نماد آخرین خبر

دسرهاي موس و پودينگ چه فرقي دارن؟

منبع
دونفره
بروزرسانی
دسرهاي موس و پودينگ چه فرقي دارن؟
دونفره/ خب موضوع اينه که اگه دو تا ظرف حاوي موس شکلاتي و پودينگ شکلاتي بذارن جلومون، انقد شبيه به هم هستن که نشه تشخيص داد کدوم به کدومه. اين شباهت باعث شده حتي خيلي ها اين دو دسر رو يکي ميدونن!! در حالي که اصلا هيييچ وجه اشتراکي در ورژن هاي اوليه و سنتي اين دو دسر وجود نداشته. اصلا پودينگ چي هست؟ پودينگ قديما اصلا دسر نبوده! غذايي بوده که مواد مختلف رو با يه ماده چسبنده به هم ميچسبوندن و به عنوان وعده اصلي سرو ميکردن. کم کم در گذر زمان تبديل شده به دسري که حالا معروف هست. پودينگ يه دسر معمولا شيرين با پايه ي لبنيات هست که معمولا مواد اصلي تشکيل دهنده ش شير و شکر هست و بافت نيمه جامد و گاها جامد داره. اين بافت جامد رو هم از پخته شدن نوعي نشاسته که معمولا نشاسته ذرت هست ميگيره. گاها توي پودينگ از انواع دانه ها مثل دانه چيا يا برنج، انواع آجيل يا تکه هاي ميوه استفاده ميکنن. پودينگ هم ميتونه گرم سرو بشه و هم سرد. حالا ببينيم موس چيه؟ موس داستانش فرق ميکنه. جالبه که گفته ميشه اولين بار قرار بوده سس مايونز شکلاتي باشه، بعد ديدن چيز جالبي در اومده و کم کم تبديل شد به اين دسر خوشمزه که ميبينيد. موس از يه پايه که طعم اصليش هست، مثل شکلات يا پوره ي ميوه ها تشکيل ميشه و بافت نرم و يکدستش رو از سفيده تخم مرغ و خامه زده شده ميگيره. موس بافت يکدستي داره و مثل پودينگ توش از دانه و ميوه ها خبري نيست. موس شکلاتي در روش سنتي با زرده و سفيده ي تخم مرغ زده شده (هردو به صورت خام) و ترکيبشون با شکلات و خامه تهيه ميشه. اما در روش هاي غير سنتي(بخوانيد همه پسند و تنبلانه😅) ميشه اون بافت پفکي رو با ژلاتين شبيه سازي کرد. يا گاها از پختن زده به روش بن ماري و ترکبش با شکلات مذاب و خامه زده شده اون بافت رو بدست ميارن. موس به صورت سرد يا گاهي منجمد سرو ميشه. تفاوت موس و پودينگ از لحاظ بافت بافت موس خيلي خيلي پفکي و نرم هست. ميشه گفت کف منسجم هست. اما پودينگ بافت سفت تر و منسجم تري داره. همونطور که گفتم داخل پودينگ ممکنه آجيل يا دانه يا تکه ميوه ببينيد اما موس کاملا يکدست هست و هيج نا همگوني در بافتش ديده نميشه. تفاوت موس و پودينگ در روش قوام دادن قوام پيدا کردن پودينگ از پخته شدن نشاسته اس. در حالي که بافت پفکي موس از سفيده تخم مرغ زده شده بدست مياد. و اما کاستارد اگه پودينگ رو با پختن زرده ي تخم مرغ به جاي نشاسته به قوام برسونن ميشه کاستارد.
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره