لالک بادمجان غذاي محبوب شيرازي
باشگاه خبرنگاران/امروز قصد داريم طرز تهيه لالک بادمجان را به شما عزيزان آموزش دهيم. با ما همراه باشيد.
چي لازم داريم:
لالک
پياز
سير تازه
شويد
نعناع
ترخون
ريحون
بادمجان
گاهي ميتوان به اين محتويات مرغ، هويج و سيب زميني نيز اضافه کرد.
چجوري بپزيم:
يکي از نکات مهم براي آماده کردن لالک بادمجان، آن است که از لالک ريز استفاده شود. اين لالکها را ابتدا مانند تخمه و دانههاي ديگر درون يک قابلمۀ مناسب بو ميدهند.
وقتي لالک به خوبي برشته شد (که البته اين برشتگي نبايد به مرز سوختن برسد) در يک ظرف ديگر مقداري پياز داغ درست ميکنند و بعد سير تازه را به آن ميافزايند. سپس نوبت به سبزيهاي معطر يعني شويد، ريحون، نعناع و ترخون ميرسد که يکي يکي وارد غذا ميشوند.
نمک و ادويه نيز کم کم در جريان پخت غذا قرار ميگيرند. بعد لالک را به اين مخلوط اضافه کرده، مقدار کمي آب ميريزند و به غذا فرصت ميدهند تا در محيط دربسته با خود خلوت کنند و به مرحلۀ پاياني طبخ برسد.
در اين فاصله بادمجانها را سرخ ميکنند و پس از پخت کاملِ لالک، آنها را کنار بشقاب گذاشته و با لالک ميل ميکنند.
يکي از همراهان هميشگي اين لالک بادمجان، ترشيهاي محلي به ويژه ترشي بادمجان است.
گاهي به جاي بادمجان سرخ شده لالک را با مرغ به همراه هويج پخته يا سيب زميني ميخورند که اگرچه عناصر جديدي براي اين غذا به شمار ميآيند، اما چيزي از لطف آن به عنوان يک غذاي سنتي و لذيذ کم نميکند.