آموزش تهيه لقمه خلاقانه صبحانه

کوکپد/ نان لقمه بهترين گزينه واسه صبحانه علي الخصوص واسه کودکان هست .
مواد لازم
2 پيمانه آب ولرم
1 پيمانه شير ولرم
آرد 6 تا 7 پيمانه
1 ق غ نمک
2 ق غ شکر
2 ق غ پودر خمير مايه فوري
4 ق غ روغن مايع
20 گرم کره هم دماي محيط
مراحل
ابتدا مايه خمير و شکر را درون يک پيمانه آب ولرم حل کنيد و اجازه بدين تا عمل بياد. کف روي آن نشانه کيفيت و سلامت خمير مايه هست. بهتره که حتي اگه از خمير مايه فوري استفاده ميکنيد هم اين مرحله را انجام بدين.
سپس درون ظرف نسبتا گودي خمير مايه عمل آمده و بقيه آب و شير را بريزيد و کمي مخلوط کنيد روغن و نمک را نيز اضافه کنيد. و آرد را کم کم اضافه ميکنيم تا کاملا خمير نرمي به دست آيد که به دست نچسبد. معمولا پيمانه هفتم را در حد قاشق قاشق اضافه کنيد. بسته به کيفيت آرد داره. در بسياري از موارد حد اکثر نصف ليوان از پيمانه هفتم، آرد لازم ميشه.
خمير را حداقل ۱۰ دقيقه روي سطح کار ورز دهيد و براي اين کار ابتدا کمي از کره را به خمير اضافه کنيد و خوب مخلوط کنيد و هر بار در حين ورز دادن دست خود را به کره آغشته کنيد و ورز دهيد تا کره کاملا به خورد خمير بره و بافت يکدستي پيدا کنه. کره علاوه بر اينکه بافت نرمي به نان ميده باعث ميشه معطر و دلچسب بشه. در صورت تمايل ميتوانيد کره را حذف کنيد.
سپس روي خمير را کمي چرب کنيد و درون ظرفي قرار داده روي آت را بپوشانيد و يک ساعت استراحت دهيد تا حجم آن دو برابر شود.
سپس خمير را کمي ورز دهيد تا يکدست شود و به چانه هاي کوچک و مساوي تقسيم کنيد و درون سيني فر که کاغذ روغني پهن کرده ايم قرار داده و بيست دقيقه استراحت داده تا دوباره حجيم شود. رومال زده و با دانه خوراکي دلخواه مانند کنجد تزئين کرده و درون فر ۱۸۰ درجه نيم ساعت قرار دهيد. جهت استفاده از سولاردوم با پيش گرمايش #کانوکشن ۲۳۰ درجه پيش گرمايش کنيد و سپس دما را به ۱۷۰ درجه کاهش داده و بيست دقيقه روي سه پايه کوتاه قرار دهيد تا آماده شود.
بعد از خروج از فر روي توري خنک کننده قرار دهيد تا خنک شود. اگر دوست دارين نان ها نرم شود کمي که خنک شد لاي دستمال نخي قرار دهيد و با سفره بپوشانيد.
اين لقمه هاي کوچولو واسه صبحانه عاليه. آميدوارم شما نيز تهيه کنيد و لذت ببريد. نوش جان