نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
آشپزی من

با طرز تهيه و داستان جالب غذاي «حسرت الملوک» آشنا شويد

منبع
بروزرسانی
با طرز تهيه و داستان جالب غذاي «حسرت الملوک» آشنا شويد
سلام آشپز/ جغور بغور يا حسرت الملوک يکي از غذاهاي سنتي ايرانه که در قديم جزء غذاهاي ارزان و مختص قشر ضعيف جامعه بود. جغور بغور غذاي مرسوم شهرهاي تهران، زنجان، کرمانشاه، رشت، اردبيل و ساري بود، اما داستاني که اين غذا را جالب تر کرده ازين قرار است که: آورده اند که روزي ناصرالدين شاه با خدم و حشم از بازار تهران عبور مي کرد که بويي خوشايند مشام مبارک را نوازش نمود. پيجو شدند و يافتند که اين بو از دکان محقري از ته بازار مي آيد که جگر سفيد و جگر سياه را با پياز فراوان سرخ مي کنند به جهت غذاي کارگران و تقريبا ارزان ترين غذاي بازار است. از آنجا که شان و مقام ملوکانه اجازه نمي داد تا شاهنشاه در بازار و در ميان عامه ي مردم، غذا تناول کنند، ايشان بلافاصله به کاخ گلستان رفتند و دستور دادند گوسفند فربه اي را ذبح کنند و غذايي در خور شان ملوکانه مهيا کنند. مطبخيان رفتند و آمدند و شستند و پختند و غذا را در مجمعي مسين براي ايشان آوردند. قبله ي عالم مي خورد و با حسرت سر تکان ميداد و مي گفت: اين غذا، آن غذا نيست. اينگونه شد که حسرت آن غذاي بازاري به دل ملوکانه ماند و حسرت الملوک نام گرفت. مي ريم که داشته باشيم يه غذاي باحال قديمي از کف بازار تهرون چي لازم دارم: جگر، دل، قلوه يک دست جگر سفيد نيم دست پياز 1 کيلو سيب زميني 4 عدد گوجه فرنگي 2 عدد رب گوجه فرنگي 1 قاشق غذاخوري نمک، فلفل سياه، زردچوبه به ميزان لازم روغن براي سرخ کردن مقداري چطور بپزم: سيب زميني ها را خرد کرده و سرخ مي کنيم و کنار مي گذاريم.پيازها را خرد کرده و در روغن تفت مي دهيم. هنگامي که رنگ آن کمي تغيير کرد، مخلوط دل و جگر و قلوه ي خرد شده را به آن اضافه مي کنيم و همراه ادويه سرخ مي کنيم. سپس رب را اضافه مي کنيم و تفت ميدهيم. گوجه فرنگي ها را پوست گرفته و رنده مي کنيم و به مواد اضافه مي کنيم. با اندازه کردن نمک غذا و مخلوط کردن سيب زميني هاي سرخ شده، غذاي ما آماده است. نوش جان فوت و فن در صورت تمايل مي توانيم گشنيز خرد شده و کمي دارچين روي جغوربغور بريزيم. بهتر است اين غذا را همراه ليمو ترش تازه سرو کنيم.