غذاي اصلي/ طرز تهيه زيبون هرمزگان

باشگاه خبرنگاران/در اين مطلب قصد داريم دستورالعمل تهيه زيبون که طرفداران بسياري دارد را به شما عزيزان آموزش دهيم.
زيبون يکي از غذاهاي سنتي و محلي استان هرمزگان است. اين غذا داراي طرفداران بسياري است و به عنوان يکي از غذاهاي محلي قشم به حساب ميآيد. براي پخت اين غذا بايد اول سيب زمينيها به صورت درشت و خلالي به خوبي سرخ شوند.
چي لازم داريم:
- پياز ۲ عدد
- ماهي ۴ تکه
- برنج ۲ پيمانه
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
چجوري بپزيم:
در ابتداي تکههاي ماهي را کمي نمک و فلفل و زردچوبه بزنيد و سرخ کنيد هنگامي که ماهيها طلايي شدند آنها را از روغن دربياوريد و کنار بگذاريد. برنج را هم آبکش کنيد و کنار بگذاريد.
سپس دو عدد پياز درشت برداريد و آن را نگيني درشت خورد کنيد و داخل روغن تفت دهيد تا طلايي شود در اين مرحله به آن زردچوبه اضافه کنيد ليمو عماني را نيز پوست و هسته آن را جدا کرده و فقط گوشت آن را به پياز داغ اضافه کنيد و تفت دهيد تا عطر ليمو عماني در بياييد.
بعد فلفل سبز تند را خرد کرده به مواد اضافه کنيد و تفت دهيد گوجه را پوست گرفته و فيله گوجه فرنگي را رنده کرده با مواد مخلوط کنيد و فلفل و نمک اضافه کنيد در آخر چند عدد گوجه فرنگي حلقه کنيد و روي مواد بچينيد و زير و رو کنيد به طوري که گوجههاي حلقه شده شکل ظاهري خود را از دست ندهد، مواد را از حرارت برداريد.
کف قابلمه کمي روغن بريزيد و سيب زميني را حلقه کنيد ته قابلمه بچينيد و دو کفگير برنج روي سيب زمينيها بريزيد و روي برنج را از موادي که درست کرديم يک لايه بريزيد.
سپس تکههاي ماهي را بچينيد و دوباره روي آن برنج بريزيد، اين کار را تا زماني ادامه دهيد تا مواد تمام شود سپس در قابلمه را بگذاريد تا باحرارت ملايم دم بکشد. بعد از آماده شدن داخل ظرف ريخته و ماهي و گوجههاي حلقه شده و ته ديگ سيب زميني روي آن قراردهيد.