رولت بادمجان يک پيش غذاي مجلسي و لذيذ

مجله کوروش/ رولت گوشت با گوشت چرخ کرده يا مرغ از جمله مشهورترين غذاهاي مجلسي ايراني است. در اين ميان بادمجان هم در ترکيب هر غذايي دلچسب و پرطرفدار است. بد نيست در يک تجربه جالب طرز تهيه رولت بادمجان و گوشت چرخ کرده را به عنوان يک پيش غذا و غذاي مجلسي و مناسب مهماني امتحان کنيد.
چي لازم داريم:
گوشت چرخکرده: ۵۰۰ گرم
بادمجان قلمي متوسط: ۵ عدد
پياز: ۱ عدد بزرگ
پنير چدار يا پنير پيتزا: به مقدار دلخواه
جعفري ساطوري خرد شده: ۳ قاشق غذاخوري
نمک، فلفل سياه، فلفل قرمز و زردچوبه: به مقدار لازم
مواد لازم براي سس رولت گوشت و بادمجان
پياز: ۱ عدد متوسط
گوجه فرنگي: ۲ عدد متوسط
سير: ۲ حبه رنده شده
نمک و فلفل: به مقدار لازم
چجوري بپزيم:
ترکيب گوشت و بادمجان هميشه بينظير ميشود مثلا در غذايي محبوب و مشهور مثل موساکا. براي درست کردن رولت گوشت و بادمجان هم ابتدا بادمجانها را بشوريد و پوست بگيريد، اما کلاهک بادمجانها را جدا نکنيد. روي بادمجانها مقداري نمک بپاشيد و ۱ ساعت صبر کنيد تا تلخي آنها با نمک گرفته شود. سپس بادمجانها را بشوريد و با دستمال خشک کنيد. براي درست کردن رولت گوشت چرخ کرده با بادمجان هم ميتوانيد بادمجانها را سرخ کنيد و هم در فر گريل يا روي منقل کبابي کنيد.
از طول بادمجانها را برش بزنيد و شکم بادمجان را با جعفري ساطوري شده و پنير چدار يا پيتزا پر کنيد و سپس لبههاي شکم بادمجان را روي هم بگذاريد.
براي درست کردن مايه گوشت رولت ابتدا پياز را رنده کنيد و آب آن را بگيريد. سپس گوشت را به همراه فلفل، نمک و زردچوبه با پياز مخلوط کنيد و خوب ورز دهيد. ورز دادن گوشت رولت هم مثل ورز دادن گوشت کباب کوبيده بايد حسابي با دقت انجام شود و آنقدر آن را ورز دهيد که وقتي گوشت را با يک دست از ظرف برميداريد و سپس در ظرف مياندازيد از هم نپاشد.
حتما بخوانيد طرز تهيه انواع يتيمچه خوشمزه با سيب زميني و بادمجون+يتيمچه شهرهاي مختلف
روي سطح کارتان سلفون بکشيد و براي هر عدد رولت به اندازه يک نارنگي درشت از گوشت برداريد. گوشت را روي سلفون پهن کنيد و وسط آن يک بادمجان بگذاريد. گوشت را به همراه سلفون به آرامي دور بادمجان رول کنيد و سپس به آرامي سلفون را جدا کنيد. گوشت بايد کاملا سطح بادمجان را بپوشاند و آن را به اصطلاح کاور کند.
رولت بادمجان با گوشت چرخ کرده را هم ميتوانيد بدون فر و در ماهيتابه سرخ کنيد و هم در فر. براي اين کار در يک ماهيتابه مناسب مقداري روغن بريزيد و رولت را در ماهيتابه بگذاريد. هر دو طرف رولت را سرخ کنيد. يک روش ديگر اين است که رولت گوشت را در فر درست کنيد. اگر قصد انجام اين کار را داريد از همان ابتداي کار فر را روشن و در دماي ۱۸۰ درجه سانتيگراد گرم کنيد.
طرز تهيه سس گوجه فرنگي براي رولت گوشت
براي درست کردن سس گوجه براي رولت گوشت و بادمجان ابتدا پياز را نگيني خرد کنيد و تفت دهيد تا طلايي شود. سپس سير رنده شده را اضافه کنيد. وقتي بوي سير بلند شد گوجه پوره يا رنده شده را به همراه نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کنيد. آب گوجه فرنگي که کشيده شد و سس به روغن افتاد آماده است. سس را روي رولت گوشت و بادمجان بريزيد و آن را سرو کنيد.
رولت گوشت و بادمجان را هم به عنوان غذاي نوني و هم با برنج ميتوانيد سرو کنيد. براي درست کردن رولت گوشت به جاي بادمجان از انواع سبزيجات مثل کدو و حتي برشهاي فلفل دلمهاي رنگي يا مارچوبه هم استفاده کنيد. اين رولت را با گوشت بيفتک گوسفند، گوساله يا مرغ هم ميتوانيد درست کنيد. براي اين کار گوشت را بايد با بيفتککوبي بکوبيد و دور بادمجان يا ساير سيفي و سبزيجات مورد علاقهتان بپيچيد. گوشت را با خلال دندان محکم کنيد. رولت گوشت و بادمجان هم يک غذاي مجلسي خوشمزه است و هم يک پيش غذاي کامل و مجلسي.