نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

مواد غذايي که بايد حتما در آشپزخانه داشته باشيد

منبع
بيست ستون
بروزرسانی
مواد غذايي که بايد حتما در آشپزخانه داشته باشيد

بيست ستون/ متخصصين تغذيه معمولاً اولويت‌هاي متفاوتي دارند و شرايط مختلف را براي معرفي مواد غذايي و رژيم‌هاي مختلف در نظر مي‌گيرند ولي تقريباً همه‌ي آن‌ها در معرفي يکي سري ماده غذايي ثابت به‌عنوان ملزومات اساسي براي تهيه‌ي غذا در هر آشپزخانه‌اي اتفاق‌نظر دارند.

بعد از پايان يک روز پرمشغله،خوردن يک وعده‌ي غذاي مطبوع در کنار خانواده، بسيار لذت‌بخش و حتي الزامي است و بايد به هر شکل زمان کافي براي اين کار اختصاص بدهيم. البته اين کار بدون داشتن مواد غذايي موردنياز در آشپزخانه امکان‌پذير نيست. در انتخاب اين مواد غذايي علاوه بر طعم ، ارزش غذايي نيز نقش مهمي دارد و گزينه‌هاي زيادي نيستند که هردوي اين ويژگي‌ها را همزمان دارا باشند. براي کمک به انتخاب مواد غذايي موردنياز براي يک وعده‌ي غذاي فوري و مغذي و درعين‌حال خوشمزه در ادامه به معرفي 12 ماده‌ي غذايي مورد تائيد متخصصين تغذيه مي‌پردازيم:

ماست:
شايد قديمي‌ترين عضو دائمي هر آشپزخانه‌اي ماست باشد که نه‌تنها طعم آن موردپسند هر ذائقه‌اي است بلکه مي‌توان آن را جزو مواد غذايي مفيد و مغذي به‌حساب آورد. ماست که يک منبع غذايي سرشار از پروتئين و کلسيم است،مي‌تواند غذاي اصلي باشد و هم به‌عنوان مخلفات و يا دسر صرف شود.

تخم‌مرغ:
بدون اغراق تخم‌مرغ را مي‌شود اساسي‌ترين ماده‌ي غذايي موردنياز براي حفظ سلامتي دانست. يک عدد تخم‌مرغ که داراي 70 کالري انرژي،6 گرم پروتئين و بيش از 15 نوع ويتامين و مواد معدني مختلف است، به تنهاي يک وعده غذايي کامل بوده و علاوه بر اين بخش اصلي تعداد زيادي دستور پخت مختلف ازجمله انواع املت، کوکو، سالاد و ... نيز به شمار مي‌آيد.
توت‌فرنگي منجمد:
يکي از مواد غذايي بسيار مفيد براي دستگاه هاضمه که با داشتن آنتي‌اکسيدان، پروتئين، ويتامين و 80 کالري انرژي در هر عدد و همين‌طور مزه‌ي فوق‌العاده بايد در هر آشپزخانه‌اي باشد. به دليل ماندگاري کم، توت‌فرنگي را مي‌توان به‌صورت منجمد نگهداري کرد و با آن انواع دسر و نوشيدني‌هاي گوارا تهيه نمود.
گوجه‌فرنگي منجمد:
گوجه‌فرنگي يکي از انواع مواد غذايي است که بعد از انجماد هم خواص و طعم خود را به ميزان زيادي حفظ مي‌کند. از گوجه‌فرنگي منجمد مي‌توان در تهيه انواع غذاهاي فوري و مغزي استفاده نمود.
بيسکويت کم شيريني:
يکي از مواد غذايي که به‌خصوص در خانواده‌هاي پرجمعيت بايد هميشه در آشپزخانه باشد اين نوع بيسکويت است که نه‌تنها يک ميان وعده‌ي مناسب به شمار مي‌آيد بلکه به همراه کره و يا پنير مي‌تواند صبحانه‌اي کامل باشد.
سرکه‌ سفيد:
اگر از طرفداران غذاهاي اروپايي و به‌ويژه فرانسوي هستيد، هميشه بايد سرکه‌ي سفيد در آشپزخانه‌ي خود داشته باشيد. علاوه بر اين سرکه سفيد در تهيه انواع سالاد نيز به کار مي‌رود و البته به‌عنوان يک سفيدکننده و ضدعفوني‌کننده طبيعي نيز کاربرد دارد.
پنير سفت:
اين نوع پنيرها نسبت به پنيرهاي معمولي چربي و کالري کمتري دارند و مصرف آن‌ها عوارض کمتري دارد. از پنير سفت مي‌توان در تهيه‌ي انواع ماکاروني و سالاد به‌عنوان طعم‌دهنده‌ي اضافه استفاده کرد و تقريباً با هر نوع ذائقه‌اي همخواني دارد.
برنج و ماکاروني:
داشتن برنج و يا ماکاروني در آشپزخانه حتي اگر هيچ نوع مواد غذايي ديگر نداشته باشد، به معناي داشتن بک وعده‌ي نهار و يا شام است. اين مواد غذايي را در هنگام نياز و نداشتن وقت مي‌توان بدون هيچ‌چيز ديگري و تنها باکمي نمک و ادويه يک غذاي کامل به‌حساب آورد.
قارچ:
يک گزينه الزامي براي همه‌ي آشپزخانه‌ها که در بيشتر غذاها قابل‌استفاده است و مي‌تواند حتي به يک املت ساده رنگ و عطر خاص و اشتها برانگيزي بدهد.
روغن کانولا (کلزا):
روغن کانولا ضمن داشتن حداقل چربي‌هاي اشباع در ميان رقبا و مقدار زيادي امگا 3 تقريباً براي همه کاربردها از سرخ کردن غذا تا تهيه‌ي سالاد قابل‌استفاده است. با داشتن روغن کانولا در آشپزخانه براي پخت هيچ غذايي با مشکل مواجه نخواهيد شد.
آب گوشت:
اگر هميشه آب گوشت در يخچال خانه داشته باشد، هميشه مي‌توانيد در کوتاه‌ترين زمان ممکن انواع مختلف سوپ را تهيه کنيد و يا با اضافه کردن آن به برنج، طعم و بوي بهتري به پلوي سفيد ساده بدهيد.
انواع غذاهاي آماده‌ي منجمد يا کنسرو شده:
براي مواقعي که حتي براي درست کردن يک نيمرو هم وقت نداريد، نگهداري انواع کنسرو و يا غذاهاي آماده‌ي منجمد ناجي شما خواهد بود. البته بهتر است که از انواع ارگانيک و بدون مواد نگه‌دارنده با کالري کم استفاده کنيد. نگهداري سبزي‌ها خردشده و منجمد نيز کاربردي و مفيد است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره