مجله قرمز/ اين ميني باقلواها يا باقلواي فنجاني مزهاي همچون باقلواي سنتي معمول ميدهد اما خيلي سادهتر است. ميني خمير فيلو براي اين شيريني از يک برند خاص به صورت آماده تهيه شده است و ميني خميرها از پيش پخته شده هستند اما شما ميتوانيد آن را در خانه با خمير فيلو بزرگ آماده کنيد.
باقلواهاي فنجاني از لحاظ طعم و ظاهر واقعا رويايي هستند آنها حاوي مخلوطي از پسته و گردو هستند. شما ميتوانيد مخلوط خودتان را با ترکيبي متفاوت از انواع مغزهاي خوراکي همچون گردو، بادام، بادام زميني و هر نوع آجيلي که دوست داريد درست کنيد و در اين مورد انتخاب با شماست. شربت باقلواي فنجاني با عسل و ليمو درست شده که باقلوا را نرم و لطيف و خوشمزه ميکند و نميتوان در برابر آن مقاومت کرد.
شما ميتوانيد آن را به مدت ۲ هفته در دماي اتاق و يا در يخچال نگهداري کنيد. در ادامه با هم طرز تهيه باقلوا را به اين روش خاص مرور مي کنيم.
مواد لازم:
۱/۲ پيمانه شکر گرانولا
۱ قاشق غذاخوري آبليمو ترش (از نصف يک ليمو)
۱/۳ پيمانه آب
۱/۴ پيمانه عسل
۲ بسته ميني فيلو
۲ پيمانه مغزهاي خوراکي (من از يک و نيم پيمانه گردو و يک و نصف پيمانه پسته نمکي استفاده کردم)
۱/۲ قاشق چايخوري دارچين
۳ قاشق غذاخوري کره ذوب شده
شکلات ذوب شده براي تزئين (اختياري)
دستورالعمل:
فر را تا ۳۵۰ درجه فارنهايت (۱۷۵ درجه سانتي گراد) گرم کنيد.
در يک ماهيتابه گود مخصوص سس، مواد شکر را با هم مخلوط کنيد که عبارتند از: ۱/۲ پيمانه شکر، ۱ قاشق غذاخوري آب ليموترش، ۱/۳ پيمانه آب و ۱/۴ پيمانه عسل. آن را با شعله متوسط به بالا به دماي جوش برسانيد، بهم بزنيد تا شکر حل شود سپس دما را به شعله کم کاهش دهيد و در جوش پايين نگه داريد به مدت ۴ دقيقه و در اين مدت اصلا هم نزنيد. شربت را از روي حرارت برداشته و اجازه دهيد تا در دماي اتاق خنک شود در همين حال باقلوا را نيز آماده کنيد.
در غذاساز، ۲ پيمانه گردو و پسته را با هم مخلوط کنيد تا خرد شوند، حواستاهن باشد که خيلي ريز و پودر نشوند و قطعات درشت در ميان قطعات ريز مخلوط باشد تا ظاهر زيبايي داشته باشد. مغزهاي خوراکي را به يک کاسه متوسط انتقال داده و يک قاشق چايخوري دارچين را به آنها اضافه کنيد و بهم بزنيد. ۳ قاشق غذاخوري کره را در مواد ريخته و مخلوط کنيد تا همه آنها با هم ترکيب شوند.
۳۰ خمير ميني فيلو را روي يک سيني فر به صورت مرتب و با فاصله بگذاريد و مخلوط را به طور مساوي بين فنجانها تقسيم کنيد (حدود ۲ قاشق چايخوري در هر فنجان)، روي آنها را با انگشت فشار دهيد. به مدت ۱۰ در حرارت ۳۵۰ درجه فارنهايت بپزيد.
وقتي باقلواي فنجاني پخته شد، فورا شربت را با قاشق روي مغزهاي خوراکي بريزيد، يک قاشق چايخوري به هر يک اضافه کنيد تا شربت جذب شود، سپس دوباره افزودن شربت را با ريختن ۱/۲ قاشق چايخوري تکرار کنيد تا زماني که شربت تمام شود. اجازه دهيد تا در دماي اتاق به مدت ۶ ساعت يا يک شب تا صبح بماند تا طعم بگيرد و نانهاي فنجاني آن نرم شوند.
در صورت دلخواه روي آن را با شکلات تزئين کرده و سرو نماييد. اگر شکلات ذوب شده را روي آن بريزيد و سپس آن را در يخچال بگذاريد، لايه شکلات روي آن بسته شده و حالت بهتري ميگيرد و براي سرو کردن راحتتر است.
نگهداري باقلواي فنجاني
باقلوا را در دماي اتاق به مدت ۲ هفته ميتوان نگهداشت. ميتوانيد از خود بسته بندي خمير آماده براي بسته بندي فنجانهاي باقلوا استفاده کرد.
فريز کردن باقلوا: باقلواي فنجاني را در يک ظرف در دار گذاشته و يا در يک ظرف گذاشته و روي آن را پلاستيک بگيريد. درب ظرف را به صورت کامل بسته و يا در صورت استفاده از پلاستيک با نوار چسب آن را محکم کنيد و ظرف را به مدت ۳ ماه در فريزر نگه داريد. قبل از استفاده مجدد، آن را در دماي اتاق گذاشته تا به تدريج ذوب شود، مزه آن درست مثل روز اول خواهد بود.
نکات آشپزي
اين ميني باقلوا با خمير فيلوي فنجاني از پيش پخته آماده شده است. مرحله پيش پخت خمير يکي از مراحلي است که براي تهيه بعضي از پايها و شيرينيهاي خاص استفاده ميشود که ابتدا خمير در فر پخته شده و آماده ميشود و سپس مواد روي آن ريخته ميشود، در اين مورد خاص يعني ميني باقلوا شما ميتوانيد از قالب تارت براي شکل دهي به خمير استفاده کنيد به اين ترتيب که قالبهاي تارت را کمي چرب کرده و خمير را به صورت ۳ لايه در قالب تارت گذاشته و سپس يک لايه کاغذ مخصوص تارت را در آن بگذاريد و سپس مقداري شن و ماسه را روي کاغذ بريزيد تا خمير ثابت شده و شکل بگيرد، سپس آن را در فر بپزيد تا مقداري پخته شود. براي پيش پخت خمير پاي از روشي مشابه اين روش استفاده ميشود که البته به سادگي روش گفته شده نيست که در روزهاي آتي در ابتداي شروع مباحث مربوط به انواع پاي به شما آموزش خواهم داد.
منبع: natashakitchen
بازار