روش خشک کردن آلوي قرمز با پوست

تبيان/ ميوه آلو نه تنها داراي رنگهاي متنوعي (قرمز، زرد، سياه و ارغواني) است، بلکه از نظر شکل ظاهري و اندازه نيز تنوع زيادي دارد. اين ميوه بومي قاره آسيا است و نوع زرد آن پرآبتر از ساير نمونههاي ديگر آن است. اين ميوه سرشار از آنتي اکسيدان بوده و به همين دليل در درمان بسياري از بيماريها مفيد استاين ميوه تابستاني پر آب به دليل خواص فراواني که دارد، براي مصارف غير فصلي و ماندگاري بيشتر، آن را خشک ميکنند. اگر آلو را در خانه خشک کنيد، علاوه بر اينکه از سلامت آن اطمينان پيدا ميکنيد بلکه در هزينهها نيز صرفه جويي خواهيد کرد، ولي خشک کردن اين ميوه مانند ساير ميوهها به آساني انجام نميشود و نياز به تکنيکهاي خاصي دارد.
توجه داشته باشيد؛ تيزاب خاصيت قليايي دارد و هيچ گونه آسيب و صدمهاي به بدن وارد نميکند، اين را نيز بدانيد که با قرار دادن آلوها در معرض نور خورشيد محلول تيزاب در اثر حرارت بخار شده از بين ميرود و در انتهاهيچ اثري از آن روي آلوها باقي نميماند.
اولين مشکل در خشک کردن آلوي قرمز پوست ضخيم آن است، زيرا پس از خشک شدن ضخامت پوست آن بيشتر شده و به راحتي از آلو جدا نميشود. به همين دليل اولين قدم در تهيهي آلو خشک جدا کردن پوست آن از ميوه است.
پس اولين اقدام براي خشک کردن آلوي قرمز اين است که بدون اينکه به بافت آن آسيب برسانيد پوست ميوه را جدا کنيد. براي اين کار بايد در مرحله اول آلوهاي تازه را داخل آب جوش بريزيد و بعد از اينکهي کمي در آب جوش قرار داديد و بافت آلوها نرم و لطيف شد، آنها را از روي حرارت برداريد و اجازه دهيد تا حرارت آن کم شود در اين حالت پوست آلوها کمي جمع ميشوند و به راحتي از ميوه جدا شده و آسيبي به بافت ميوه نخواهد زد.
نکتهي مهم اين است که دقت داشته باشيد، براي خشک کردن آلو و يا هر ميوهي ديگر بايد يک محيط استريل و تميز داشته و از سلامت فضايي که براي خشک کردن انتخاب ميکنيد مطمئن باشيد.
خواص درماني آلو
- پيشگيري از سرطان: آلوي تازه يا آلوي خشک به دليل دارا بودن آنتي اکسيدانهاي فراوان مانع از ابتلا به انواع سرطانها ميشود و با مصرف آلو چه به صورت تازه و يا خشک ميتوانيد تا حد زيادي از بروز سرطان در بدن جلوگيري کنيد.
- درمان بيماريهاي قلبي-عروقي: افرادي که مبتلا به بيماري قلبي و عروقي هستند ميتوانند با قرار دادن آلو در رژيم غذايي خود به درمان مشکلات قلبي و عروقي خود تا کمک زيادي نمايند.
- تنظيم فشار خون بالا: با مصرف آلو ميتوانيد تا حد زيادي به کنترل و تنظيم فشار خون بالا کمک کنيد و با پايين آمدن فشار خون از بروز بسياري از بيماريهاي قلبي و عروقي پيشگيري کنيد.
- پيشگيري از افزايش قند خون: افرادي که دچار قند خون بالايي هستند ميتوانند با مصرف روزانه آلو تا حد چشمگيري از بروز اين بيماري پيشگيري نمايند.
- رفع مشکلات گوارشي: يکي از خصوصيات بارز آلو مسهل بودن آن است، به همين دليل مصرف اين ميوه ميتواند به دستگاه گوارش و هضم غذا کمک کند، و افرادي که از ناراحتيهاي گوارشي و معده رنج ميبرند با مصرف آلو ميتوانند به بهتر شدن هضم غذا کمک کنند.
- رفع گرفتگي گلو: براي افرادي که مشکل تنفس داشته و يا از ناراحتي گلو رنج ميبرند، ميتوانند به راحتي با مصرف آلو (آلوي تازه يا آلوي خشک) گرفتگي گلو و صداي خود را درمان کنند.
- درمان کلسترول بالا: مصرف آلو کمک زيادي به درمان افرادي که از کلسترول بالا رنج ميبرند، مينمايد. اين افراد در اثر اضافه وزن و چربيهاي اضافي بدن دچار بيماري کلسترول شده که مصرف آلو تازه و يا خشک شده ميتواند در رفع چربي خون موثر باشد.
خشک کردن آلو
آلو را پس از خشک شدن، در خورشت استفاده ميکنند، انواع آلو را ميتوان در خانه با تکنيکهاي مختلف خشک کرده و در تهيه انواع خورشت از آن استفاده ميکنند.
البته آلوي قرمز و سياه براي خشک کردن نيازي به پوست کندن ندارند و اين ميوهها را بعد از شتستن ميتوانيد زير نور آفتاب به راحتي خشک کنيد تا آماده مصرف شوند.
روشهاي مختلف خشک کردن آلو
آلوها معمولاً به صورت تازه مصرف ميشوند، ولي آلوهاي خشک شده از قديم در امور آشپزي و پخت انواع خورشها مورد استفاده قرار ميگرفت. برخي مواقع نيز با تهيه آلو به صورت کمپوت و يا مربا ميتوان از خواص اين ميوه بي نظير در تهيه انواع کيک و دسر بهره برد.
آلوي قرمز به روشهاي متنوعي خشک ميشود. روشهاي خشک کردن ميوههايي مانند آلو که براي انواع غذا مورد استفاده قرار ميگيرد، متفاوت است و با توجه به نوع استفاده از انواع آن براي غذاهايي مانند خورشت ميتوان از روشهاي مختلفي استفاده کرد.
- خشک کردن آلوي قرمز به روش آفتابي: يکي از روشهايي که ميتوانيد آلو را خشک کنيد اين است که بعد از شستشوي کامل آنها، آلوها را روي يک سطح صاف و يا سيني بزرگ قرار داده و در معرض تابش نور خورشيد قرار دهيد، ولي مراقب باشيد که گردوخاک روي آنها نشيند.
البته اين روش معايبي نيز دارد از جمله اينکه رنگ آلوها کدر و قهوهاي تيره ميشود و ممکن از شيره آن نيز از بين برود، زيرا در اثر تابش شديد نور خورشيد درصد رطوبت آن بسيار کم ميشود.
ميوه آلو نه تنها داراي رنگهاي متنوعي (قرمز، زرد، سياه و ارغواني) است، بلکه از نظر شکل ظاهري و اندازه نيز تنوع زيادي دارد. اين ميوه بومي قاره آسيا است و نوع زرد آن پرآبتر از ساير نمونههاي ديگر آن است.
- خشک کردن آلوي قرمز با دستگاه خشک کن: عاليترين و بهترين روش براي خشک کردن آلو از طريق دستگاههاي خشک کن ميوه است، اين نمونه از دستگاه ميوه خشک کن در سايزهاي مختلفي موجود است که البته از ديگر قابليتهاي اين دستگاه؛ اينکه مجهز به تنظيم درجه دما ميباشد و بسته به نوع و ميزان دما ميتوان آلوها را خشک کرد.
- خشک کردن آلوي قرمز به روش دودي: براي خشک کردن آلو به روش دودي بهتر است، آلوهاي که خيلي رسيده هستند را پوست بگيريد. سپس بر روي قفسههاي چوپي قرار دهيد.
اين روش خشک کردن البته روشي صنعتي است و در کارخانههاي توليد ميوه خشک از اين روش استفاده ميشود به اين صورت که براي خشک کردن آلو يک محفظهاي وجود دارد که براي چيدن سبدهاي آلو از آن استفاده ميشود، براي خشک کردن ميوه مقداري از گوگرد را آتش ميزنند.
سپس دود آن را به مدت نيم ساعت در کنار آلوها قرار ميدهند در مرحلهي بعدي آلوها را از محفظه بيرون آورده و در معرض نور خورشيد قرار ميدهند تا کاملاً خشک شود. با اين تکنيک آلوهاي خشک شده، رنگ بهتري داشته و شيره دارتر هستند. آلوهايي که با روش گوگرد خشک ميشوند بسيار پرطرفدار هستند.
- خشک کردن آلوي قرمز به روش تيزابي: روش تيزابي يکي ديگر از روشهاي خشک کردن آلو است، در اين روش ميتوانيد مقداري آب و پودر کربنات پتاسيم خوراکي را همراه با روغن سبزه ترکيب کرده، اين مواد محلولي از تيزاب به وجود ميآيد. سپس آلوها را در اين محلول ريخته و خشک ميکنيم.
البته در اين روش پوست آلوها در اثر ماندن در محلول تيزاب نازک ميشود و باعث و ميشود منافذ بسيار کوچکي در پوست آلوها به وجود آيد اين عمل باعث خشک شدن آلوها ميشود، بعد از اينکه آلوها را از اين مواد خارج کردن براي خشک کردن نهايي آنها را در معرض نور خورشيد قرار ميدهيم تا کاملا خشک شوند.
نکته مهم: البته توجه داشته باشيد؛ تيزاب خاصيت قليايي دارد و هيچ گونه آسيب و صدمهاي به بدن وارد نميکند، اين را نيز بدانيد که با قرار دادن آلوها در معرض نور خورشيد محلول تيزاب در اثر حرارت بخار شده از بين ميرود و در انتهاهيچ اثري از آن روي آلوها باقي نميماند.