ترشي تره محبوب گردشگران گيلان

کوکپد/ يکي از خورشهاي خوشمزه گيلان که در قسمت هاي مختلف استان به روشهاي مختلف پخته ميشه ،اين مدلي هست که مادرم ميپزه و گمون کنم تو شهر رشت به اين شکل طبخ ميشه و معمولا بهمراه ماهي دودي و يا کولي سرخ شده و کته و باقلا خام سرو ميشه
۱ ساعت
مواد لازم براي ۴ نفر
سبزي(اسفناج،گشنيز،جعفري،تره ،کمي نعناع)نيم کيلو
1 بوته سير
3 عدد تخم مرغ
2 قاشق غذاخوري برنج نيم دانه
1 قاشق غذاخوري پر کره
نمک،فلفل،زردچوبه،روغن
آب نارنج يا آبغوره به ميزان دلخواه
مراحل
دقت کنيد مقدار اسفناج و گشنيز بيشتر و مقدار نعناع کم باشد البته در شمال از خالواش و چوچاق بجاي نعناع استفاده ميکنند من خودم يک قاشق غذاخوري خالواش و چوچاق خشک ميريزم،اگر برنج نيم دانه هم در دسترس نبود برنج معمولي را خيس کرده وقبل از مصرف با دست خورد کنيد
سبزي را که خيلي ريز خورد کرده ايم و برنج خيس خورده را بهمراه نمک وادويه و دو ليوان آب ميگذاريم با حرارت ملايم و درب بسته بپزد هر چند وقت يکبار با قاشق چوبي خوب هم ميزنيم تا برنج و سبزي حين پختن خوب له شوند، بين کار اگر لازم بود باز کمي آب جوش اضافه ميکنيم وقتي پخت کامل شد و آب خورش تقريبا جمع شد کره و کمي روغن اضافه کرده و ميگذاريم با هم تفت خورده و کم کم به روغن بيوفتد سپس در يک تابه سير له شده را با روغن و زردچوبه سرخ ميکنيم ،مراقب باشيد زود سوخته و تلخ ميشود ،سپس آنرا به خورش اضافه ميکنيم
در همان تابه تخم مرغها را به شکل همزده نيمرو کرده و به خورش اضافه ميکنيم چند دقيقه که پخت و مزه ها بخورد هم رفت بنا به ذائقه ترشي آن را اضافه ميکنيم چند جوش که زد خورش آماده است،نوش جان ،اين خورش کم آب و غليظ است