نماد آخرین خبر

طرز تهيه پيراشکي کرم‌دار، محبوب و خانگي

منبع
مجله ديجي کالا
بروزرسانی
طرز تهيه پيراشکي کرم‌دار، محبوب و خانگي

مجله ديجي کالا/ پيراشکي از قديم حزو غذا‌هاي خياباني محبوب در ايران و به ويژه تهران بوده است. البته ممکن است از نظر خيلي‌ها خوردن پيراشکي در خيابان چندان سالم و بهداشتي نباشد. به همين دليل ما امروز به شما طرز تهيه پيراشکي کرم‌دار خانگي را آموزش مي‌دهيم تا بتوانيد اين خوراکي محبوب و خوشمزه را در خانه و بسيار سالم‌تر تهيه کنيد.
پيراشکي کرم‌دار شباهت زيادي به شيريني دونات دارد، با اين تفاوت که دونات با کرم پر نمي‌شود و در عوض روي آن کرم، شکلات يا پودر قند مي‌ريزند. البته مي‌توانيد روي پيراشکي را هم با يک لايه شکلات گرم بپوشانيد و پيراشکي شکلاتي درست کنيد که بسيار لذيذ است و طرفداران خود را دارد.
طرز تهيه پيراشکي کرم‌دار چندان سخت نيست. کافي است يک بار طبق دستور ما آن را تهيه کنيد تا براي هميشه دستور پخت پيراشکي کرم‌دار را ياد بگيريد.

مواد لازم براي خمير پيراشکي (۱۰ عدد)
آرد نان فانتزي: ۳ پيمانه
شکر: يک چهارم پيمانه
نمک: يک چهارم قاشق چاي‌خوري
شير ولرم: نصف پيمانه
آب ولرم: يک سوم پيمانه
تخم مرغ: ۱ عدد
مايه خمير: ۱ قاشق چاي‌خوري
کره: ۲۵ گرم

مواد لازم براي کرم پيراشکي
آرد شيريني پزي (نول): ۲ قاشق غذاخوري
نشاسته ذرت: ۲ قاشق غذاخوري
زرده تخم مرغ: ۲ عدد
شکر: يک سوم پيمانه
شير سرد: ۲ پيمانه
کره: ۲۰ گرم
وانيل: به ميزان لازم

طرز تهيه پيراشکي کرم‌دار
۱. مايه خمير و يک قاشق چاي‌خوري از شکر را در يک‌سوم پيمانه آب ولرم حل کنيد. در ظرف را ببنديد و ۱۰ دقيقه صبر کنيد تا مايه خمير فعال شود.
در يک ظرف ديگر تخم مرغ را با مابقي شکر هم بزنيد تا کرمي شود. سپس شير و کره‌ي نرم شده را به آن‌ها اضافه و با هم مخلوط کنيد. در نهايت مايه خمير فعال شده را هم به ترکيب بيفزاييد.

۲. آرد و نمک را کم‌کم به ترکيب قبلي اضافه کنيد تا خمير شکل بگيرد. مقدار آرد مورد نياز به ميزان جذب رطوبت آرد بستگي دارد و ممکن است از ۳ پيمانه کمتر يا بيشتر شود. وقتي خمير شکل گرفت آن را روي تخته کار آردپاشي شده به مدت ۱۵ دقيقه ورز دهيد و ۱۰۰ بار روي تخته بکوبيد تا حالت کشساني پيدا کند. اگر خمير در حين ورز دادن به دست مي‌چسبيد به آن کمي آرد اضافه کنيد. دقت کنيد که آرد زيادي به خمير اضافه نکنيد؛ با اين کار ممکن است لطافت خمير را از بين برود.
خمير را داخل يک ظرف چرب شده قرار دهيد و روي آن را با سلفون بپوشانيد. اجازه دهيد خمير به مدت ۱ تا ۲ ساعت در جاي نسبتا گرم استراحت کند و حجم آن دو برابر شود.

۳. براي تهيه کردن کرم پيراشکي زرده‌هاي تخم مرغ را با شکر مخلوط، نشاسته‌ي ذرت و آرد را روي آن‌ها الک و در آخر کمي از شير را به ترکيب اضافه کنيد. مواد را هم بزنيد تا به ترکيبي کاملا يکدست و روران برسيد.

۴. مابقي شير را کم‌کم به مواد اضافه کنيد و هم بزنيد. سپس کرم را روي حرارت ملايم قرار دهيد و مدام هم بزنيد تا غليظ شود.


۵. وقتي کرم پيراشکي غليظ شد، کره و مقداري وانيل به آن اضافه کنيد و آن را از روي حرارت برداريد. روي کرم را مانند تصوير با نايلون بپوشانيد تا حين خنک شدن رويه نبندد.

۶. خمير را روي ميز کار يا تخته‌ي آردپاشي شده به ضخامت ۱ سانتي‌متر پهن کنيد. با استفاده از قالب يا ليوان، خمير را مانند تصوير به صورت دايره‌اي برش بزنيد. هر کدام از برش‌هاي خمير را روي يک تکه کاغذ روغني قرار دهيد. مانند تصوير روي خمير‌ها را با يک دستمال بپوشانيد و اجازه دهيد ۱ ساعت ديگر استراحت و بيشتر پف کنند.

۷. در يک ظرف روغن بريزيد و آن را روي حرارت متوسط رو به کم قرار دهيد. وقتي روغن داغ شد پيراشکي‌ها را به آرامي در روغن قرار دهيد. حين سرخ شدن روي پيراشکي‌ها به آرامي روغن داغ بريزيد تا دو طرف آن‌ها هم‌زمان پف کند. بعد از سرخ شدن هر دو طرف پيراشکي‌ها، آن‌ها را روي دستمال قرار دهيد تا روغن اضافي آن‌ها خارج شود.

بعد از اينکه پيراشکي‌ها خنک شدند، با استفاده از يک سيخ چوبي داخل آن‌ها براي کرم جا باز کنيد. سپس کرم سرد را با استفاده از قيف و ماسوره داخل پيراشکي‌ها بريزيد. البته مي‌توانيد به جاي اين روش، پيراشکي‌ها را از وسط نصف کنيد و کرم را بين دو قسمت قرار دهيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره