متوسط
رب گوجه فرنگي 2 قاشق غذاخوري
آلو نصف پيمانه
نمک و فلفل مقدار کافي
روغن مايع مقدار کافي
گوشت 300 گرم
پياز 2 عدد
آبليمو مقدار کافي
زمان پخت: ۱۵۰ دقيقه
طرز تهيه مرجو خورش مرحله به مرحله
ابتدا 1 ليوان عدس را با آب تميز مي کنيم و ميگذاريم به مدت 2 ساعت داخل آب خيس بخورد. اين کار به شما کمک ميکند تا مانع نفخ شود و همچنين عدس ها راحت تر پخته شوند. سپس عدس ها را داخل يک قابلمه به همراه آب روي شعله گاز مي گذاريم.
پياز را پوست کنده و به صورت ريز و نگيني خرد کنيد و سپس بدون سرخ کردن يا پختن به قابلمه اضافه کنيد. در قابلمه را ببنديد تا عدس ها خوب بپزند
سيب زميني را بايد جداگانه سرخ کنيد. بنابراين سيب زميني را هر طور که مايل بوديد خرد کنيد و داخل ماهيتابه با مقدار کمي روغن سرخ کنيد تا طلايي شوند.
يک پياز ديگر را خلالي يا نگيني ريز خرد مي کنيم و داخل ماهيتابه تفت ميدهيم تا طلايي و نرم شوند.
گوشتمان را هم خرد مي کنيم و به پياز ها اضافه ميکنيم. ميگذاريم بماند تا زماني که رنگ گوشت عوض شود.
نکته: اضافه کردن گوشت به مرجو خورش کاملا اختياري است و ميتوان آن را از دستور پخت خورشت مرجو حذف کرد.
سپس رب گوجه فرنگي را به گوشت و پياز اضافه مي کنيم و هم ميزنيم تا زماني که رب خام نباشد و رنگش کمي تغيير کند.
در اين مرحله 3 پيمانه آب با گوشت اضافه ميکنيم و زير شعله را زياد ميکنيم. بعد از اينکه آب جوش آمد در ماهيتابه را بسته، زير شعله گاز را کم مي کنيم و منتظر ميشويم تا گوشت کاملا بپزد.
حالا نوبت اضافه کردن آلو هاست. آلوها را که از قبل در آب خيسانده ايم در نيم ساعت پاياني پخت به خورشت اضافه ميکنيم تا له نشود.
عدس ها را که از قبل پخته ايم را به خورشت اضافه ميکنيم و نمک و فلفل و آبليمو را به عنوان چاشني به مرجو خورش ميزنيم.
5 دقيقه پاياني مرجو خورشت زمان اضافه کردن سيب زميني هاي سرخ شده است. بعد از اينکه آب خورشت عدس طالقان ما کشيده شد آماده ي سرو ميشود.
بازار