غذاي اصلي/ خوراک لوبيا سبز به تقويت سيستم ايمني کمک مي کند

همشهري آنلاين/ خوراک لوبيا سبز يکي از غذاهاي مقوي و خوشمزه است که هم ميتوان آن را مطابق رژيم غذايي گياهخواران تهيه کرد و همچنين ميتوان آن را با گوشت گوسفند و مرغ نيز پخت. خوراک لوبيا سبز با توجه به خواص بيشمار لوبيا سبز بسيار سالم و براي بدن مفيد است. ويتامينها و مواد مغذي که در لوبيا سبز وجود دارد موجب سلامت پوست و مو، تقويت سيستم ايمني بدن و جلوگيري از عفونت در بدن ميشود. در ادامه شما را با طرز تهيه خوراک لوبيا سبز آشنا خواهيم کرد.
چي لازم دارم (براي 4 نفر):
لوبيا سبز: ۴۰۰ گرم
گوشت گوسفندي: ۴۰۰ گرم ( از مرغ هم ميتوان استفاده کرد)
پياز: يک عدد بزرگ
سير: ۳ حبه
رب گوجهفرنگي: ۲ قاشق غذاخوري ( طرز تهيه رب خانگي | فوت کوزهگري درستکردن رب گوجهفرنگي در خانه )
روغن مايع به مقدار لازم
آبليمو تازه به مقدار لازم
نمک، زردچوبه و فلفل سياه به مقدار لازم
چطور بپزم:
مرحله اول
براي تهيه خوراک لوبيا سبز، پياز و سيرها را پوست بگيريد و بشوييد و سپس آنها را روي تخته آشپزخانه به صورت نگيني خرد کنيد.
► مرحله دوم
يک قابلمه مناسب را انتخاب کنيد و روغن در آن بريزيد و روي اجاقگاز با حرارت ملايم قرار دهيد تا روغن داغ شود. سپس سير و پياز خرد شده را به قابلمه اضافه کنيد تفت بدهيد. صبر کنيد تا مقداري سير و پياز نرم شوند. سپس به قابلمه مقداري زردچوبه اضافه کنيد و خوب مواد را مخلوط کنيد تا به صورت يکدست با زردچوبه آغشته شوند و مواد را دوباره تفت دهيد.
► مرحله سوم
سپس گوشت را آماده کنيد. ابتدا گوشت را پاک کنيد و بشوييد. سپس بر روي تخته آشپزخانه آن را به قطعات نسبتا بزرگتر از گوشت خورشتي خرد کنيد. و به قابلمه اضافه کنيد و تفت دهيد تا رنگ گوشت تغيير کند و سرخ شود. بعد از سرخ شدن گوشت، ۳ پيمانه آب جوش را به قابلمه اضافه کنيد و در قابلمه را بگذاريد و اجازه دهيد با حرارت کم گوشت پخته شود. بعد از گذشت ۲۰ دقيقه که مقداري گوشت نرم شده است. به قابلمه يک قاشق غذاخوري رب گوجهفرنگي اضافه کنيد و همچنين مقداري آبليمو تازه نيز اضافه کنيد و مواد را هم بزنيد تا طعم آنها با يکديگر مخلوط شود. سپس دوباره در قابلمه را بگذاريد و اجازه دهيد تا گوشت کاملا پخته شود.
► مرحله چهارم
هنگامي که گوشت در حال آماده پخته شدن است، به آماده کردن لوبيا سبز مشغول شويد. ابتدا لوبياها را پاک کنيد و بشوييد و سپس در يک صافي قرار دهيد تا آب آن کاملا خشک شود. سپس روي تخته آشپزخانه قرار دهيد و با يک چاقوي تيز لوبياها را در اندازه ۲ سانتيمتري و بسيار هماهنگ و منظم خرد کنيد. يک اندازه بودن لوبياها به خوراک شما جلوه زيبايي ميدهيد.
► مرحله پنجم
يک تابه مناسب را انتخاب کنيد و درون آن روغن بريزيد و روي اجاق گاز با حرارت ملايم قرار دهيد تا روغن داغ شود. سپس لوبياهاي خرد شده را به تابه اضافه کنيد و آن را تفت دهيد. اگر لوبياها را خيلي تفت دهيد خواص آنها از بين ميرود. اما از طرف ديگر لوبياها هر چه بيشتر سرخ شوند، رنگ آنها پررنگتر خواهد شد و در نهايت خوراک لوبيا سبز شما، رنگ بهتري خواهد داشت.
► مرحله ششم
بعد از اينکه تفت دادن لوبيا سبز به پايان رسيد. آن را به قابلمه گوشت اضافه کنيد. سپس مقداري از خوراک لوبيا سبز را بچشيد و در صورت لزوم به آن نمک و فلفل سياه اضافه کنيد. سپس مدتي اجازه دهيد تا آب خوراک مقداري ديگر تبخير شود و کاملا جا بيفتد.
بعد از آماده شدن خوراک لوبيا سبز آن را در يک کاسه بريزيد و به همراه نان سرو کنيد.نکاتي در تهيه خوراک لوبيا سبز
► اگر شما رژيم گياهخواري داريد، ميتوانيد با حذف گوشت يک غذاي بسيار خوشمزه و مقوي و مطابق با رژيم خود درست کنيد و همچنين تهيه آن به زمان کمتري نياز دارد.
► اگر با گوشت قرمز مشکل داريد ميتوانيد خوراک لوبيا سبز را با مرغ يا بوقلمون نيز بپزيد. به اين منظور کافي است ۵۰۰ تا ۷۰۰ گرم گوشت مرغ يا بوقلمون را تفت دهيد و ادامه پختن خوراک لوبيا سبز را از روشهاي بالا پي بگيريد.
► اگر از گوشت براي تهيه خوراک لوبيا سبز استفاده ميکنيد، بهتر است از گوشت مغز ران گوسفند استفاده کنيد.
► براي اينکه خوراک لوبيا سبز رنگ و لعاب بهتري داشته باشد ميتوانيد از هويج نيز در تهيه آن استفاده کنيد.
► براي اينکه خوراک لوبيا سبز شما رنگ و طعم بهتري داشته باشد در انتهاي پخته شدن آن، يک قاشق سوپ خوري زعفران آب کرده به قابلمه اضافه کنيد.
► در تهيه خوراک لوبيا سبز ميتوانيد از لپه نيز استفاده کند، تا خوراک شما هم خوشمزهتر شود و هم ظاهر جذابتري داشته باشد. براي اين کار ۱۵۰ گرم لپه را از چند ساعت قبل در مقداري آب بگذاريد تا کاملا خيس بخورد. اين کار باعث ميشود هم لپهها زودتر پخته شوند و همچنين از نفخ شکم جلوگيري ميکند. سپس لپه را به دنبال گوشتها تفت دهيد.
تميز کردن لوبيا سبز
لوبيا سبز را قبل از خرد کردن، شسته و ضد عفوني کنيد، سپس سرو تهِ را بگيريد، همچنين سعي کنيد ريشه غلاف کنار لوبيا را بگيريد،. لوبيا سبز خرد شده سريعاً خراب و خشک ميشود، در اين صورت لوبيا سبز را به مدت يک دقيقه در قابلمهاي حاوي آب جوش ريخته، سپس به مدت ۳۰ ثانيه در ظرفي حاوي آب و يخ بريزيد و آبکش کرده و استفاده کنيد.
خوراک از آن دسته غذاهايي است که علي رغم زمان پختِ تقريباً طولاني (البته اگر از زودپز استفاده کنيد، زمانِ پخت کمتر ميشود)، غذايي بسيار راحت است. شايد براي تهيه اين غذا به حضور شما در آشپزخانه کمتر از ۱۵ دقيقه هم نياز نباشد. خوراک را معمولاً در کنار نان يا برنج سرو ميکنند. براي زيبا به نظر رسيدن اين غذا بهتر است قطعات هويج و سيبزميني مرتب و يکدست خرد شده باشند.