دونفره/
مواد لازم
آرد نول 1 پيمانه
روغن نصف پيمانه
شکر 2 پيمانه (ميتونيد 1/5 پيمانه بريزيد)
آب و گلاب و زعفران مجموعا 2 پيمانه
هل نصف قاشق چايخوري
نمک يک پنس
دستور سريع
حدود 3 عدد هويج متوسط رو بذاريد توي مقداري آب و اجازه بديد با حرارت ملايم بپزه. بعد هم کاملا پوره کنيد. هرچي پوره هويج تون يکدست تر باشه حلواي بهتري خواهيد داشت.
براي شريت هم شکر رو با آب ميذاريم روي حرارت تا يکدست بشه. بعد گلاب و زعفران رو اضافه ميکنيم و خاموش ميکنيم و ميذاريم کنار (در مورد اندازه ها پايين تر توضيح ميدم).
آرد رو در ماهيتابه تفت بديد تا کمي رنگش تغيير کنه. تيره و روشن بودن آرد سليقه اي هست و همينکه بوي خاميش بره براي حلوا کفايت ميکنه. بقيه اش مربوط به تيره و روشن بودن رنگ حلواست.
روغن رو به آرد اضافه کنيد و در حد 4-5 دقيقه تفت بديد.
آرد رو از روي حرارت برداريد و هويج پوره شده رو بهش اضافه کنيد و بلافاصله شربت رو بهش اضافه کنيد و هم بزنيد و مجدد بذاريد روي حرارت ملايم و باز هم بزنيد. حدود 10 دقيقه اي لازمه حلوا رو هم بزنيد تا از ظرف جدا بشه و منسجم بشه.
حلوا هويج با آرد گندم چه فرقي با حلوا هويج با آرد برنج داره؟
تفاوتي که حلوا هويج آرد برنج با آرد گندم داره خيلي زياده. هم در بافت با هم متفاوت هستن و هم در طعم و هر دو شون خوشاينده. بافت حلوا هويج با آرد برنج پوک تر و شکننده تر هست و با آرد گندم خميري تر و کش دار هست. طعمشون هم ورژن آرد گندمش تا حدي نزديک به حلواي معمولي هست ولي با آرد برنج کمي طعمش متفاوت تره.
تزيين حلوا هويج
حلوا هويج با آرد گندم به دليل چسبنده و کشدار بودنش خيلي مناسب ماسوره زدن هست که باهاش ميتونيد انواع تزيينات رو انجام بديد. ورژن آرد برنجش اما بيشتر مناسب موارد قالبي يا تزيينات ساده تر هست.
نسبت آب و گلاب و زعفران
توصيه ي من اينه که با توجه به اندازه هاي اين دستور 1 ليوان آب بريزيد و 1 ليوان گلاب و 2-3 ق غ زعفران دم کرده ي غليظ. اما ميتونيد گلاب رو کمتر کنيد و به آب اضافه کنيد.
پوره کردن هويج
مهمه که هويج کاملا پوره بشه. من با دستگاه غذا ساز هويج پخته شده رو پوره کردم و کمي از شهد رو هم توش ريختم که روان تر بشه و بهتر پوره بشه. اگه دستگاه نداشتيد هم بهتره اول هويج پخته شده رو رنده کنيد و بعد با گوشتکوب بکوبيد تا يکدست بشه.
بعد از اضافه کردن شهد چقد روي حرارت بمونه؟
مرحله ي آخر که همين مرحله اس در بافت حلوا تاثير زيادي داره. کمي بعدش دست درد خواهيد داشت که ميتونيد از آقايون خونه کمک بگيريد. حدود 10 دقيقه اي هم بزنيد. اونقدري که حلوا از کف ماهيتابه جدا بشه و ديگه بهش نچسبه و منسجم و يکدست بتونيد حالت گهواره اي تکونش بديد و توي ماهيتابه قل بخوره.
بازار