بیتوته/ برای تهیه ی مربا به شکل گل از میوه های متفاوتی می توانید استفاده کنید از جمله هویج، خیار، بالنگ، پوست پرتقال، حتی ترب سفید و چغندر. از بین مرباها برای تزیین دسر و کیک و ... استفاده می شود. این میوه ها را می توانید به شیوه ی خودتان به شکل گل رز تزیین کنید و بعد با آن مربا بپزید.


مربا هویج به شکل گل :


مواد لازم برای مربا هویج به شکل گل :
گل هویج
به تعداد لازم
آب
به میزان لازم
شکر
نصف میزان آب
هل
1-2 عدد
طرز تهیه مربا هویج به شکل گل :
برای تهیه ی مربا هویج به شکل گل رز، ابتدا هویج ها را به صورت ورقه های نازک برش بزنید و آن ها را چند بار داخل آب بدون نمک قرار بدهید تا شوری از هویج ها خارج شود وگرنه مربای شما شور می شود. سپس هویج ها را مانند تصویر به شکل گل رز بپیچید. (می توانید از آب جوش به جای آب نمک برای نرم کردن هویج ها استفاده کنید.)


گل های آماده شده را با نخ و سوزن تمیز و شسته شده به بند بکشید (این برای این است که هنگام جوشیدن باز نشوند).
به صورتی که یک رشته گل بدست می آید، گره آخر را به صورتی بزنید که بتوانید آن را راحت پیدا کنید.
رشته های گل را داخل قابلمه لعابی قرار بدهید به اندازه ای که آب روی گل های هویج را بگیرید داخل ظرفی بریزید و نصف آب شکر بریزید و مخلوط کنید و روی هویج ها بریزید دقت کنید قابلمه نباید بزرگ باشد زیرا آب و شکر زیادی بریزید.
سپس آن را روی حرارت قرار بدهید. تا کم کم شهد مربا غلیظ شود و حباب بزند.برای عطر آن از یک هل استفاده کنید.
مربا زود می پزد زیرا ورقه های هویج نازک است. زمانی که مربا خنک شد گره را بچینید و نخ را از داخل آن بکشید. گل های هویج آماده شده را با انبر بردارید و داخل ظرف درداری قرار بدهید و شربت آماده شده را روی آن بریزید.
اگر شهد آن غلیظ بود می توانید با مقداری آب جوش کمی رقیق کنید و روی مرباها بریزید.


پخت مربا چغندر به شکل گل رز

مواد لازم برای تهیه مربا چغندر :
 چغندر بدون پوست500 گرم 
 شکر300 گرم 
آب 2 پیمانه 
 جوهر لیمو1/4 قاشق چایخوری 
وانیل 1/8 قاشق چایخوری
طرز تهیه مربا چغندر به شکل گل رز:
برای تهیه ی مربا چغندر، ابتدا چغندرها را تمیز بشویید و پوست آن را بگیرید. چغندرها را در یک قابلمه قرار بدهید و تا حدی که روی چغندرها را آب بپوشاند آب بریزید.
بعد از اینکه چغندرها نیم پز شدند، آن را به صورت حلقه ای برش بزنید. سپس از مرکز حلقه ها به کنار برشی ایجاد کنید به صورتی که یکی از شعاع های دایره برش خورده شوند. سپس هر دایره را از قسمت برش خورده به شکل مخروط در بیاورید و با تکه ای خلال فیکس کنید. تمام گلبرگ ها را به همین صورت آماده کنید و در کنار هم قرار بدهید تا به شکل گل رز در آید.

گل های رز را داخل قابلمه بچینید و سپس آب و شکر را مخلوط کنید و داخل قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار بدهید تا چغندرها بپزند. زمانی که چغندرها پختند و قوام آمد، جوهر لیمو و وانیل را اضافه کنید و هم بزنید و از حرارت بردارید.
اجازه بدهید مربا به مدت 24 ساعت در قابلمه بماند سپس آن را داخل ظرف در داری بریزد و داخل یخپال قرار بدهید.

مربای بالنگ گل رز

مواد لازم برای تهیه مربای بالنگ :
بالنگ تازه 2 کیلو 
شکر 1800 گرم
هل شکسته چند عدد
مربای بالنگ مجلسی به شکل گل :
برای تهیه ی مربای بالنگ به شکل گل رز، ابتدا بالنگ ها را بشویید و خشک کنید. سپس از وسط نصف کنید. قسمت داخلی آن را در آورید. برای مدل گل، نیازی نیست پوست بالنگ را بگیرید. با چاقوی تیز یک نوار نازک از بالای بالنگ را برش بزنید و از یک طرف بپیچید. مانند تصویر.

و بعد با خلال دندان محکم کنید. داخل قابلمه آب بریزید و بالنگ ها را داخل آن بریزید. بگذارید بجوشد. باید حرارت کم باشد که زیاد قل نزند، تا گل ها شکل شان را از دست ندهند. زمانی که کمی جوشید بریزید توی صافی تا آب آن خارج شود.
بعد 3 بار این کار را تکرار کنید تا تلخی بالنگ ها گرفته شود. در مرحله ی آخر کمی بالنگ ها را فشار بدهید تا آب آن ها خارج شود.
آب و شکر را داخل قابلمه بریزید و بالنگ ها را داخل آن قرار بدهید و هل را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید بجوشد و کف آن را بگیرید. حدود نیم ساعت بگذارید تا مربا با حرارت ملایم بجوشد. سپس جوهر لیمو را اضافه کنید و اجازه بدهید مربا باز هم بجوشد و قوام بیاید.
سپس گاز را خاموش کنید و اجازه بدهید مربا خنک شود  و سپس داخل ظرف درداری قرار بدهید و داخل یخچال بگذارید.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar