ستاره/ طرز تهيه مرغ سوخاري رستوراني هم سريع است و هم راحت. مرغ سوخاري را معمولا با تکههاي ران و يا بال تهيه ميکنند. مواد روکش مرغها را با ترکيب تخم مرغ و نان يا آرد تهيه ميکنند و در بعضي از رسپيها اما با يخ و آب سرد هم وجود دارد. اگر به دانستن طرز تهيه طعم مرغ سوخاري رستوراني علاقه داريد و هر از گاهي هوس رفتن به رستوران براي خوردن مرغ سوخاري ميکنيد، ميتوانيد با يادگيري اين رسپي مرغ سوخاري محبوبتان را در خانه تهيه و نوش جان کنيد. در ادامه طرز تهيهي مرغ سوخاري رستوراني را با هم ميبينيم.
مواد اوليه براي تهيه مرغ سوخاري رستوراني در خانه
ران يا بال مرغ۴ تکه
تخم مرغ۲ عدد
سس خردل۱ قاشق چايخوري
آرد سفيد۱ پيمانه
آرد سوخاري۱ پيمانه
پودر تخم گشنيز، فلفل قرمز، پاپريکا، زردچوبه از هر کدام نصف قاشق چايخوري
پودر سير، نمک و آويشن از هر کدام ۱ قاشق چايخوري
روغن سرخ کردني به مقدار لازم
پياز ۱ عدد
روش تهيه مرغ سوخاري رستوراني
تکههاي مرغ را قبل از سرخ کردن با يک عدد پياز و آب و نمک و فلفل سياه آبپز کنيد، اما نه در حدي که مرغها کاملا پخته و نرم شوند، فقط اندازهاي که کمي از حالت خام بودن در بيايند. چون در مراحل بعدي مرغها را سرخ ميکنيم و بايد کمي براي آن مرحله هم نيمپز باشند. معمولا حدود ۲۰ دقيقه کافيست.
تخممرغها را در ظرف گودي شکسته و با قاشق خوب هم بزنيد و سس خردل را به آن بيافزاييد، تا با هم مخلوط و يکدست شوند.
براي روکش سوخاري مرغ، آرد سفيد را بهتر است الک کنيد و در يک ظرف تخت بريزيد.
آرد سوخاري و ادويه را نيز هم خوب با هم مخلوط کنيد و در ظرفي جداگانه بريزيد.
نکته: براي داشتن طعم بهتر مرغ ميتوانيد از ريحان و پونه کوهي خشک و جعفري هم استفاده کنيد.
ادويه اين غذا بستگي به ذائقه شما دارد. معمولا اين غذا به دو صورت اسپايسي يعني بسيار تند و مدل ساده تهيه ميشود. براي اينکه مرغ سوخاري اسپايسي داشته باشيد، ميزان فلفل قرمز را تا حد امکان زياد کرده و براي رنگ قرمزتر آن کمي پاپريکا را بيشتر کنيد.
تکههاي مرغ را بعد از اينکه آبپز کرديم ميگذاريم تا سرد شوند؛ بعد از اينکه کاملا سرد شدند، ابتدا در آرد سفيد ميغلتانيم، بعد آنها را داخل ظرف تخم مرغ ميغلتانيم و بعد در آرد سوخاري خوب آغشته کرده تا تمام سطح مرغ با آرد سوخاري پوشانده شود.
نکته: در اين مرحله تخم مرغ حکم چسب را براي ما دارد بنابراين حتما توجه کنيد که روي مرغها کاملا با تخم مرغ پوشانده شود تا آردها تمام سطح مرغ را بپوشانند. همچنين اگر به هر دليلي مايل به استفاده از تخم مرغ نيستيد، از کمي آب يا ترجيحا شير به جاي تخم مرغ استفاده کنيد.
براي سرخ کردن نياز به ماهيتابه گود يا قابلمه و يا هر ظرف نسوزي داريم که گود باشد. در ظرف گودمان روغن سرخ کردني ميريزيم و روي حرارت قرار ميدهيم و منتظر ميمانيم تا روغن داغ شود.البته ميتوانيد مرغها را در دستگاه سرخکن نيز سرخ کنيد.
نکته: توجه کنيد هرچه روغن بيشتر و داغتر باشد مقدار جذب روغن مرغها کمتر ميشود.
وقتي روغن داغ داغ شد، مرغها را داخل آن سرخ ميکنيم. فراموش نکنيد ميزان حرارت روغن خيلي مهم است براي مثال اگر روغن حرارت کمي داشته باشد، مرغها تيره ميشوند. معمولا 6 تا 7 دقيق طول ميکشد که هر تکه مرغ در حرارت بالا کاملا سوخاري و سرخ شود.
نکته: در اين مرحله درب ظرف را به هيچ عنوان نبنديد زيرا باعث ميشود تخم مرغ روي مرغها کف کند و کار شما خراب شود!
براي اينکه روغن اضافي مرغ سوخاري را بگيريد ميتوانيد چند تکه دستمال کاغذي کلفت و ضخيم و يا يک دستمال حولهاي تميز پهن کنيد و مرغها رار روي آن بگذاريد تا روغنشان جذب دستمال شود.
نکته: براي خوش طعمتر شدن مرغها هنگام سرو ميتوانيد از پودر سير و انواع سسهاي تند و يا سس کچاپ استفاده کنيد.
چند نکته در طرز تهيه مرغ سوخاري به روش رستوراني
ادويه کاري و فلفل سياه رنگ مرغها را تيرهتر ميکنند، بنابراين اگر ميخواهيد رنگ مرغ سوخاري شما روشن تر شود، آنها را حذف و يا با ادويههاي ديگر جايگزين کنيد.
آرد سوخاري در طعم مرغ سوخاري تاثير دارد؛ بنابراين از آردهاي مرغوب و با کيفيت بازار و يا آرد سوخاري خانگي استفاده کنيد.
براي اينکه مرغ سوخاري خانگي شما مثل فست فودها ترکدار و پولکي شود، بايد مرغ را قبل از زدن در آرد سوخاري، چند بار در آرد سفيد و تخم مرغ (يا آب) بزنيد و ماساژ دهيد و در آخر در پودر سوخاري بزنيد.
حتما از روغن مخصوص سرخ کردني استفاده کنيد.
براي اينکه مرغ سوخاريتان نارنجي و به اصطلاح پفکي شود، از پودر سوخاري نارنجي که بافتي درشت و پولکي دارد استفاده کنيد و يا مقداري پفک خرد شده در آرد سوخاري معمولي مخلوط کنيد. در طرز تهيه مرغ سوخاري رستوراني معمولا از پودر پانکو استفاده ميشود. (در لوازم قنادي ها موجود است.)
بازار